זכויות

a d i n a

New member
זכויות

האם יש זכות למדינה לשלול לאדם את חופש תנועתו כדי להציל את חייו ?? איזה ערך חשוב יותר ?? {בעקבות האירועים האחרונים} לפי הדת : פיקוח נפש דוחה הכל , לכן יכול להיות שהיתה שוללת את התנועה למקומות מסוכנים . מה דעתכם ?

אמיר96

New member
השאלה רחבה יותר

לא רק הגבלת חופש תנועה, אלא הגבלה בכלל. המדינה בהחלט עושה זאת - למשל היא אוסרת על צריכת חומרים מסוימים. דעתי האישית: כנראה שכן, אבל האצבע לא צריכה להיות קלה על ההדק.

Grimsom

New member
ענישה כספית

נראה לי שהפיתרון שנשמע בזמן האחרון, למנוע דמי ביטוח ממי שנכנס לאזורים שהומלץ לא להיכנס אליהם, הוא איזון ראוי בין אחריותה של מדינה להגן על אזרחיה, לבין זכותם של האזרחים לנהוג כרצונם. אזרח שנכנס לאזור שהומלץ שלא יכנס אליו, אין אחראים לפצות אותו על הנזק שנגרם לו במידה והאיום התממש - בדומה לאדם שהחליט לפגוע בעצמו. חסימת גבולות יש בה כדי להסיר מן האזרחים את תחושת האחריות למעשיהם שלהם, בבחינת "יש מי שדואג לי, איני צריך לדאוג לעצמי". ענישה כלכלית לעניין זה מספיקה. כמו כן, במידה והמדינה נאלצה להפעיל אמצעים בכדי להציל אזרח שהסתבך כך בשל טפשותו וללא כל סיבה טובה - מן הראוי לדרוש מאותו אזרח פיצוי על מאמצי ההצלה.

a d i n a

New member
MONEY MONEY

איך אפשר להכניס את מימד הכסף ? איך אפשר לקשר את הכסף לפגיעה בנפש או בגוף ? מה יעזור לאדם אם יתנו לו או לא יתנו לו כסף? גם ככה הוא איבד משהו חשוב יותר . האם אנחנו כ"כ רודי בצע שבמקומות אשר לא יתנו לנו פיצויים לא נלך לבלות ? האם אלו שיקולים שאנחנו עושים ? אם התלהבתי יותר מידי בתגובתי - אז עימך הסליחה

Grimsom

New member
Money makes the world go around

ראשית, כן. חלק מהאנשים, כך נראה לי, יעדיפו לא ללכת למקומות שהביטוח שלהם לא מכסה. ממש כפי שלא תתני למישהו שהביטוח אינו מכסה לנהוג ברכב שלך. לא מדובר במשהו יוצא דופן בעולם הביטוח: כשהסיכון לפגיעה עולה - עולה גם הפרמיה, וישנם סיכונים שביטוח אינו מוכן (ואינו צריך) לכסות. ובכלל, למה לא להכניס את ממד הכסף? האם את מעדיפה שהפגיעה תהא בצדדים יותר מהותיים בחיים. האם את מעדיפה שפשוט יגידו לך היכן לבלות, יעצרו אותך פיזית, ישללו ממך כל שיקול דעת עצמאי ואחריות למעשיך? האם את עד כדי כך רודפת בצע, שתעדיפי שלילה של חירויות על פני שלילת פיצוי כספי (אני רק עונה לך במטבע שלך)?

אמיר96

New member
יש כמה סיבות להתנגד

לשיטה הזאת: 1. כל העיניין הוא צביעות, היות שהמקום המסוכן ביותר ליהודי הוא עדיין כאן. 2. אתה לא יכול לדעת מה מטרת הנסיעה. ישנן נסיעות שהן חשובות הרבה יותר מסתם תיירות. 3. למה להוסיף חוסר אחריות לחוסר אחריות? נניח שאכן האדם נהג בחוסר אחריות ונפצע. לא דאוג למחסורו של אותו אדם זה להוסיף חטא על פשע.

Grimsom

New member
השגות להשגות

הצביעות מקורה בעצם אזהרת האזרחים, שמתייחסת לגבי ראמאללה וסיני, אבל לא לגבי קו 5 בת"א או קו 37 בחיפה. הצביעות אין מקורה בעצם העניין הביטוחי. הפגם הזה נופל בכל פעולה שהמדינה תחליט לעשות, או לא לעשות, בנושא זו, שכן הוא יורד לשורשי הדיון. באשר למטרת הנסיעה - אני לא חושב שהיא רלוונטית. ישנם סיכונים שחברת ביטוח פשוט אינה חייבת לכסות. באשר להוספת חטא על פשע - אתה צודק. לכן, עד כמה שהבנתי, ההצעה אינה מתייחסת לדמי הביטוח הלאומי ולביטוח הבריאות (האדם אינו מוצא מהחברה ועדיין חובתה להבטיח לו תנאי מחיה מינימליים), אלא על ביטוחים אחרים למיניהם. כלומר, לקבוע שנסיעה לאזור לגביו קיימת אזהרה תהא דומה לצרכי ביטוח לנזק שגורם אדם לעצמו במודע, או לסיכון גבוה שאדם שם בו את עצמו במודע.

חז"ל הכניסו אותו מאוד מוקדם...

כאשר רשמו "עין תחת עין, ממונות" ( ומי שיודע את הציטוט המדויק ויתקן אותי, יזכה לברכה)

lmatan1

New member
סוד ידוע המדינה נמצאת באיום מתמשך

יהחוקים של המדינה מזמן לא במצב נורמלי אני לא זוכר בדיוק את ההגדרה החוקית אבל זה משהוא כמו צווים הזמן חרום ואין שום קשר לדת חוקים בזמן חרום מקנים לשלטון יכולות של מגוון רחב של הגבלות שכביכול בזמן מלחמה צריך להגביל את האנשים ולהגן את זה בחוק על מנת שאדם כמונו לא יורל לתבוע את המדינה על זכויות חפש הפרט ומיתוקף החוקים בזמן חרום השלטון מרשה לעצמו ללשות דברים שהוא לא יכול הזמן תקין ובלי קשר או אם קשר המדינה החילונית הרי סוגדת לכסף ומאחר והיא מעונינת לשלם לאנשים כמה שפחות מהתרוץ שהקופה ריקה אז מנסים להגביל את האנשים למצב שידעו שאם הם יעשו דברים מסוימים שהמדינה מתריעה לא לעשות אזי לא יכולים להגביל את תנועת האנשים אולם מודיעים להם שלא יפצו אותם באם הם יעברו על החוק מזכיר לי הצגה שראיתי יושב אדם בביתו ואומר לעצמו נמאס לי מהמדינה הזו ולפתע יוצאים מהקיר שני יצורים מטעם השלטון ניגשים לאיש ואומרים לו שמענו אותך מה דעתך שלמדינה נמאס ממך.

חוקי חירום

נועדו לארגן את כל יכולות המדינה ואזרחיה למאמץ מתמשך במקרה של מלחמה. אין שום קשר לכסף. זה שישיראל משתמשת בנושאי ביטחון מסויימים בחוקי חירום איננו קשור לכסף אלא למניעת חתרנות, בגידה והרס פנימי. גם אז להזכירך הבג"צ הינו זה הבולם את המדינה ומאזן כמיטב שיפוטו בין המדינה לנתבע - וזה כמובן לא פשוט

זו בעיה עתיקת יומין.

כשכורכים אותה עם עניין הביטוח היא מזכירה בדיוק את החוק המחייב לחגור חגורת בטיחות ברכב. מאלף שאת החוק הזה יזם דווקא חבר כנסת מאגודת ישראל (רבינוביץ, אם אינני טועה). האמירה "פיקוח נפש דוחה הכל" היא לא אמירה ליברלית, היא אמירה דתית, ויתור דתי על כמה ערכי דת מפני הערך החשוב יותר - החיים. אם נימתח את זה יותר מדי נגיע גם ל"חוק הגבלת כולסטרול תשס"ו 2006" על פי חוק זה יוטל קנס על מי שצורך מזון קלוקל, או זולל יותר מדי.

lmatan1

New member
חי בבועה אתה כל הזמן משתנה

האם יש לך איזה שהוא מושג מה המרחק מהשכל שלך ועד האצבע הרוטטת שלך אולי תואיל להסביר מה הקשר בין תקנות בזמן חרום שהמדינה נוקטת בכדי להסיר אחריות מהתפקיד הבסיסי שלה להגן על אזרחיה. ומנצלת לרעה את כוחה להתעלל באנשים על מנת לחסוך כסף.ובין האמירה שאומרת פיקוח נפש דוחה הכל שמשמעה לעזוב כל דבר חשוב שאתה עושה כרגע על מנת להציל מישהוא שמוגדר במצב חרום. ואולי אתה פשוט צורך יותר מידי אוכל עתיר בכולסטרול ששיבש לך את דעתך. האמת שמצער לחשוב שיכול אדם בזמן חרום לאבד כל צלם אנוש ולהמשיך לחיות באוירה של התרוממות רוח .

a d i n a

New member
תגובה:

לפי דעתי אתה עושה הכללות יתר . אגב אמרתי מלכתחילה ש"פיקוח נפש דוחה הכל" היא אמירה דתית . זה מה שאני מכירה ולכן כתבתי זאת . רציתי לשמוע דעות נוספות בעיניין . וגם האם אנשים חילוניים כשזה נושג לנפש מוכנים לשלול חלק מזכויותיהם ?

רון סי

New member
לא במדינה חופשית

רק במדינה שחירות הפרט מוגבלת בה. מדינה חופשית צריכה לאפשר חירות מוחלטת לאזרח, ואם חירות זו כרוכה בסכנה, אז המדינה צריכה להגן על האזרח. זה תפקידה ובשביל זה היא קיימת. בשביל זה האזרחים משלמים מיסים. בשביל זה יש צבא.

lmatan1

New member
שלום רון וסי במול ברשותך

יש דבר כזה מדינה שמאפשרת חירות מוחלטת לאזרחיה אתה צודק בקביעה העקרונית אבל כל מדינה מחוקקת חוקים ומשתמשת באלימות מסוימת כלפי אזרחים בצורת משטרה שתפקידה הוא אכיפת החוק וזאת מהסיבה שאנשים לא ינצלו את החופש האישי שלהם על מנת לפגוע בחופש של הזולת. מדינה חופשית או מדינה מתוקנת קימת רק בדמיון או בחלום הורוד שלנו במציאות השאיפה למדינה חופשית לגמרי היא בעצם קריאה לאנרכיה ולא לחופש.

lmatan1

New member
פרקטית אין כזו אפשרות רק בדמיון

כפי שכל עם במדינתו נצרך לזרוע של השלטון בצורת משטרה או בולשת שתאכוף את החוקים ותבלום כל אפשרות של פגיעה בחופש של הזולת כך המדינות בינם לבין זולתם מקיימים יחסים על בסיס אינטרסים ולא מאהבת אדם ומדינה אומנם יש לנו כמדינה שרוצה להגן על אזרחיה בלשים מטעם כמעט בכל מקום בעולם זה בלתי אפשרי לשמור על כל אחד ואחד יש פילוסוף שכתב בעיקר על התחום המדיני פוליטי קראו לו פרנסיס ביקון שאמר על יחסים דיפלומטיים בין מדינות אני מתיחס לידידי כאילו והם אויבי ואני מתיחס לאויבי כאילו והם ידידי.

למעלה