זכויות קדימה

Krishi

New member
אהא! את רוצה שאני אנשק אותך!

תפסתי אותך

lsd600

New member
גם כשיבואו 600 מורי נהיגה

ו-19 בוחנים, אתה לא תאמין עד שמישהו יגיד את הדעה שלך. אז זה לא יקרה. אתה יכול להיות רגוע. המורה צודק. על מה הויכוח? ואיפה לעזאזל קראת משהו אחר.?

NewUser4

New member
תשובה.

תחילה, לצערי לא אהיה כאן הרבה בשבועות הקרובים, עקב המצב הבטחוני אני כרגע במילואים. כשיהיה לי מחשב בהישג יד ובסופי שבוע אמשיך להיות שותף כאן בפורום. לענייננו. לצערי, המורה שלך טועה, ורע מאוד שכך. כאשר מגיעים לצומת מתומררת, וישנם שני רכבים בעלי אותו "סטטוס" כביכול, לא חוזרים אחורה שלב לתקנות התעבורה. יש ליצור קשר עין עם הרכב השני, ולנהוג בהתאם. לגבי השאלה השנייה. כאשר יש תמרור: אתה נותן זכות קדימה לכולם (מלבד אלה שיש להם תמרור, כאשר עם אלה אתה יוצר קשר עין, ונוסע בהתאם). כאשר אין תמרור ישנם שני מצבים:1. זכות הקדימה לרכב הבא מימין, ובמקרה של פנייה שמאלה, גם לרכב הבא ממול. 2. זכות הקדימה היא שלך. במצב 1 מדובר בצומת שאינה מתומררת. במצב 2 מדובר על צומת מתומררת כאשר לאחרים יש תמרורי "זכות קדימה" או "עצור". לכן, בכניסה לצומת בה אין לך תמרור יש לבדוק האם לבאים בדרכים האחרות יש תמרור או לא (ולכן הצורה של תמרורים אלה שונה, כדי שתוכל להבחין בהם גם מאחור).

Krishi

New member
אה?! מה?!

באם לשניהם יש תמרור זכות קדימה, ואחר מהם ממשיך ישר והשני רוצה לפנות שמאלה אין זכות קדימה למי שרוצה להמשיך ישר?

NewUser4

New member
בוודאי שלא.

מעבר לזאת, הדבר לא נכון גם בצומת שאינה מתומררת. שים לב, אם רכב מגיע לצומת ללא תמרורים, ויש רכב בדרך שמימנו שמעוניין לפנות שמאלה, זכות הקדימה היא של הרכב הפונה.

Krishi

New member
בצומת ללא תמרורים בכלל זה נכון

אבל ברוב הצמתים יש 2 צדדים מקבילים עם תמרור והשניים האחרים ללא תמרור ולכן אם לי אין תמרור אז לרכב שבא מימין כן יהיה והוא יתן לי זכות קדימה (אפשר גם לזהות אם יש לו תמרור של זכות קדימה או לא) בכל מקרה... אם לא במצבים האלה מתקיימים תקנות התעבורה אז באיזה כן?

Krishi

New member
בנוסף..

גם כאשר לשני הרכבים אין תמרור ה-"סטטוס" שלהם הוא זהה... גם אז צריך ליצור קשר עין במידה ואחד מהם פונה שמאלה?

NewUser4

New member
לאו דווקא

זה תלוי היכן כל רכב נמצא. בצומת שאינה מתומררת זכות קדימה תנתן לרכב הבא מימין וממול (במקרה של פניה שמאלה). ואכן, גם בצומת שאינה מתומררת, אם ישנו סטטוס זהה בין המכוניות, יש ליצור קשר עין.

Orange16

New member
תראה, ההגיון מצוין, אבל זה לא ישים

תודה רבה על התושבה - 1) מה לעשות עם המורה ? לא כדאי שמישהו יזהיר אותו כי הוא מלמד דברים שגויים ? 2) אני מבין כעת את עכל מה שעלי לעשות בצמתים, אך אני בטוח כי אין זה ישים. קשה נורא להסתכל לכל הצדדים בכל צומת במיוחד בטסט כאשר אתה נדרש לפהגין מימונות וזרירות. אין ל יאת המיומנות הזאתי שכיוון שהמור לשי לעול םלא לימד אותי לעשות כן. הםא תוכל לתת לי טיפי ם בכל הגנוע לזכות קדימה? למשל - ישנם כבישים בהם אתה נוהג ישר באופן מהיר וכאשר אתה נתקל בצומת אף פעם אין מצב שכאשר אין לך שלט אתה תדרש איכשהו לתת זכות, כי זה יאמר שהצומת כולה אינה מתומררת, וזה נדיר מאוד בכביש ראשי. לכן אני יכול להניח שכאשר אני נמצא בכביש בו התנועה זומרת באופן מהיר, כאשר אני נוסע ישר, לא אדרש לתת זכות כל עוד אין לי שלט תן זכות. האם תוכל לעזור לי באופון כזה? שוב תודה.

Orange16

New member
מקפיץ כדי לקבל תשובה מהמומה

תודה. אגב, לשני העקשנים שהתווכחו איתי, תקראו שוב את כל מה שאמרתי, כנ"ל לגבי כך שהרוב כן טועה, גם אם מונהג על ידי ראש הממשלה. תפנימו, וזהו.

adidas88

New member
וואי אז קבל ח"ח

שיהיה בהצלחה!!! ותשמור על עצמך! (וגם על המולדת בדרך...)

lsd600

New member
סעעמק איזה ייבוש..

אני בטוח שאם הוא ינסה ליצור קשר עין בטסט, הוא ייכשל על היסוס בכניסה לצומת... אתם מחפשים את זה.

Krishi

New member
אני מעריך את הטסטר שלנו מאוד..

אבל אישית אני חושב שהוא טועה בקטע הזה.. אז לא יודע עדיין אם זה ייבוש..

lsd600

New member
אל תעריך אותו יותר מדי...

אולי הוא זה שהכשיל אותך בטסט הראשון...

Krishi

New member
חחחח... אני בספק..

אבל גם אם כן הגיע לי להיכשל. אמנם על דבר דפוק לגמרי אבל הגיע..

למעלה