... ואני מחזירה ב' שובה
הי! משלומך? (אולי סופסוף תרשמי ת'שם שלך?). קודם כל, לא ניהלתי כל וויכוח, הייתי שמחה לקרוא לזה "הסבר קצרצר על קצה המזלג" אודות הודעת הפתיח שלך. גם כרגע אינני מנהלת איתך ויכוח. (טוב? תודה!).בואי נתפשר על "דיון". אז ככה: א. לא ביקשתי להוכיח לך על קיום עולם הבא, מפגש עם אלוקים וכו'. אם את מבקשת הוכחות מדעיות לזה, ישנם אתרים העוסקים בנושא הזה בהרחבה כגון: אתר הידברות- http://www.hidabroot.org/Site/index.asp. (את יכולה גם לצפות שם בעדויות של אנשים), ישנם ספרים של חוקרים ומדענים (שאינם יהודים!) בנושא זה כמו ספרה של ד"ר אליזבט קובלר-רוס "ON CHILDREN DEATH", ספרו של ד"ר ריימונד א. מודי: "AT THE HOUR OF DEATH", וספרים נוספים של הפסיכולוג קארלוס אוסיס, פרופ' אן סטיבנסון, ד"ר ג'ורג' ריצ'י ואחרים. ב. ההבדל בין דתיים לשאינם, הוא לא כל כך רב. פשוט אלה יודעים מה שאלה אינם יודעים. האבסורד הגדול אצלינו, הוא שדווקא אנשים שאינם יהודים גורמים לחזרה בתשובה. איך? במהלך שיטוטיו של 'היהודי הנודד' שאוהב לחפש את עצמו בכל מקום חוץ מאשר במקום שלו, קרי, ביהדות, הוא נתקל באנשים מתרבויות שונות ודתות שונות. אך טבעי הוא שהוא במהלך שיחה איתם נשאל על ידם על תרבותו ויהדותו. אבל כאן, אופ'ס, הוא נתקע! כי הוא כמעט לא יודע דבר...כשהוא מתחיל לחקור את הנושא ולשאול שאלות, הוא סופסוף מוצא מה שהוא חיפש כל הזמן... ג.אני מקווה שלגבי הבחירה החופשית התשובה היתה מובנת וברורה ואת מסכימה עימה. ד.עשרת הדיברות- את טוענת שאותן צריך לקיים. שאלתי: מהיכן נלקחו עשרת הדברות? האם לא נכתבו בספר התורה? כיצד ניתן לקחת חלק מהתורה ולהגיד "כן", ואת החלק האחר לשים בצד ולומר "זה לא"? יש לשלול את הכל או לומר שהכל נכון. שאלה נוספת: האם לילדייך עשית/ תעשי טקס 'ברית מילה'? סביר להניח שכן. מדוע? הלא זה לא כתוב בעשרת הדברות? ועוד שאלה קטנה: "לא תענה ברעך עד שקר" "שמור את יום השבת לקדשו"- מי יסביר את המושגים הללו? מה זה 'תענה'? מה זה לשמור? איך לשמור? האם זה נתון לשיקול דעתו של כל אחד? ה. גם אני הייתי חושבת כמוך בנוגע ל-3 תפילות ביום ובכלל, בנוגע לכל המצוות אלמלא היתה לנו תורה. והתורה היא 'ספר ההוראות' שלנו שניתן מהבורא. וכיון שיש אותה, אין שום ספק שזהו רצון הבורא. (הוכחות לאמיתות התורה ונתינתה ע"י אלוקים ראי גם באתר שלעיל). ו. "לשים תמונות שלו"??? לא הבינותי. מה, מוכרים את זה בחנויות? אני רצה!!! לאלוקים אין גוף ואין לו דמות הגוף, ואין לו תפיסה גשמית כלל. (הוא מהווה את הכל) וכתוב "כי לא יראני האדם וחי", אז למה כוונתך? ז.דבר גרוע הוא להיות "חכם" מה פירוש? רבי נחמן בסיפור המעשיה על "החכם והתם", אומר "והחכם היה מלא ייסורים תמיד". אדם שחושב שהוא והוא, והכל תלוי בו, ומה שהוא עושה חייב להיות 'פרפקט', תמיד יהיה חסר שלווה, כי, מה אפשר לעשות, איננו מושלמים, ולא רק, אנו מלאים חסרונות. לא תמיד הכל 'הולך' כמו שחשבנו. אם תמיד נשליך את התוצאות השליליות על עצמנו... אוי ואבוי נהיה תמיד מדוכאים ומתלוננים. נכון, יש מצבים שבהם יש לנו להלין על עצמנו, אבל צריך ללמוד ולדעת מתי... (היום גם ככה הבעיה המרכזית היא דימוי עצמי נמוך). ח. בי לפחות, לא פגעת, וגם אני מבקשת... ט. ואחרון חביב: ניכר שאת בחורה (או אשה...) אינטלגנטית שאוהבת לחשוב, ויש לך הרבה שאלות... תכיני את כל השאלות שיש לך (מקווה ש-50 מחברות יספיקו לך), ותבואי לסוף שבוע רוחני ומאלף בבית מלון, ועם הבטחה, שלא תישאר לך שאלה אחת! (אם את נשואה, יש גם סדנאות למשפחות). אקשר אותך למקום המתאים.