זכויות למען אלמנות

chelita

New member
זכויות למען אלמנות

אהלן, אני כותבת בשם אמי, ברצוני לדעת אם יש איזשהם הטבות במוסד לביטוח לאומי למען אלמנות/ חד הוריות? אמי אלמנה כ-5 שנים. אשמח לקבל תשובות, או בכלל הצעות להתמודדות, פרוייקטים, מפגשי חברה למען סטטוס זה. כל הצעה תתקבל בברכה. בתודה, וערב טוב חלי

chelita

New member
תגובה,

אני אגיד לך מה הבעיה עם אמי, היא אינה מודעת לזכויותיה. גם המצב היה דיי קשה מבחינה רגשית ולא התעמקה בזכויות שלה. אשמח אם תוכלי קצת לתת לי רקע, על מנת שאוכל למקד אותה. אגב, היא נוכחת איתי.. תודה רבה על תגובתך המהירה!

chelita

New member
לטטי

אמא לא מקבלת, אשמח לדעת אנפורמציה כאן או במסר. תודה רבה, ואכנס כרגע לצאט.

באתר של ביטוח לאומי יש פירוט הזכויות

כנסי לאתר של ביטוח לאומי ותראי את הזכויות של אימך.. בנסף יש לזכור שמי שמקבל קצבה כל שהיא מביטוח לאומי עליו לבחור בין קציבת השארים לקציבה השניה... אין כפל קצבאות...

עדיף לגשת לביטוח לאומי בפועל

מלאות את הטפסים ולהזיז את הענינים צריך לזכור שביטוח לאומי עובד רק 3 ימים בשבוע בבוקר ואחרי הצהרים מיועד לאנשים עובדים לא שארים ונכים

גשי לביטוח לאומי

קחי עמך אץת אימך המתוקה את תעודת הפטירה ש אבא ותז של אמך ותגשו שם למדור המתאים תמלאו טפסים מתאימים קצבת שארים בטוח אמא שלך זכאית לקבל זה יתן לה מעט מזומנים לחיות מהם כל חודש

chelita

New member
תגובה לכל האמהות המקסימות שענו לי :)

אמא שלי ביררה היום בנוגע לקבצה, לצערה אי אפשר לקבל ( לא יודעת עד כמה אמת יצא מהשיחת טלפון כי לא הייתי נוכחת) הנציגה שדיברה עם אמי, טענה בגלל שהיא עובדת היא אינה יכולה לקבל את הקצבה, מעבר לכך אנחנו ילדים בגילאי 28 26 20 ולכן לא מגיע כלום!! לצערי התייתמתי בגיל 15 והיא פשוט לא עשתה כלום מחוסר ידע וחבל... היא מעוניינת יותר בחוגים, הרצאות, סדנאות לסטטוס שלה... האם אתן מקיימות מידי פעם פגישות פורום? פעילות? או שאתן שייכות לאיזשהו ארגון? אשמח מאד לשמוע ולנסות ולערב אותה לכאן.. תודה רבה ולילה טוב/ בוקר טוב (בטח תראנה את ההודעה בבוקר..) שיהיה יום נפלא! חלי

למעלה