זכרון וירטואלי ב-winxp

רפרם

New member
זכרון וירטואלי ב-winxp

בעיה קשה לי, נדמה ש-winxp לא מסוגל לנהל לי את הזכרון הוירטואלי כהלכה. יש לי 512mb ddr על הלוח וכאשר (למשל) אני מעביר קובץ, מערכת ההפעלה (?) שלי משתתקת. אני מצרף קובץ שבצד שמאל שלו אפשר לראות את מצב המערכת כאשר אני לא עושה פעולה כבדת משקל ובצד ימין אפשר לראות מה קורה כשאני מעביר קובץ מכונן c לכונן d. המצב קטסטרופלי. אני מרגיש כאילו אני עובד עם 128mb זכרון פנימי... מהמצפה לישועות

jumpgate

New member
מהתבוננות בתמונה

החלפת בין שמאל (פעיל) וימין (לא פעיל) לא? נראה לי שאתה מחפש בכיוון הלא נכון. העתקת קבצים ממקום למקום זאת לא עבודה לזכרון וירטואלי (זכרון זה נכנס לפעולה כאשר אתה מריץ יישומים כבדים שזוללים זכרון). חוץ מזה לא זאת הסיבה שהתקנת 512MB זכרון פיסי? כדי לא ליפול על הוירטואלי? נקודה מעניינת אחרת: שים לב איך המטמון שלך (CACHE) מתנפח בזמן ההעתקה עד כדי ניצול של כמעט כל הזכרון הפיסי. לדעתי פה קבור הכלב.

jumpgate

New member
כמו כן

כל הכבוד על היוזמה עם התמונה
והתיאור המדוייק של הבעייה

רפרם

New member
אכן

לא רציתי להזדקק לוירטואלי, אך נשמות טובות תמיד דאגו ללחוש לי שה-windows לאמ סוגל לטפל בכל כך הרבה זכרון פנימי וממילא הוא ילך לחפש לו אתונות וזכרון וירטואלי בהארד דיסק שלי. יש לך כיוון שאליו אני יכול להסתכל? זה פשוט מתסכל להפסיק את העבודה כשאני מעתיק איזה קובץ בתוך המחשב (מדובר גם בהארד דיסק מהיר). למיטב זכרוני, באטארי שלי הפעולה היתה פחות מסורבלת.

kitt

New member
זיכרון וירטואלי הוא סך כל הזיכרון

של המחשב גם שבבי הזיכרון וגם קובץ swap file שנמצא על הדיסק הקשיח ומשמש לשמירת מידע שלא נחוץ מיידית. לרוב כשאומרים זיכרון וירטואלי מתכוונים רק לקובץ swap file.

jumpgate

New member
זכרון וירטואלי

ההגדרה שנתת נכונה במובן האקדמי של המילה (ככה זה עובד ב UNIX ומערכות מחשב גדולות) בהקשר של WINDOWS, זכרון וירטואלי הוא הזכרון הנוסף שמוגדר כקובץ SWAP, ואינו כולל את הזכרון הפיסי.

kitt

New member
הוא כולל גם את הזיכרון הפיזי, זה

שהמושג השתרש בארץ כרק קובץ הswap הוא מוטעה.

jumpgate

New member
זה לא קשור לארץ

יש את ההגדרה התיקנית (ברוב עולם המחשבים) ויש את ההגדרה של מיקרוסופט שנוגעת למערכות ההפעלה שלה בלבד. אני גם לא מאושר מכפל המושגים, אבל בהקשר של מחשבים ביתיים (שבו נשאלה השאלה) מה לעשות שהגרסא של היצרן קובעת...

kitt

New member
גם מיקרוסופט מדברת במערכות הNT

במינוח המקובל, רק ב9X יש את המינוח הלא מדויק, וגם אני לא בטוח שבכל הגירסאות. בNT הpage file הוא page file והvirtual memory הוא virtual memory, שני דברים שונים, ב98 אני לא זוכר מה רשום, אני אבדוק מחשב כזה שאתקל בו (אני כרגע ליד 2000).

shay2001

New member
ככה מתקנים ניהול זיכרון ../images/Emo92.gif

מה לעשות אני לא יודע למה הזיכרון הווירטואלי והפיזי מנוהלים על-ידי ערכים קבועים (בתור ברירת מחדל) ולא משתנים (כמו בכל ה Windows הקודמים). אז ככה:
מקש ימני על המחשב שלי
לחץ על התקייה חומרה
בביצועים תלחץ על הגדרות
בתוך חלון אפשרויות ביצועים בתוך זיכרון ווירטאלי לחץ על שנה
בתוך חלון זיכרון ווירטאלי תבחר גודל מנוהל על ידי מערכת הפעלה תפעיל את המחשב מחדש והכל צריך להיות בסדר

קוברה@

New member
המלצה

חמה שלי....אם יש לך 512 MB כמו שיש לי תוריד את הSWAP לגמרי..ותעבוד רק עם הזכרון הRAM שלך...זה יעבוד בצורה יותר טובה ומהירה יותר

רפרם

New member
הכל טוב ויפה

אבל האם מישהו יכול לכוון אותי איך אני עושה זאת ב-xp? ב-98 העניין היה הרבה יותר פשוט, פה הכל כבר מוגדר מראש, אין לי הרבה אפשרות לשיקול דעת.

קוברה@

New member
ב XP

זה גפ פשוט מאוד אתה לןחץ כפתור ימני על המחשב שלי מאפיינים ומשם ללשונים מתקדם (ADVCANCED) שם יש לך כותרת PERFORMANCE אחרי לחיצה תלך ל ADVANCED שוב....ולמטה יש לך VIRTUAL MEMORY....שם אתה לותץ על CHANGE...ובוחר את האופציות שאתה רוצה....אצלי זה עובד מצויין ללא זכרון וירטואלי....לגביך...זהו השיקול שלך

כדאי מאוד לבדוק הגדרת כונן קשיח

ולוודא שמסומן ה-DMA בהגדרות. הגישה לשם דרך ה - Device Manager. כמו כן כדאי לבצע SCANDISK ו-DEFRAG

למעלה