זכויות שמגיעות ל ADHD

Kalusa

New member
זכויות שמגיעות ל ADHD

שבת שלום! היכן אני יכולה לקבל את רשימת הזכויות שמגיעות לבתי ה ADHD ממע' החינוך. רשימת הקלות והתאמות או בכלל כל מה שיעזור לה מבחינת הלימודים. היא עברה איבחון מסודר אבל ההקלות שניתנו לה בתחילת השנה, כיתה ב, כמו תוספת זמן (אז עברה את האיבחון) לא מתאימות לסוף כיתה ב ולכיתה ג וכו'. האם מספיק לחזור שנית למאבחנת ל"תיקון" או אולי עלי לעשות עוד משהו. כוונתי לבוא עם רשימת ההקלות לבית הספר יחד עם המורה מההוראה המתקנת ולהעביר את כל החומר לבית הספר ויחד עם המורה מההוראה המתקנת להכין ולעשות כל מה שאפשר על מנת להקל על הילדה. ברור שמערכת המבחנים והשיעורים שהיא מקבל כיום, לא מתאימים לה וממש לא משקפים את יכולותיה. תודה מראש

הלה4

New member
../images/Emo28.gifלחזור שוב על האבחון

לדעתי עליכים לשוחח שוב עם המאבחנית ולהביא למאבחנת את המלצות המורה המתקנת. בהצלחה הלה

מתי נעשה האבחון, באיזו כיתה עכשו?

כמורה להוראה מתקנת(מורת שילוב) כשאני מקבלת לידי אבחונים של תלמידים בבה"ס ישנו דף שבו אני מפרטת אלו הקלות מגיעות לתלמיד. האבחון תקף לשולש שנים וודאי שגם ההקלות אבל אם למשל תלמיד עבר אבחון בכיתה ב' ועכשו הוא בכיתה ו' אנחנו ממשיכים להתיחס להקלות במידה והקשיים עוד קימים. לא ברור לי בדיוק למה את חושבת ששהקלות לא מתאימות עכשו למה שכתוב באבחון , ההקלות שמופיעות באבחונים הם הערכת זמן במבחן, האם היא כבר לא זקוקה להערכת זמן?, התעלמות משגיאות כתיב היא כבר כותבת מצויין? שימוש במחשבון לוח הכפל היא כבר שולטת בחומר? אם כן אז מצבה מצויין אז למה בכלל לחזור למאבחנת? ממש לא הבנתי אולי תוכלי לפרט אילו הקלות היא אמורה לקבל ומדוע זה כבר לא מתאים? אשמח לעזור.

Kalusa

New member
תודה רבה על הנכונות לעזור. אז ככה

הילדה בכיתה ב' ומטופלת בקונצרטה. את האיבחון עשינו לפני כ 1/2 שנה ללא טיפול תרופתי. עיקר הבעיות שלה: בזיכרון עבודה ושליפה מהזיכרון, עיבוד סידרתי של נתונים, קושי בהבנת הוראות, במשימות חופשיות, ובהוראות מורכבות. היא קיבלה המלצות להורה - ספריה לעיוורים כדי לשמר את רמת השפה הגבוהה שלה. לבית הספר - תוספת זמן והמלצה להטרים איתה את שלבי עבודתה המתוכננים. כמו כן מומלצת הקראת שאלון בכל המקצועות. ולהוראה מתקנת - דף לא קצר ובו על מה ואיך לעבוד איתה. כמו שאת רואה יחסית לקשייה שבעצם נוגעים בכל תחום ובעיקר בחשבון היא לא מקבלת בכלל הקלות. למשל, הם קיבלו 3 דפי בחינה בחשבון כאשר ב 2 הדפים האחרונים היו 22 תרגילים בכל דף. בדף הראשון היו לה 14 שגיאות ובאחרון 10. את החומר היא יודעת מההוראה המתקנת, כך שברור, שכמות כזו של תרגילים לילד שסובל מקשב ובעיות בזיכרון היא מכשלה. או למשל שאלה: מה ידוע לך על מספר מסוים? כאן היתה צריכה לענות שזה חד/דו זוגי מורכב מכך וכך עשרות וכו' ועוד כל מיני נתונים שלא הצליחה לשלוף מהזיכרון. אך לדעתי אם היו נותנים לה את הפירוט והיא היתה צריכה לבחור זה היה מקל עליה. דרך אגב כאן ענתה תשובה אחת. בהוראה המתקנת המליצו לי שיכינו כרטיסיות לשימוש גם במבחנים וכמובן בכיתה ועוד כל מיני "עזרים" שיקלו עליה, כי ברור שבמצב כזה לא ניתן לראות את יכולותיה. באיבחון לא נאמר כלום על שגיאות כתיב (וזה לא חסר), שימוש במחשבון (לוח הכפל-משימה לא קלה. קניתי אפילו את ה DVD שמלמד את לוח הכפל. מומלץ !!) לכן, שאלתי, מה עלי לעשות? לחזור למאבחנת לעידכון האיבחון? ומה יהיה כשתלמד אנגלית בכיתות היותר גבוהות, גם אז אצטרך לחזור ולאבחן? תודה וסליחה שהארכתי...

הקלות עפי' אבחון

בה"ס מחוייב לעבוד עפי' ההמלצות , אם תחושתך שיש בעיה עם ההמלצות כדי מאוד לחזור לשוחח עם המאבחנת וכן לשאול מה לגבי הקלות בשפה זרה.לגבי ההמלצה למורה להוראה מתקנת כמורה להוראה מתקנת בבית ספר לצערי הרב אין אפשרות לעבוד על כל הנקודות שעולות באבחון, ראשית כי השעור אינו פרטי וניתן לקב' בדר"כ שעות ההוראה המתקנת הן רק כ-3 שעות שבועיות. מה שאני עושה כשאני מקבלת אבחון אני לוקחת את הדברים העיקריים ועליהם אני עובדת. לצערי רוב הילדים זקוקים גם להוראה מתקנת בקריאה וזה מה שבה"ס נותן,וגם לחשבון וזה לא ניתן במסגרת בה"ס . לכן הצעתי לך היא: א) לקבל הסבר מהמאבחנת. ב) לשוחח עם המורה להוראה מתקנת ולקבל הסבר על תוכנית העבודה עם הילדה. ג) לפנות גם למורה באופן פרטי כדי לעזור לילדה כמה שניתן. לצערי המערכת לא נותנת מספיק ועל ההורים לא להסתמך רק על המערכת ולסייע מעבר. בכל מקרה בהצלחה ותמיד אשמח לעמוד לרשותך. את מוזמנת גם ליצור קשר במסר.

zivadina

New member
למיטב ידיעתי, אין רשימה כזאת

רופא לא מוסמך להמליץ על התאמות מעבר לסדר גודל מסוים, ומי שבאמת מוסמך להמליץ על התאמות לימודיות זה מאבחן דידקטי. אצלנו ההמלצות של הרופא היו להארכת זמן ולהפסקות אוורור קצרות.

דליה.ד

New member
התאמות ולא הקלות!!!

סליחה על ההתערבות אבל זה נורא מקפיץ אותי: מדובר על "התאמת דרכי למידה והיבחנות" ולא על הקלה. אין כאן שום הקלה כאשר מדובר בילדה לקויית למידה! זו הקלה כאשר מדובר בילדה ללא קשיים. תוספת זמן לא תהיה אפקטיבית לילדה עם הפרעת קשב (ואני מניחה שהיא לא מנצלת. עדיף להוריד שאלות או לאפשר בחירה מוגדלת. עלייך לחזור אל המאבחנת ולאפשר שיחת ועידה ביןן המאבחנת למורה להוראה מתקנת כדי למצוא מה כדאי ורצוי מבחינת הילדה. על בית הספר להיערך לאפשר לילדה את ההתאמות (בני למשל קיבל הקראה, אפשרות היבחנות בחדר שקט, אפשרות לענות בעל פה בנוסף לבחינה בכתב ושיעתוק בחשבון - הוא עולה לכיתה ד') וכדאי לפני כל מבחן פשוט לנדנד למחנכת וליועצת. חשוב גם להדריך את הילדה להודיע מבעוד מועד על מבחנים ולהזכיר למורים כי עליהם להתאים את המבחנים ודרכי ההערכה אליה ולא אותה למבחנים... ותעשו לי טובה: תשנו את הטרמינולוגיה, אנחנו עושים כאן עוול להרבה מאוד ילדים. אנחנו לא מקילים עליהם שום דבר, אנחנו מאפשרים להם ללמוד ולהיבחן על פי נקודות החוזק והיכולת ולא דרך ערוצי החולשה שלהם. אני יכולה לומר לכם שיש לי ילדה שמסיימת כיתה י"א, עם adhd ודיסלקסיה די אקוטית שמגיעה להישגים מדהימים בעקבות התאמת דרכי ההיבחנות שבלעדיהן לא היו באים לידי ביטוי היכולות הגבוהות שלה.

gal37

New member
דליה, אני כל כך מזדהה. בדיוק על כך

חשבתי היום לאחר השיחה שלי עם המחנכת של בתי. מה זה הקלות. עושים לה הנחות? יתנו לה קצת יותר זמן. גם לדעתי זה ממש לא יפתור. במבחן של איזה שעתים חצי היא לא סיימה אז גם אם המורה תתן לה עוד איזה רבע שעה זה לא ישנה הרבה. ואני מבינה שרק לאחר אבחון דידקטי ניתן לקבל בכלל הקלות. שאלתי בשרשור אחר לגבי אבחון דידקטי אשמח גם לשמוע ממך. תודה ושבוע טוב.

zivadina

New member
אצל הילדה שלי תוספת הזמן עזרה מאוד

ואני מניחה שההסבר הוא שבהפרעת קשב החשיבה איטית יותר בגלל בעיות הארגון והשליפה מן הזכרון. הבעייה העיקרית של בתי היא בהפרעת קשב ולא בליקויי למידה ספציפיים, ובעזרת תוספת הזמן הזאת היא צלחה בהצטיינות את כל הבגרויות והגיעה לטכניון.

למעלה