זכוכית וקריסטל

sarilie

New member
זכוכית וקריסטל

שאלת הדיוטת כיצד אפשרלהבדיל בין כלי זכוכית לכלי קריסטל ? אם רכשתי כלי שאין עליו חותמת או מדבקה וזה קורה לרב עם כלי וינטאג. תודה מראש למשיבים

אמנון אלבז

New member
מנהל
זכוכית או קריסטל ?

קריסטל זה סוג של זכוכית. משפחת הזכוכית היא משפחה ענפה .
הקריסטל עצמו כחומר גלם או גם כמוצר מוגמר אינו מעלה בהכרח את ערך כלי הזכוכית או סט כלי זכוכית.
השאלה היא האם מדובר בקריסטל ביצור ידני וחריטה ידנית או שמדובר בקריסטל כחומר ביצור תעשייתי.
לכן כאשר בודקים את הכלי מחפשים שייורים תעשייתיים ו, או.. את הטעויות הקטנטנות של האמן שהכין את הכלי ידני.
הקריסטל נבחן בצלילו ובצלילותו. הקריסטל עשיר בעופרת לכן צליל המוצר המוגמר חד וממושך בהשוואה לכלי דומה מזכוכית שונה.
אני מקווה שתשובתי ענתה לשאלתך.

sarilie

New member
זכוכית או קריסטל

תודה רבה. תשובתך אכן מקיפה יותר מכל מה שהצלחתי למצוא בגוגל. אני משערת שאבחנה בצליל זהו עניין של ניסיון נרכש לגבי הייצור היידני אני משערת שגם פה הניסיון מלמד איך להבחין בטעויות. שאלה נוספת האם זכוכית יכולה להיות יקרה יותר בזכות היותה יצור ידני מול כלע קריסטל שהוא יצור תעשייתי?

אמנון אלבז

New member
מנהל
ידני יותר יקר

מחיר חומר הגלם של זכוכית הקריסטל אינו יקר בהרבה מזכוכית אחרת, העלויות נגרמות בשל העובדה שהחומר מכיל עופרת ועצם העבודה עם עופרת מצדיקה יקור המוצר.
מכונות תעשיתיות מיצרות עשרות כלי זכוכית בדקה ולכן ערכן זול מול היצור הידני שבחריטת הדוגמא ולעיתים גם הניפוח הינו ידני.

שילה112

New member
צליל הקריסטל חד ממושך ונקי.וזהה בכל פעם.

קולו של הקריסטל הדק נעים יותר.

ג רפאל

New member
היה נדמה לי -אני טועה?- שקריסטל זה מחצב שישנו

בצ'כוסלובקיה ובפולין בכמויות גדולות.
בעוד שזכוכית זה סוג של חול מותך.
לנו יש די הרבה קריסטלים מצ'כוסלובקיה חלקם 'שקופים' וחלקם צבעונים.חלקם עם דוגמאות וחלקם אפילו עם צורות גדולות -פרחים ופירות ארטדקו.
כולם מלפני שנות ה30 שאז 'עשו עליה' לארץ.
אין לי מושג אם הם עבודת יד או עבודת מכונה.

אגב יש לי המון -2 מדפים- פיגורות מזכוכית צבעונית שנראה לי שכולם עבודת יד וניפוח.אין לי מושג ממתי ומהיכן.
החדשים שיש לי נרכשו על ידי בבודפשט לפני כעשור מאמן שעשה אותם ברחוב
ואחרים שבני הביא מתילנד פילים וסירות עם הרבה זהב..
גם זכוכית מורנו רב -צבעית יש לנו.
ואני נהנה גם מבקבוקי זכוכית בעיצוב אמנים כמו דאלי ואחרים.

אמנון אלבז

New member
מנהל
קריסטל מהטבע

נכון הטבע הוא היצרן הראשון של הרבה תרכובות מהיסודות. אם האדם מסוגל אז הטבע לפעמים שילב ארועים אשר כתוצאה מהם נוצרו חומרים נפלאים,
במציאת קריסטל בטבע יש אפשרות שלהט רב יצר את החומר, הארועים יכולים להיות ברקים, התפרצויות של הרי געש, שריפות, ואולי עוד ארועים שיצרו להט רב.
כמובן שביצור קריסטל ניתן לגוונו במגוון צבעים על ידי הוספת כימקלים מגוונים או על ידי שימוש בחול שמכיל בתוכו מינרלים מגוונים. אבל השאיפה הראשונית שהתוצר המוגמר יהיה עביר לאור TRANSTARENT.
&nbsp

sarilie

New member
תודה לכולכם

אני חדשה בפורום הזה ובכלל בניסיון להכרת ולימוד הוינטג והעתיק וללא ספק אתם מעשירים את ידיעותי.

ג רפאל

New member
אכן,כל הקריסטלים הצבעונים שלי 'שקופים' והאור שעובר בהם

עושה נפלאות במשחקי הצבעים.

גלעד133

New member
קריסטל...

לפי גוגל, ויקיפדיה ונוספים קריסטל איננו מחצב טבעי אלא זכוכית שהוסיפו לה מתכת [או מתכות] נוספות בעיקר עופרת + אם רוצים פימנטים של צבע. אז מה מדוייק ומה לא בהסברים כאן ?

גלעד133

New member
גוונים לזכוכית

לא הבנת. כוונתי הייתה ש ג.רפאל כתב שקריסטל [בדולח בעברית] לדעתו הוא מחצב בפני עצמו, ואני כתבתי שלהבנתי זאת זכוכית + תוספת מתכת כלשהיא + פיגמנט צבע במידה ורוצים ושאלתי מה נכון, מחצב או זכוכית + מתכת [שזה המדוייק להבנתי]

אמנון אלבז

New member
מנהל
אתה מבקש ממני להתנצח במה שכתוב בגוגל

במימצאים בטבע נמצאים פעמים רבות גושי זכוכית שנוצרו כתוצאה מתופעת טבע שמלוווה להט רב, זכוכית נוצרת משילוב של מספר חומרים הנמצאים בטבע, קריסטל זה אחד ממיני זכוכית רבים.
אה....עוד משהו, יצור הקריסטל לא דורש להט הגבוהה יותר מיצור זכוכית רגילה.
יש סוגי זכוכית כמו זכוכית קווארץ שלשם יצורה דרוש להט הרבה יותר גבוה אבל כידוע גם קוורץ נמצא בטבע.
&nbsp

גלעד133

New member
קריסטל..

תן לי לנסות להבין. לפי מה שידעתי בדולח הוא סוג של זכוכית שהאדם יוצר ע"י הוספת חומרים מסויימים לזכוכית [מתכות למיניהן] וגם זכוכית היא מעשה ידי אדם [חול כבסיס ועוד מיני חומרים]. קוורץ - ידעתי שהוא מחצב מהטבע. מה שבעצם אני מבין מדבריך שיש בדולח וזכוכית מעשה ידי אדם וגם יצירה של הטבע ללא התערבות אדם ? ז"א שזכוכית ובדולח יכולים להיות גם טבעיים וגם מלאכותיים בעצם?

אמנון אלבז

New member
מנהל
כן נכון מאוד

כמו שכל תרכובת אחרת שהטבע יצר מנסה האדם לשחזר את התהליך ליעלו לשבחו להפוך אותו למדוייק ובכמויות עצומות ללא תלות ותנאים שהטבע משלב לעיתים נדירות.

ג רפאל

New member
וככל הידוע לי - יש בבוהמייה [אחד הפלכים בצ'כיה] מכרות

של קריסטל - מאוד איכותי.
ואם איני טועה - גם קובלט. שהשילוב שלו עם הקריסטל יוצר כחול מהמם

אמנון אלבז

New member
מנהל
מפעלים ליצור זכוכית וקריסטל

ביקרתי בבוהמיה בביקור מיוחד לסיור במפעלים, מדובר במפעלים ליצור זכוכית מסוגים שונים בין היתר קריסטל.
לא מדובר במיכרות
אי אפשר להשוות את איכויות הזכוכית התעשיתית מול יצירה אקראית של הטבע.
&nbsp

גלעד133

New member
זכוכית מהטבע....

תמיד לדעתי מה שהטבע יעשה יהיה מיוחד יותר ממעשה ידי אדם למרות שהיום אנחנו יודעים לחקות את הטבע בגדול: פנינים מלאכותיות, יהלומי מעבדה ועוד, אבל לפחות לטעמי - הטבע ויד המקרה תמיד ינצחו את הטכנולוגיה.

ג רפאל

New member
אני על כל פנים מעדיף יהלומים על פני זירקוניה

וקריסטל מחצבים טבעי על מלאכותי.

איני מתמצא ב'זכוכיות' למיניהם - כל הקריסטלים בביתי הם מה שהביאה אמי המנוחה מציכוסלובקיה כאשר 'עשתה עליה' בראשית שנות ה30.
וכל שאני יודע עליהם - מסיפוריה שאני מקווה שאני זוכר במדויק.
ואני נהנה מהם בויטרינות.

למעלה