זכות הבחירה

ivgy1980

New member
זכות הבחירה

בטיסה יש הרבה זמן לחשוב. אחרי הכל, עברו 24 שנה - אז לכאורה בחרו בשבילי, והיום אני בוחר בשביל עצמי. וכאן שוב עלתה שאלת הבחירה:

עברתי על עשרה לפטופים ב-B&H, בסוף מצאתי באיביי. בחרתי על סמך נתונים טכניים ותקציב.
עשיתי מחקר מקיף על סלולריים - והחלטתי על סיני. בחרתי על סמך נתונים טכניים ותקציב.
הלכתי לקנות מחבט טניס. בדקתי 4 מחבטים, לקחתי 1. בחרתי על סמך נתונים טכניים.
הלכתי לקנות מכנסיים בוולמארט. מדדתי 6 זוגות, לקחתי 2. בחרתי על סמך מדידה.

האם אנחנו באמת "בוחרים" בני זוג? או שמא זהו צבר של נתונים מסויימים (חיוך, מבט, מילה, פעולה), שהקשר בינם לבין ניתוח אמיתי הוא מקרי בהחלט?
האם הייתה לכם אי פעם הזדמנות אמיתית "לבחור" את האדם שיהיה לצידכם, או שלאט-לאט זרמתם עם המציאות בשטח?
על סמך אילו נתונים "בחרתם"? האם אלו היה הנתונים האמיתיים והמהותיים?

דידי 9

New member
אחלה שאלה איבגי...

באמת חזק.
אז..בעיני לא. אנחנו לא בוחרים. אנחנו מקסימום אחרי שנדלקנו *רק אחרי, כן?* אנחנו מכוונים את המחשבות שלנו בתקווה..
אבל אני חושבת שדווקא בין לבין האהבות שיש לנו בחיים, שם אנחנו "לומדים" או לשיטתך בוחרים מי הבא שלנו לאהבה באופן יחסי:)
אולי מי לא בא בחשבון..

אני מתכוונת בין לבין האהבות שלנו אנחנו בוחרים את מי לאהוב באמת בפעם הבאה או לפחות חלק מהדברים שהיינו רוצים שיהיה
בבן זוג הבא שלנו..

shayCn

New member
הבחירה היא בינה ללהשאר לבד

ואם היא מתעלה וגורמת לך להתעלות ולהרגשה טובה יותר מאיך שהרגשת בלבד שלך,אז אתה תבחר בה.
אין באמת בחירה בין בני אדם.אנחנו לא שוק בשר,אנחנו אנשים עם רגשות ומחשבות.

ivgy1980

New member
מישהו אי פעם לימד אותך "לשמר" הרגשה??

אתה צודק, כמובן שראוי - אך כמה באמת מבינים זאת?
כמה מסוגלים, ברגע האמת, לנהוג כאמור? בודדים ספורים...

shayCn

New member
מה לעשות,המילים שלי לא תמיד מדברים לכלל

אלא רק לאלו שמבינים על מה אני מדבר..

אני מסכים איתך שלא כולם מבינים מה זה 'לשמר הרגשה'.
מה עושים ביום שאחרי כשההתלהבות פוחתת ונוחתים למציאות?..
עדיין..יש דברים שאפשר לעשות כדי לקבע אהבה במקום התאהבות של שוטים.אנרגיה תמיד נמצאת בתוכנו בצורה כזו או אחרת,אז צריך לדעת לנצל אותה לטובתנו..וביננו..בקשר אמיתי יהיו גם שתיקות(אבל הן לא יהיו מביכות),יהיו גם חוסר רצון לצאת לאן שהוא(אבל עדיין נהיה יחד),יהיו גם התעצבנויות(כי להתעצבן זה רגש כמו להתלהב,לשמוח,להשתעשע).העיקר אם שניכם מבינים את זה.
אצלנו יש נוהל קבוע.כל ערב כשאנחנו חוזרים מהעבודה,אחרי מקלחת,אנחנו מדליקים ג'וינט,מדברים על היום שהיה(כמו בתכנית) וגם פותחים קצת את הלב.תאמין לי שזה עושה את העבודה :) ..טוב,אח"כ כבר יש סקס סוער והולכים לישון.

FineSilverMan

New member
כן ולא

כי יש גם את הכיוון של להבחר ולא רק לבחור.
הרי בן הזוג הוא לא חפץ.
אי אפשר לקנות אהבה בקטלוג.
כדי להרגיש נאהב, אתה צריך לתת אהבה.

גם אם זרמת עם המציאות בשטח, עדיין בחרת. בחרת ללכת בדרך אחת ולא בשניה.

Anna Vasserman

New member

זה בידיוק מה שרמיתי לכתוב, וחסכת לי

שדות77

New member
יש ויש

יש היכרויות שנעשות יותר על בסיס של בחירה, למשל, דרך אתר היכרויות או דייט שמגיע בעקבות המלצה. שם אתה מגיע מוכן יותר לעשות את הבחירה השקולה וההגיונית לכאורה. זה יכול לקרות גם אם היתה לך ידידה שאחרי תקופה מסויימת התחלת להתעניין בה. אז אתה יכול לבחון אותה ולעשות את הצעד רק כשאתה באמת בטוח.

אבל לפעמים - אתה יכול להידלק על מישהי אחרי היכרות של דקות/שעות ספורות ולהתקדם (או "לזרום") עם המציאות בשטח. במקרים כאלה אתה פחות בוחר ויותר מתקדם עם המצב.

השכל אמנם אומר שלדרך הראשונה יהיו סכויי הצלחה גבוהים יותר, אבל המציאות מוכיחה שזה ממש לא ככה ויש מערכות יחסים יציבות וארוכות שנים שהתחילו באהבה ממבט ראשון בלי היגיון או שיקול דעת כלשהו.

זה נקרא...

להפעיל את השכל על הרגש.
דברנו פה בעבר על המושג "אהבה עיוורת".
על כך שאדם מחפש, וכשהוא במצב של "אהבה עיוורת" הוא מחפש אבל אל יודע מה מחפש. מטושטש לו.

מה שתארת למעלה בפשטות נקרא "בדיקה", אתה בודק עם עצמך מה אתה בדיוק רוצה ויוצא "לשטח". אני מסכים עם סילבר-מן שאמר יש גם את הפן של "הנבחר" לא רק ה"בוחר". אך, יש לדעת כי זה, חלק מהמשחק.

בני הזוג שלנו בסופו של יום הם בחירה שלנו

במודע או שלא במודע
אנחנו מכוונים למודל מסויים מסננים לפי קטיגוריות ומהנתונים שולפים את הכי מתאימים לנו

מה שקורה באתרי הכרויות מתאר בדיוק מצב של כלבו ענק עם מלא מוצרים.
שאפילו לא מצריך מאתנו לשוטט בו אלא רק להביט בקטלוג לבחור את הכי מתאים ,לשלוף כרטיס אשראי,לשלם וללכת עם המוצר הביתה שמחים
כמו שקורה במציאות לפעמים נופלים על מוצר דפוק מה שנקרא "לימון" או מוצר שמישהו אחר כבר פתח או החזיר .
ואנחנו צריכים שוב להחליט אם להשאר ולחיות עם המוצר שמזייף או להחליף שוב,דילמה.
ברוב המקרים מחליפים .

ivgy1980

New member
זו לא בחירה מודעת. האם אתה מתסכל עליה

באותה האופן בחלוף חודשיים, שנתיים, ויותר?
כשמגלים תקלה בגיר, היבואן קורא לך למוסך להחליף.
כשמגלים תקלה בבני-זוג, האמהות אומרות "זה מה יש"

אנחנו עובדים על עצמינו, שהרי ה"בחירה" היא אולי "סינון בסיסי".

כשיש תקלה או תאונה חלילה אני מכניס

למוסך ואחרי טיפול יוצא כמו חדש
כך גם אצל האשה גם אחרי שנתיים שלוש ויותר,כשקוראת תקלה, יש חלק שמחליטים להחליף לדגם חדיש יותר מהניילונים, ויש כאלה שמכניסים לטיפול. בדכ זה מגיע מיוזמתן, והאשה יוצאת עם הרגשה טובה והגבר מאושר כי
קיבל את אשתו בעטיפה חדשה

supersonic777

New member
אתה מתחיל עם הבחורה,אך בשורה התחתונה...

היא זאת שבוחרת - "עם בחירת ליבה"...ולא ההיפך.

1Shir

New member
הודעת הפתיחה הכי ארוכה שלך אי-פעם

בטח שבוחרים. בחירות הן לא ניתוח רציונלי. ככה זה בכל דבר.

למעלה