זכרון ישן 2

JamesNox

New member
זכרון ישן 2

(שוב, אותה הערה - זה היה מזמן. הייתי צעיר. אני כבר לא איתו, והוא ממילא כבר מת.) אני שוכב במושב האחורי של הפיק-אפ. זו לא הפעם הראשונה שאנחנו חוזרים ככה הביתה מסשנים בחוץ. כשאנחנו יוצאים אני אף פעם לא יודע איך הערב יסתיים. כל דבר יכול לקרות. לפעמים ארוחת ערב וסרט. בחשיכה ידיו נשלחות והוא מכאיב לי ומגרה אותי עד דמעות. לפעמים שמיכה פרושה בקרחת יער מבודדת, בירה והמבורגרים והתעלסות עדינה. לפעמים אנחנו מבקרים חברים שלו מהאינטרנט. אני נשלח לשבת בחדר השני בזמן שהם משווים מרתפים וציוד. כמה פעמים הוא קרא לי להכנס, להרים חולצה או להפשיל מכנס, כדי שיוכל להראות את הצלקות והחבורות ולהסביר טכניקות. את זה אני הכי שונא. לפעמים חדר במוטל מבודד, כדי שאף אחד לא ישמע אותי צועק. בכל מקרה אני לא מתווכח. הולך לאן שהוא מוליך אותי. משהו השתבש מאד. כמו הרבה יותר מדי לאחרונה, הוא לקח אותי למוטל. חדש כל פעם. אנחנו לא חוזרים לאותו מקום פעמיים. ואף פעם לא קרוב הביתה. לפחות שעה נסיעה. הדבר היחידי שמפחיד אותו זה הסיכוי לפגוש מישהו שהוא מכיר. יש הרבה דברים שמפחידים אותי. תכולת התיק הכחול שלו, למשל. המבט המת בעינים שלו כשהוא מביט בי. כמו חפץ. וגם עכשיו אני מפחד. משהו השתבש. הוא נוהג כמו מטורף, מדי פעם מתקשר למישהו בטלפון וצועק עליו. זה שמכר לו את הציוד החדש. הוא מביט בי דרך המראה: ״אל תדאג אהוב שלי. אנחנו תיכף נגיע והכל יהיה בסדר״ הוא מתקשר לרופא שלנו. שיפגוש אותנו במרפאה. הוא לא אומר לו למה הוא מוציא אותו מהמיטה באמצע הלילה, אבל הרופא יודע. זו לא הפעם הראשונה. הרופא צועק עליו ומקלל אותו. אומר לו שהפעם הוא בטוח יקרא למשטרה. אבל שלושתנו יודעים שהוא לא. הוא מנתק ומביט בי שוב דרך המראה. ״חסר לך שאני לא אמצא דם על הריפוד החדש״ הוא נוהם בזעם. אני עוצם עיניים.

אני שמח

שאתה כבר לא איתו. אני גם שמח שאתה כותב. בינינו - תכתוב ספר. אתה כותב מדהים. בעיני, כמובן...

JamesNox

New member
תודה

JamesNox

New member
יום אחד

כמה חודשים אחרי היום ההוא, הייתי אצלו במרפאה. כרגיל. צילום של כף היד (שום עצם לא שבורה. כמה יצאו מהמקום). שנים-שלושה תפרים. שברי זכוכית. צנצנת חדשה של משחה נגד כויות. כמו תמיד. הדבר היחידי שהיה שונה הוא שבאתי לבד. דר׳ דייב סיים לחבוש אותי, אבל במקום לשחרר אותי הוא התישב לידי על מיטת הטיפולים. ״אתה יודע שזאת לא אהבה, נכון? הוא יהרוג אותך יום אחד. די בקרוב, לדעתי.״ הוא לא הביט בי ואני לא הבטתי בו. ״כשתהיה מוכן תתקשר אלי. ביום או בלילה. אני אבוא ואני אקח אותך.״ גיחכתי לעצמי. אני בחיים הרי לא אעזוב. אבל יום אחד כן התקשרתי. בקושי יכולתי לנשום מרוב פחד. אבל התקשרתי. והוא בא, וארז לי תיק קטן, ולקח אותי לשדה התעופה וקנה לי כרטיס טיסה. ווידא שיש מי שיאסוף אותי. ובמשך שנים אחר כך היינו מדברים בטלפון פעם בחודש בערך. הוא היה מעדכן אותי מה קורה עם הילד שכבר לא היה שלי. ויום אחד נשבר לו הזין ממרפאה קטנה בעירה קטנה, והוא עזב הכל במשבר גיל עמידה מטורף, ובא לחיות כאן בניו יורק. כמה שבועות הוא ישן אצלנו, ואחר כך הוא הסתדר. הוא רופא בחדר מיון, עובד משמרות כאילו שהוא היה סטז׳ר בן עשרים וחמש ולא רופא משפחה מכובד בן ארבעים וחמש. יש לו חבר חמוד, רופא ילדים באותו בית חולים. אנחנו אוכלים ביחד לפחות פעמים בשבוע, לפעמים בקפיטריה של בית החולים ולפעמים בבית. שלי או שלו. הוא אומר שהוא מאושר. ומי אני שאתווכח.

וואו יש לך מזל גדול

שפגשת את אותו רופא, אני כל כך מזדהה איתך, הייתי גם במערכות יחסים כאלה שיכולתי לגמור בקבר, הפחד מהמוות חזק יותר מהכל. אפילו שהוא כבר מת היום, וכבר לא יטריד אותך, מרגישים שהצלקות ממנו עוד מציקות לך, עם הכתיבה אתה מעבד את זה ומרפא את עצמך.

JamesNox

New member
הדודים שלו מגדלים אותו

הוא בן 16. אחרי שעזבתי האקס שלי עמד בהבטחה שלו לדאוג שהוא ישנא אותי ולעוות כל זכרון שיש לו ממני.

לא רוצה להכנס לך לורידים אבל לדעתי

האבא כבר לא שם ואתה יכול לנסות שוב להגיע את לבו. אולי הוא לא יקבל אותך מייד אבל זה לגמרי אפשרי. הוא בכל זאת רק ילד.

למעלה