זכותי להיות גלותי

Guy K

New member
זכותי להיות גלותי

אז הנה אני בעבודה שכולם בה אמריקאים רגילים לחלוטין. והם חיים את החיים האמריקאים שלהם בשלווה ואני מגיע אליהם אם סיפורי ארץ ישראל השלמה שלי. "אצלנו בישראל..." אני מתחיל עוד נאום "המוזיקה במועדונים הרבה יותר מוצלחת" "ואצלנו..." זה לא כזה ביג דיל לעשות דאבל דיפינג כי גם ככה כולם מנגבים את האוכל בידיים" "ואצלנו... הנעליים האלה יצאו מהאופנה לפני שנה וחצי לפחות" "ואצלנו..... מכירים את קיילי מינוג עוד משנות השמונים" והם מקשיבים לי ומחייכים בנימוס כי הם מבינים שאני צריך לפרוק את כל הישראליות הזאתי שמתרוצצת לי בבטן כי מה לעשות, אמריקאי מאופק ומנומס אני כבר לא אהיה (מסתבר) ואפילו בדברים הקטנים, כמו למשל שמישהו מהחברים שלי מבקש סיגריה ומציע לי כסךף עליה ואני מתפלץ - "למה שאני אקח ממך כסף על הסיגריה? פשוט תביא לי בהזדמנות כשאני אצטרך!" והוא כולו נפעם מול הנדיבות הלא שגרתית הזאת. *הפסקה קטנה לטובת זכרונות מהצבא* אם היה משהו שהייתי שונא מהצבא זה כשהחיילים הרוסים שהיו איתנו במחלקה תמיד היו מדברים בינם לבין עצמם ברוסית, ואם הם כבר היו טורחים לדבר איתנו באנגלית הם היו אומרים לנו: "אצלנו ברוסיה.... (או באוקראינה, או וואטאבר)" ואז אני הייתי מחייך ככה בנימוס. שוב הסיפורים האלה. יאללה, תפנימו, אתם כבר לא ברוסיה. לא מעניין אותי לשמוע על כל דבר איך הוא נראה ברוסית! תתחילו להתנהג כמו ישראלים רגילים! כמה אפשר להיות גלותיים כאלה? גאד דאמט! עברי, דבר עברית! (ועל ארץ ישראל!) אני חושב שאין צורך שאני אחזור לנושא המקורי אבל בהחלט יש לי שתי מסקנות מכל העניין הזה (והערה): 1. יש לי מספיק ישראלים באינטרנט ולכן מהיום החיים שלי יהיו אמריקאים ולא ישראלים. 2. כל הגעגועים האלו לארץ לא עושים לי טוב (אבל מיום ליום הם דועכים שזה כבר יופי) והערה: אני לא באמת עברתי לגור בארה"ב - אני בסה"כ כאן לתקופה. של כמה חודשים / שנים. אז אולי מותר לי להיות גלותי כי גם ככה אני חוזר???? (מי מביא לי קרמבו)

kloei

New member
גיא כולי מלאת הבנה

ואני כבר מביאה לך קרמבו (אם אפשר היה להשיג את זה כאן באיטליה). לי אחרי שנתיים כאן עדיין קורה המון שאני משווה ואומרת "בישראל יש ככה..." וכו´ אבל למזלי אחרי כל שיחה כזאת אני מקבלת מבעלי על הראש : את אומרת יותר מדי בישראל יש ...." אז שוב אני מבינה שבאמת קשה לי עדיין לקבל את המציאות כאן ולפעמים יש יותר געגועים למה שחסר לי כאן(קרמבו למשל) להתראות

הענין הוא

שאחרי איזה זמן, שומקום כבר לא ממש בית במובן ה"מושלמות" שלו. אחרי 5 שנים כאן אני עדין מוצא את עצמי אומר שבישראל... אבל באותה המידה, כשאני בביקור בארץ אני מוצא את עצמי אומר שבשויץ... או שבגרמניה... הסיכום הוא שכמו שאומר חבר טוב שלי - כל אחד צריך לעשות את מה שהוא טוב בו. אני טוב בלקטר
ואם להיות קצת יותר רציניים, אז הענין הוא שבשלב כל שהוא (ויש לי תחושת דה ז´ה וו, שכבר היה פה דיון בנושא הזה לפני פרק זמן כל שהוא בנבכי הזמן) שום דבר כבר לא עונה לגמרי על התחושה שמוגדרת כהרגשת שייכות. ובאמת הרבה זמן לא ציטטתי כאן שיר, אז הנה שיר של נתן זך, שהפעם הראשונה שממש הזדהתי איתו הייתה כשחייתי כבר כאן. הוא לקוח מתוך "כל החלב והדבש" תמהון כל זה אינו שלי. אני מתבונן בו בתִמהון. של מי, אפוא, כל זה? איני יודע. אולי ירושה? שום קרוב ומודע לא הוריש לי דבר. אם כן? אולי אסע מכאן, אם כל זה אינו שלי. אולי אסע מכאן, ובהקדם? אינני מאמין בכנותה של השאלה ואני מתבונן בעצמי בתמהון

Gefen

New member
Dearest Guy ../images/Emo24.gif

Can u imagine me comparing everything here to Kansas? In Kansas we used to have so much parking space In Kansas there were no pkakim at all..... In Kansas we drove on the right side of the rode In Kansas is was so boring i almost died... And just to let u all know- this is my second day at my new work i´m now an Australin (temporary) resident with a tax file, e.mail at work and everything.. Can u believe it? Me neither
See u soon in my own computer in Hebrew Gefen

תותי-בת

New member
אני יודעת שאני לא גיא ../images/Emo9.gif אבל שיהיה לך המון המון המון בהצלחה בעבודה החדשה! מלא חיבוקימים ונשיקות! אני.

sirpad

New member
מזל טוב גפן

את עובדת אני עובד שמחה וששון.רק אל תתפתי למשחה שחורה שייתנו לך וג´ימייט נראה לי קוראים לזה,זה קקא של סוסים משוח בשפן קרפדות יותר טעים מזה.

ליילה

New member
מזל טוב גפן

על העבודה, על ההשתלבות, וגם על זה עכשיו במקום יותר מעניין, אולי...

judyr

New member
אני לא מדברת עם גפן

עש שהיא לא מכניסה עברית למחשב שלה.... ג´ודי שלעת זקנה מתקשה באנגלית???????

kloei

New member
בהצלחה בארץ oz ../images/Emo140.gif

גפן מעניין שמארץ עוץ עברת לארץ ה"אוזי" (הכינוי האוסטרלי לתושבי היבשת). אני מאחלת לכם כייף חיים כי זאת בעיני הארץ הנכונה להגיע אליה כדי לחיות טוב. בינתיים הגעתי לאוסטרליה בטיול אחרי הצבא ועכשיו אני מתגוררת באיטליה אבל תמיד ממשיכה לחלום שאולי יום יבוא ובכל זאת נגיע גם לשם. להתראות

gudat

New member
ידעתי שאמצא אותך פה

זאת אני, תמר!!! לא אני לא חברה בפורום אבל כן שלך!!! ברכות לתחילת העבודה. שיהיה בכיף. DON´T BE A STRANGER אגב GUDAT זו אחת המלים הראשונות שאילון אמר וחזר עליה המון, עד היום אנחנו לא יודעים מה זה... נשיקות, תמר

Ho Oh

New member
גפן, מזל טוב

ומאחלת לך שתלמדי להנות באוסטרליה כי שמעתי שבאמת נחמד שם.

yonis

New member
חיבבתי את התיאור שלך,, אבל אין

חשד תחת השמש,, גש ליציאת מצריים ולסיר הבשר הידוע, אולי בגלל זה אנו ישראלים זכרנים ושכחחנים במידה אחת,,

yonis

New member
התגובה שלי היא לגיא,לא יודע למה היא

יוצאת לגמרי למטה,המבין יבין

marsala

New member
סירפד ווגימייט נקרא אצלנו

מארמייט ואכן מדובר בזפת עתיקה מעורבת בזיעת חמורים מיצריים שגררו כל היום בלוקים בכפר ליד איסמאיליה .. ויש אנשים שאוהבים את זה !!!ומורחים את זה על טוסטיהם !! גפן ראי הוזהרת ! וחןץ מזה שבת שלום לכולם mosh

למעלה