זכויות מטפלת בביתה

Iddit

New member
זכויות מטפלת בביתה

שלום, בתי נמצאת מזה חצי שנה אצל מטפלת אשר מטפלת בה ובעוד ילד בביתה שלה. המטפלת הודיעה לי כי היא מתכונת לקחת חופש(5 ימים) בשבוע הבא וכי עלי לשלם לה בעבור חופשה זו.האם עלי לשלם לה בעבור החופשה? מידע נוסף 1. בעוד חודשים וחצי אנו עוברים דירה והודעתי לה כבר כי אז נעזוב אותה. 2. העבודה היא 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע 3. לפני תחילת העבודה אמרה לי המטפלת כי בימים שלא אביא את בתי, מיוזמתי, לא אפחית לה מהמשכר, ובימים שמיוזמתה כן אפחית 4. היא הודיעה לי מספיק זמן מראש ויש לי סידור לילדה

לפי מה שאת/ה מתאר/ת ...

אז כנראה יש יחסי עובד ומעביד בינך לבין המטפלת. במקרה כזה היא זכאית לחופשה. זה לא אומר שהיא זכאית לחופשה דווקא ב-5 הימים שהיו מעוניינת, אבל למה להתעקש?

Iddit

New member
יחסי עובד ומעביד

בוקר טוב, ותודה על התיחסות. האם נראה לך כי היחסים הם עובד ומעביד למרות העובדה שהיא מטפלת אצלה בבית, עם ילד נוסף? דרך אגב היא רשאית גם להביא עוד ילד, הגבלנו לעד שלושה.אין לי שום בעיה עם תיזמון החופשה, רק האם מגיע לה תשלום בעבורה. תודה עידית

המיקום לא אמור לקבוע ...

אם יש יחסי עובד ומעביד. עובד יכול לבצע את עבודתו גם בביתו. מהעובדה שמדובר על "שכר" ומהעובדה שהטלתם הגבלה על מספר ה"לקוחות" שהמטפלת יכולה לקבל, נראה שמדובר ב"עובדת" ולא בקבלנית. קבלן זכאי, עקרונית, להתקשר עם כמה לקוחות שהוא רוצה, זכאי, עקרונית, להעביר את ביצוע העבודה למישהו אחר. עם המטפלת זה לא ככה. אל תתייחסי לתשובה שלי כחד משמעית, כי היא לא כזו. קשה מאד לקבוע את קיומם של יחסי עובד ומעביד, במיוחד במקרים גבוליים. זה תלוי בהרבה משתנים (האם היא נותנת לך חשבוניות? האם את מדווחת עליה לביטוח לאומי? האם היא מספקת מזון לבתך על חשבונה? האם היא מספקת חיתולים? ועוד הרבה שאלות). כמה שיתברר שיש יותר מאפיינים המתאימים ליחסי עובד ומעביד, יגבר הסיכוי שייקבע שיש יחסים כאלה ואז היא תהיה זכאית לתשלום לזמן החופשה.

למעלה