זכויות שוכר דירה

liatab1

New member
זכויות שוכר דירה

בחודש האחרון השכרתי דירה בבעלות פרטית כאשר החוזה לשנה והכסף שולם מראש. לאחר חתימת החוזה בעלת הדירה אמרה לי שהיא מעוניינת למכור את הדירה ומידי פעם יגיע אלי מתווך מסויים די הססתי בנושא זה אבל לא אישרתי לה שום דבר בכתב והנושא לא כתוב בחוזה. מאז המתווך לא מפסיק לטלפן ומבקש להביא אנשים דבר שפוגע לי בפרטיות , החל לאיים עלי ולומר לי שאין לי מה לדאוג סה"כ יתחלף לי בעל הדירה ,דבר שאיני מעוניינת ולדעתי זה הפרת החוזה. כשדיברתי עם בעלת הדירה תשובתה היה כשיגיע הרגע נראה מה לעשות. ברצוני לדעת האם זה חוקי? האם יש להם זכות לעשות משהו כזה ללא אישורי? הרי חתמתי חוזה לשנה. האם זכותי לא להכניס את המתווך אלי ולאיים עליו בחזרה? מעוניינת בתשובה בהקדם. תודה מראש ליאת

goldy

New member
מספר עניינים שעלייך לבדוק

דבר ראשון את שוכרת דירה, לא משכירה אותה. מדובר בפגיעה בפרטיות, ולמרות שבעלת הדירה מעוניינת למכור אותה עלייך לדרוש / לבקש ממנה להמתין לתום החוזה. כל מקרה אחר ייחשב לפגיעה בזכות לפרטיות, ואת יכולה לתבוע אותה על כך. אם היא תרצה לסיים את החוזה עלייך לדרוש החזר תשלום וכל החזר שאינו מלא יכול לשמש עילה לתביעה.

זכות כניסה למושכר ...

בדקי היטב את החוזה. בכל חוזה סביר דורש המשכיר את זכות הכניסה לדירה בתאום מראש עבורו או עבור נציגו. אם אין בחוזה סעיף כזה את יכולה להתנגד. למשכיר מותר למכור את הדירה כל עוד לא נפגעה זכות השכירות שלך ולא נדרשת לפנותה לפני תום החוזה. את לא צריכה לאיים על המתווך - אין לך שום מחוייבות אליו. את כל הנושא כדאי להסדיר ולסכם עם המשכיר. מתוך רצון לשמור אל מערכת יחסים טובה עם בעלת הדירה, אני במקומך לא הייתי מתנגד להצגת הדירה לפני רוכשים. פשוט הייתי מסכם מראש מועדים נוחים שאינם מפריעים לך יותר מידי (הפרעה קטנה זה לא נורא), משהו כמו ... כל יום שני וחמישי משש עד שבע בתאום מראש.

למעלה