זכוכיתאי?

יאקים2

New member
אין גבול להמצאות לשוניות!

אבל בינינו, אם יש לנו זגג, למה לנו אחד שעוסק בזכוכיות?

יאקים2

New member
אכן כן!

בתנאי שכל אלה עשויים זכוכית או דמויי זכוכי.ת.
אם הווזה עשויה מחרס, מחימר, בעל המקצוע הרלוונטי הנו קַדָּר (משקל בעלי המקצוע (רפד, טייס, ספן, כתב, טייח סייד).
הידעת שהג'לי שעל העוגה מזוגג (דמוי זגוגית) לפעמים?

trilliane

Well-known member
מנהל
מי שמכין כלי זכוכית ביד הוא נפח זכוכית

רוב אם לא כל כלי הזכוכית שאנחנו פוגשים במטבח הם מייצור תעשייתי ולכן אין בעל מקצוע שמייצר אותם (מכונות ופועלים במפעל).

יאקים2

New member
ובכל מקרה,

הנפח הוא בעל מקצוע שעוסק בחרושת ברזל, ולא זכוכית.
איני יודע מה המקור שהיה לפנייך. אולי תשתפיני?

trilliane

Well-known member
מנהל
יא, איך עשית את זה?
איך מקשרים ישירות לתוצאות חיפוש?

כדי

לקשר ישירות:
1. אם מילת החיפוש באנגלית (כמו במקרה של glassblower), יש להוסיף את המילה לסוף שורת הכתובת הבאה (במקום QUERY):
hebre-terms.huji.ac.il/teva_english_result.asp?ErText=QUERY
2. אם מילת החיפוש בעברית, להצגה בדפדפן אינטרנט אקספלורר בלבד, להוסיף את המילה (בעברית) לכתובת הבאה:
hebrew-terms.huji.ac.il/teva_result.asp?ErText=QUERY
3. אם מילת החיפוש בעברית, כדי להציג בדפדפנים שאינם תומכים בעברית בשורת הכתובת, יש להציב בכתובת שבסעיף 2 את קוד המילה העברית.

trilliane

Well-known member
מנהל

3. אין לי מושג למה הכוונה לקוד המילה בעברית; אני גולשת בכרום והקישור שצירפת עבד אצלי.

כי

הקישור שלי היה לחיפוש מילה באנגלית (glassblower).
אם החיפוש היה של מילה בעברית, והיית רוצה להציג קישור שעובד בכרום, היית צריכה להמיר אותה בקוד מתאים.
יש לכך כלים שקל למצוא בגוגל. למשל את יכולה להציב את המילה העברית באתר הבא, ולבחור URL-Encode
[URL]http://www.pixiesoft.com/flip[/URL]

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה שוב! מכירה את האתר, לא ידעתי שיש בו כזאת אפשרות

יאקים2

New member
הרמתי ידיים!

אין זאת כי אם נעשתה כאן העברה מן המתכת אל הכוכית.
אבל בינינו לא כל כלי הזכוכית נוצרים באמצעות ניפוח, אלא באמצעות התכה ומתן צורה לכלי ללא ניפוח בהכרח.

trilliane

Well-known member
מנהל
באשר לסיפא של דבריך, זה בדיוק מה שכתבתי...

יאקים2

New member
ברצוני להבהיר:

קיבלתי שהאקדמיה מאשרת את נפח הזכוכית; דא עקא לא בכך אנו חלוקים, אלא באשר לדברייך שנסבו סביב
ייצור המוני-תעשייתי של רוב כלי הזכוכית (בעצם, גם הפורצלן, החרס ועוד) - אלה הן עובדות, ואין חולק עליהן.
אני כתבתי שטכניקת הניפוח בפה של כלי זכוכית היא אחת, אבל ישנן עוד: במו עיניי ראיתים אוּמנים (או שמא אמנים)
מתיכים בטמפרטורות גבוהות את החומר, ואז במלקחיים יוצרים את הדמויות או את הכלים שהוזמנו על ידי לקוחות.
בכל מקרה, השורש נ-פ-ח מתייחס הן לניפוח בפה והן לניפוח באמצעות מפוח להגברת האש...

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נכון, אם כי נפוץ פחות, בעיקר בימינו

ואת הכינוי "נפח זכוכית" אני מכירה לגבי אלה שמנפחים אותה.

יאקים2

New member
כלומר, אם הבנתיך נכונה, בשאר המקרים

את מכנה את בעל המקצוע הזה בכינוי "אמן הזכוכית"?

למעלה