זכות קדימה

דיבל

New member
זכות קדימה

האם יש חובה לעצור ולתת זכות קדימה להולך רגל שלא עובר במעבר חצייה אפשר לתת על זה דוח ?

Super Go

New member
דו"ח, תלוי מתי...

בעיקרון יש חוק שאומר שנהג חייב לתת להולך רגל להשלים חציית כביש בביטחה, אבל אני לא יודע אם זה מוגדר רק למעבר חציה. אני חושב שדו"ח של מעבר באמצע כביש של במעבר חציה הוא אם אני לא טועה אם נמצצא מעבר חציה ברדיוס של 100 מטר מהמקום בו חצה האדם. אם אין מעבר חציה, אני חושב שמותר לאדם לעבור כל עוד הוא לא מפריע לתנועה.

חובה ועוד איך!!

ערב טוב- הכלל הראשון בחיים הוא קדושת החיים!!! אחרי זה בא הכל, אם הולך רגל (ביטוי מטופש) מוריד רגל אחת מהמדרכה לכביש אזי חייבים לאפשר חציה בטוחה . לפי דעתי עדיף לוותר מאשר ....

אפיגר

New member
מעבר הולכי רגל.

1.אין חובה לתת זכות להולכי רגל שלא במעבר חציה או ברמזור כתום אלא ההיפך זה עוד סכנה, מצד רכב שעוקף אותך שלא מבין למה עצרת, ורק אם עצרת לפני מעבר חציה חל חובה על הרכב מאחורה לעצור ולא לעקוף ואז הוא גם מבין שעצרת להולכי רגל. 2.הולך רגל שלא חצה במעבר חציה הקנס 100 ש"ח, -ואוכפים את זה- 3.המרחק בין מקום המעבר למעבר החציה לצורך רישום דו"ח להולך רגל אינו ברור שזה 100 מטר וזה תלוי בשיקולם של הקצינים והם מעבירים לנו את ההנחיות לדוגמא: אדם זקן לא נרשום דו"ח מעבר ל30 מטר, והולכי רגל זה נראה לי השנה שזה 50 מטר. שימו לב: גם אם פגעת בהולך רגל שלא במעבר חציה והוכח שנסעת מעל המהירות המותרת, יתכן ותאושם משום: שאם היית נוסע יותר כחוק, יכלה להמנע או להפחית את הפגיעה. לפעמים יש נהגים טיפשים שחושבים שאם הם מגיעים לצומת ויש להם זכות קדימה, הם היו אנשים טובים אם הם יתנו את הזכות לרכב אחר, זו טעות חמורה לוותר, משום שכאן זה חוק ודווקא טובת הלב הזה יכול לגרום לתאונה אחרת בעקבות זה. והיו דברים מעולם וכן עם הולכי הרגל. לידעתכם:הולכי רגל נפגעים יותר במעבר חציה, מאשר שלא במעבר חציה, משום שבמעבר חציה הוא חושב שזה הבית שלו והוא אפי' לא מתסתכל, שלא במעבר חצייה הוא לפחות מסתכל. שלכם,אפינגר

חייב לעצור

גם אם ההולך רגל ביצע עבירה של חציה שלא במעבר חציה עדיין אין לאף אחד סמכות להעניש אותו בכך שנהרוג אותו. גם יש בחוק סעיף שנקרא חובת הזהירות הכללית.

אפיגר

New member
בצחוק

אם לא תהרוג אותו עכשיו איך הוא ילמד לקח לפעם הבאה שלא לעבור שלא במעבר חציה.... שלכם אפינגר

שוטר82

New member
חחח מיפגר ../images/Emo3.gif

אתה אומר או בדרך הטובה או בדרך הקשה

למעלה