זכות הבחירה

hanashim

New member
זכות הבחירה

ערב טוב אני חילונית גמורה מכירה את הדת מוקירה את הדת אולם בוחרת להישאר חילונית. זכות הבחירה אני מעריכה מאוד את האנשים שבחרו להיות דתיים (לעומת אנשים חרדים) הן כאלה שחזרו בתשובה והן כאלה שבאו עם זה ממהמשפחה הערכה שלי באה מתוך זכות הבחירה שנתונה בידיהן. בעוד שהקהילה החרדיות סגורה בתוך הקהילה ואין להן חשיפה לאמצעי תיקשורת ואין להם שום חלון להסתכל החוצה (לבדוק עולמות וסיגנוני חיים אחרים) הקהילה הדתית חשופה לכל אמצעי התקשורת מכירה ויודעת את מעלות החילוניות ולהבדיל מכירה ויודעת את הקשיים הכרוכים בחיי הדת ולמרות זאת בחרו להישאר בעולם הדת ועל זה אני מערכיה קהילה זו מאוד

אפרתלה

New member
בחירה אמיתית

ערב טוב אחות יקרה שלי. כתבת למעלה "אני חילונית גמורה... בוחרת להישאר חילונית". זכות הבחירה היא לא מה שאת חושבת. בתורה כתוב שהשם אמר לבני ישראל: "הנה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב, את המוות ואת הרע.. ובחרת בחיים" (מקוה שדייקתי). זאת אומרת, יש בחירה, אבל היא אינה בחירה בין שני סוגי גבינות אלא בחירה מהותית ומשמעותית הרבה יותר מכך: בחירה של חיים או מוות! זוהי בחירה שגוררת אחריה תוצאות ארוכות טווח: אם להכניס את האצבע לחשמל או להימנע. לנשום או לא. בקיצור: מוות רוחני או חיים רוחניים פורחים. לכן, הבורא פונה לעם- אהובו ומצווה אותו: "ובחרת בחיים"!!!, שיהיה ברור מספיק שזה הדבר הכי טוב בשבילכם. יש גם את האופציה השניה, לבחור בדרך הלא-טובה, אבל את התוצאות, תרגישו בקופה...

hanashim

New member
האם יש בחירה אמתית כדבריך

שלום לך אפרתלה דעתי שונה כמובן עצם בחילית המילים (גם אם לכיון חיובי של אלוהים) לפי דברייך הבורא פונה לעם- אהובו ומצווה אותו: "ובחרת בחיים"!!!, אני מתנגדת למילה ומצווה אותו כי ברגע שהוא מצווה בעצם הוא מבטל את עצם זכות הבחירה וברגע שיש ביטול זכות הבחירה כלומר יש כאן תופעת העדר שלא מאפשרת שום בחירה אחרת ווכזה כל חיינו מוכתבים מראש על ידי מערכת של ציווים (אני מקווה שאת מצליחה להיכנס לכוונה שלי בדברי) ואיזה קופה את מתכוונת האם לקופה של גן עדן או גיהנום כלומר כל חיינו בעולם הנוכחי מכוונים כבר לחיים שאחרי המוות אם זו הכוונה(ואני מקווהשאני טועה ואת תתקני אותי) אני דוגלת בחיים הנוכחים שגם ככה הם קצרים מדי ואני מעדיפה להנות בגוף שקיבלתי בעת. שיהיה שבוע מקסים לכולנו

אפרתלה

New member
בחירה- מקוה שעכשיו זה מובן יותר...

...ולכן הסברתי לך שלא הבנת נכון (ואין האשמה בך, כמובן) את המושג "בחירה" ביחס לדת. אנשים נוטים לפרש את הבחירה בחיים דתיים או לא, כעוד סוג של בחירה בין שתי העדפות אישיות שלהם, כמו: האם ללמוד ביולוגיה או מדעי הרוח, ולא כך הוא. צווי אינו גורע מזכות הבחירה. דוגמא: ישנם שני כוסות על השולחן. אבא אומר לילד שלו: הכוס הזו מלאה בחומר ניקוי-אל תתקרב אליה! האב מצווה את הבן לא לשתות מהכוס הלא נכונה. האם לילד יש בחירה אם לשתות או לא? התשובה ברורה: בוודאי שכן! הוא יכול לעשות ככל העולה על רוחו על אף אזהרת האב, אך הוא ישא בתוצאות... האב, בסך הכל רוצה את טובתו. את יכולה לראות בך עצמך את ההוכחה, כפי שהגדרת את עצמך "חילונית" (לי אישית יש בעיה עם המושג הזה, כיון ש"חילוני" פירושו "זר") שעל אף כל הצוויים שנכתבו בתורה ע"י הבורא, עדיין "בחרת" שלא לשמור תורה ומצוות. עדיין יש לך "בחירה חופשית". אנסה, 'על קצה המזלג' להסביר לך את שורש הבעייה: נשמת כל אדם, כולל שלך, לפני שירדה לעולם, נשבעה לפני כסא הכבוד "נשבעתי ואקיימה לשמור משפטי צדקך" (תהילים). הבעיה מתחילה, כשהיא מתעברת בגוף, יוצאת לאויר העולם ושוכחת הכל! שוכחת את התכלית שלה בעולם הזה, למצוא את ה"אבידות". כל אותם דברים שאותם התחייבה לתקן, ובשל כך זכתה להגיע לעולם. בעצם, השכחה הזו- היא זכות הבחירה. אלולא היתה השכחה, אם היינו יודעים באופן תמידי מדוע הגענו לכאן ומה מטרתנו המדוייקת לא היתה לנו בחירה, כיון שהידיעה הזו היתה ברורה כל כך - שאף אחד לא היה חפץ לחטוא ולעשות נגד רצון הבורא. אם כן, תפקידו של אדם בעולם הוא לגלות את הבורא, ולתקן את התיקון המיוחד לו בעולם. אז איך עושים את זה? הבורא נתן לנו תורה, (תורה-לש' הוראה) ובאמצעות שמירת המצוות (הצוויים) הכתובות בה, מכוון אותו הבורא להגיע למקומות בהם הוא צריך לתקן. לגבי הקופה- גן עדן או גיהנום? תלוי לפי מעשיו של האדם. את אומרת שאת "מעדיפה להנות בגוף שקיבלת כעת". קיבלת? ממי קיבלת? למה קיבלת אותו? סתם ככה? אז למה מתים בסוף? יש אינספור שאדם בר דעת אמור לשאול את עצמו. שאלות כנות, שלא מתחמקות מתשובה. בהודעה הקודמת כתבת כי את מעריכה אנשים שמכירים את שני צדדי המתרס ובוחרים בדרך הדתית. בשביל שתעריכי את עצמך, וכדי לאפשר לך בחירה אמיתית, אני מזמינה אותך בכבוד רב, להשתתף באחד ממפגשי "ערכים", שם תוכלי להיחשף באמת ליהדות הצרופה, ולבחור באמת מה מתאים לך... אשמח לקרוא את תגובתך, אפרתלה

תשובה מרבנו בע"ה:

בע"ה ה' ית' בר"ה.. רבנו הקדוש אומר בתורה קי"ט ליקוטי תנינא ראי שם... "דיבר עימנו כמה פעמים מענין ייסורי העולם הזה שכל בני האדם מלאכים ייסורים אין גם אחד שיהיה לו עולם הזה כלל כי כל ימיהם כעס ומכאובות ואפילו השרים אין להם שום עולם הזה כלל כי כל ימיהם כעס ומכאובות וכולם מלאים טרדות ועצבות ויגון ואנחה תמיד וכל אחד יש לו ייסורים מיוחדים וכולם כאחד מלאים דאגות תמיד ואפילו מי שנדמה לו שיש לו כל העולם הזה בשלימות ויש לו כל כל התענוגים עשר ונכסים וכבוד והון רב אם יסתכל בו היטב הוא גם כן מלא כעס ומכאובות הרבה תמיד בכמה מיני אופנים ועניינים תמיד ואין צריך לבאר זאת למי שיש לו מח בקדקדו.. וכמו שאמר שלמה המלך ע"ה גם כל ימיו כעס ומכאובות וכתוב אדם לעמל יולד קצר ימים ושבע רוגז וזה כולל כל בני האדם שבעולם מקטן ועד גדול כי כולם נולדו לעמל ומלאים רוגז וייסורים ואין שום עיצה ותחבולה להנצל מעל והיגון הזה כי אם.......... לברוח לה' יתברך ולעסוק בתורה וכמו שמובא במדרש 'אדם לעמל יולד אשרי מי שעמלו בתורה' הינו מאחר שכל אדם לעמל יולד-אשרי מי שעמלו בתורה ואי אפשר להמלט מזה בשום אופן אפילו אם יהיה לו כל חללי דעלמא בוודאי יהיה לו עמל וייסוריין ודאגות הרבה על כן החכם עיניו בראשו שיהפך את כל העמל הזה לעמל של תורה אשר בשביל זה נולד שיעמול בתורה ואז אשרי לו כי יניצול מעל העולם הזה וזוכה לחיי העולם הבא .... אחח איזה רבי ..גיוואלד...

עוד:

היצר הרע דומה כמו מי שהולך ורץ בין בני אדם וידו סגורה ואין אדם יודע מה בתוכה.והוא מרמה בני אדם ושואל לכל אחד מה אני אוחז?. ולכל אחד נדמה כיאילו הוא אוחז מה שהוא מתאווה. ועל כן הכל רצים אחריו כי כל אחד סובר שיש בידו מה שהוא חפץ. ואחר כך הוא פותח את ידו ואין בה כלום. כמו כן ממש היצר הרע שהוא מרמה כל העולם והכל רצים אחריו ומרמה לכל אחד ואחד עד שנדמה לכל אחד ואחד כאילו יש בידו מה שהוא חפץ כל אחד לפי שטותו ותאוותו. ואח"כ בסוף הוא פותח את ידו ואין בה כלום כי אין מי שיממלא תאוותו אצלו. גם נדמו כל תאוות של העולם כמו עמודי אור הנכנסין בבית מן החמה כנראה בחוש שהם נדמים לעמודים מחמת הזריחה של החמה. וכאלו רוצים לתפוס אותן העמודי אור שתופסחים וחוטפים ואין בתוך היד כלום,כך הם התאוות של העולם הזה

hanashim

New member
אני מחזירה תשובה

אפרת יקרה שלום היה לי קל לנהל איתך את הוויכוח בעולם הרציונלי אולם את בחרת בהבאת עובדות העולם האמונתי (במילים שלי העולם הבדיוני והפנטזי) כאשר הבאת את הדודמה שכל נשמה לפני ירידה לעולם "נשמת כל אדם, כולל שלך, לפני שירדה לעולם, נשבעה לפני כסא הכבוד " קודם תוכחי שזה התהליך תוכיחי מדעית מחקרית שיש בכלל את כל הסיפור על מפגש הנשמה עם האלוהים... זה גם ההבדל בין חילוניות לדתיות אין לנו בסיס התחלתי לנהל עליו ויכוח אנו צריכות קודם להסכים מהו הביבי לתחילת הוויכוח שנינו נסכים עליו. אבל אנסה להיכנס לעולמך .. לדבריך (וגם לדברי) תכלית הנשמה לשמור ולעשות את ציווי האלוהים האלוהים נתן לנו את 10 הדיברות שאלו תכלית העולם שרובם הם מצוות בין אדם לאדם לא לרצוח לא לגנוב כבדאת... וכולי גם אנו החילונים מקיימים את כל המצוות אולי להוציא את מצוות שמור את השבת(שומרים בצורה חלקית) סליחה אני לא חושבת שאלוהים היה רוצה שאנחנו נתפלל ונודה לו 3 פעמיםביום לברך לפני כל ביס שאנו מכניסים לפה לשים תמונות שלו בכל הבית ולעשות לו פולחן אישי אלו מצוות שהדת הכניסה בשלבים מאוחרים בהרבה מאשר תקופת 10 הדיברות אלוהים היה רוצה שהתיקון עליו את מדברת יהיה בעזרה לזולת להיות אדם פורה יצרני עובד לא נטל על אחרים לכבד אחרים לדעתי הוא לא צריך את התודות שלנו מקומו ומעמדו מובטחים ואין אחד שיכול לערער עליו. שנית בדרך הבחירה שלך זאת בחירה קלה מדי כי את מסירה מעליך את האחריות האישית באומרך של מה שקורה לך זה לא את אשמה אלה ככה צוותי והובלתי על ידי האלוהים כלומר כל דבר בחייך "לא את אשמה" אלה גורם שלישי אשם לעיתים זה מאוד נוח ומנחם אבל אני בחרתי בדרך שכל מה שאני אעשה בחיים לטוב ולרע אין לי על מי להלין אלה רק על אצמי אני אחראית למעשי ואני לא זורקת "אשמה" על גורמים שלישים אם פגעתי או הכללתי בדברי מישהו אני מבקשת סליחה לא התכוונתי לפגוע באדם

הקב"ה אמר:

הלוואי אותי עזבו ותורתי שמו שהמאור שבה מחזירה למוטב ועוד יש מצווה "ועשית ככל אשר יורוך..." חייבים לשמוע לחכמים שבדור...

אפרתלה

New member
... ואני מחזירה ב' שובה

הי! משלומך? (אולי סופסוף תרשמי ת'שם שלך?). קודם כל, לא ניהלתי כל וויכוח, הייתי שמחה לקרוא לזה "הסבר קצרצר על קצה המזלג" אודות הודעת הפתיח שלך. גם כרגע אינני מנהלת איתך ויכוח. (טוב? תודה!).בואי נתפשר על "דיון". אז ככה: א. לא ביקשתי להוכיח לך על קיום עולם הבא, מפגש עם אלוקים וכו'. אם את מבקשת הוכחות מדעיות לזה, ישנם אתרים העוסקים בנושא הזה בהרחבה כגון: אתר הידברות- http://www.hidabroot.org/Site/index.asp. (את יכולה גם לצפות שם בעדויות של אנשים), ישנם ספרים של חוקרים ומדענים (שאינם יהודים!) בנושא זה כמו ספרה של ד"ר אליזבט קובלר-רוס "ON CHILDREN DEATH", ספרו של ד"ר ריימונד א. מודי: "AT THE HOUR OF DEATH", וספרים נוספים של הפסיכולוג קארלוס אוסיס, פרופ' אן סטיבנסון, ד"ר ג'ורג' ריצ'י ואחרים. ב. ההבדל בין דתיים לשאינם, הוא לא כל כך רב. פשוט אלה יודעים מה שאלה אינם יודעים. האבסורד הגדול אצלינו, הוא שדווקא אנשים שאינם יהודים גורמים לחזרה בתשובה. איך? במהלך שיטוטיו של 'היהודי הנודד' שאוהב לחפש את עצמו בכל מקום חוץ מאשר במקום שלו, קרי, ביהדות, הוא נתקל באנשים מתרבויות שונות ודתות שונות. אך טבעי הוא שהוא במהלך שיחה איתם נשאל על ידם על תרבותו ויהדותו. אבל כאן, אופ'ס, הוא נתקע! כי הוא כמעט לא יודע דבר...כשהוא מתחיל לחקור את הנושא ולשאול שאלות, הוא סופסוף מוצא מה שהוא חיפש כל הזמן... ג.אני מקווה שלגבי הבחירה החופשית התשובה היתה מובנת וברורה ואת מסכימה עימה. ד.עשרת הדיברות- את טוענת שאותן צריך לקיים. שאלתי: מהיכן נלקחו עשרת הדברות? האם לא נכתבו בספר התורה? כיצד ניתן לקחת חלק מהתורה ולהגיד "כן", ואת החלק האחר לשים בצד ולומר "זה לא"? יש לשלול את הכל או לומר שהכל נכון. שאלה נוספת: האם לילדייך עשית/ תעשי טקס 'ברית מילה'? סביר להניח שכן. מדוע? הלא זה לא כתוב בעשרת הדברות? ועוד שאלה קטנה: "לא תענה ברעך עד שקר" "שמור את יום השבת לקדשו"- מי יסביר את המושגים הללו? מה זה 'תענה'? מה זה לשמור? איך לשמור? האם זה נתון לשיקול דעתו של כל אחד? ה. גם אני הייתי חושבת כמוך בנוגע ל-3 תפילות ביום ובכלל, בנוגע לכל המצוות אלמלא היתה לנו תורה. והתורה היא 'ספר ההוראות' שלנו שניתן מהבורא. וכיון שיש אותה, אין שום ספק שזהו רצון הבורא. (הוכחות לאמיתות התורה ונתינתה ע"י אלוקים ראי גם באתר שלעיל). ו. "לשים תמונות שלו"??? לא הבינותי. מה, מוכרים את זה בחנויות? אני רצה!!! לאלוקים אין גוף ואין לו דמות הגוף, ואין לו תפיסה גשמית כלל. (הוא מהווה את הכל) וכתוב "כי לא יראני האדם וחי", אז למה כוונתך? ז.דבר גרוע הוא להיות "חכם" מה פירוש? רבי נחמן בסיפור המעשיה על "החכם והתם", אומר "והחכם היה מלא ייסורים תמיד". אדם שחושב שהוא והוא, והכל תלוי בו, ומה שהוא עושה חייב להיות 'פרפקט', תמיד יהיה חסר שלווה, כי, מה אפשר לעשות, איננו מושלמים, ולא רק, אנו מלאים חסרונות. לא תמיד הכל 'הולך' כמו שחשבנו. אם תמיד נשליך את התוצאות השליליות על עצמנו... אוי ואבוי נהיה תמיד מדוכאים ומתלוננים. נכון, יש מצבים שבהם יש לנו להלין על עצמנו, אבל צריך ללמוד ולדעת מתי... (היום גם ככה הבעיה המרכזית היא דימוי עצמי נמוך). ח. בי לפחות, לא פגעת, וגם אני מבקשת... ט. ואחרון חביב: ניכר שאת בחורה (או אשה...) אינטלגנטית שאוהבת לחשוב, ויש לך הרבה שאלות... תכיני את כל השאלות שיש לך (מקווה ש-50 מחברות יספיקו לך), ותבואי לסוף שבוע רוחני ומאלף בבית מלון, ועם הבטחה, שלא תישאר לך שאלה אחת! (אם את נשואה, יש גם סדנאות למשפחות). אקשר אותך למקום המתאים.

hanashim

New member
שלום

עונה באיחור רב... קראתי בעניין רב את הכתוב וחזרתי לעין במה שאני כתבתי ובכל התכתובת ביניינו היה מעניין ... בכל אופן תודה על ההזמנה לבית מלון אולם לא אבחר בהזמנה הזאת. שיהיה לכולנו שבוע טוב וחודש סליחות פורה

למעלה