זכויות ילד עם ADHD

מדרגות

New member
זכויות ילד עם ADHD

שלום, לאחר שבני עבר איבחון בשירות הפסיכולוגי נקבע בועדת מת"י כי בני (אשר לוקה בADHD) לא יקבל חונכת/גננת שיח לגן כי זה לא יעזור שהרי הוא לא יהיה מסוגל לשבת איתה ולעבוד על מה שצריך ולכן תינתן לו עזרה בצורה קבוצתית לאחר שעות פעילות הגן וגם את זה נתנו לו כי יש לו בעיות נוספות רגשיות-חברתיות ובעיה גם במוטוריקה עדינה (שאם תשאלו אותי אם לא הייתה לו בעיית ה ADHD הכל היה נפתר שכן היה מסוגל לשבת ולתרגל את המוטוריקה העדינה וכן בחברה היה יותר סובלני ורגוע ואז היו לו יותר חברים). האם לדעתך הפתרון שהם הציעו טוב ? או אולי עלי להתעקש איתם שיקבל סיוע פרטני בגן ? מה יהיה בבית ספר ? דרך אגב נאמר לי שהוא חכם ולכן אין לו בעיה קוגנטיבית ולכן לא מגיע לו מישהי שתשב איתו בנפרד. מה הן זכויותיו ומה מותר לי לדרוש ?

נסי לשאול גם בפרוםזכויות תלמידים

והורים. שיקלי גם להתדיין איתם בעזרת עורך דין שמבין את הסוגיה. אשמח לתת לך פרטים של עורך דין כזה.

דליה.ד

New member
שלום לך

שאלת שאלה מאוד מורכבת וקשה לענות מבלי להכיר היטב את הילד האמור. כנראה שאין ברירה ולקבל מה שאפשר דרך הגן ולהשלים מה שנחוץ בשעות אחה"צ - אם יש צורך. אני רק מקווה שתקבלו אשת מקצוע טובה בגן. בגיל הרך רצוי ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת ואם הילד עולה לכיתה א' מומלץ גם על טיפולי מוכנות לכיתה א'. הכותבת היא מאבחנת דידקטית, מורה לחינוך מיוחד.

למעלה