זכויות יוצרים

חן חן ותודה לך

מזמן לא ראיתיך בפורום שאני מנהל

Kiru

New member
התקנון תוקן חלקית,

אבל התקנון הקודם (למרבה הצער) לא הוחזר. ההצהרה של נטע זילברג אכן חד-משמעית, אבל לפי מה שראיתי מתייחסת רק לבלוגים, ובכל מקרה – חבל שהיא לא עוגנה בתקנון.

זכויות יוצרים באינטרנט

אכן התחום בעייתי במידת מה אבל הבעיתיות נובעת לא מחוסר דין אלא מבורות. החוק די ברור באיסור לגזול זכויות יוצרים. למרות זאת אני מסכים שישנם תחומים אפורים יותר או פחות. לדוגמא - הנגיסה ההולכת ונמשכת בתחום הציבורי ביצירות הכפופות לזכויות יוצרים (החל מהארכת תקופת הזכויות שנים רבות לאחר המוות ועבור דרך חריגים חוזיים לזכויות שהחוק מקנה. למשל - תנאי רשיון צלופן (שרינקראפ) או רשיון הקשה (קליק ראפ) האוסרים על העתקה של החומר ומתעלמים מהחריגים שהדין מתיר זאת (והאכיפה של חוזים אלו על ידי בתי המשפט) או לדוגמא לגבי הורדת שירים באינטרנט דעתי שונה מעט מדעת הרוב ולמרות הגישה שהורדת שירים היא עבירה, לטעמי זו אינה עבירה והחוק הישראלי מתיר אותה, אלא שהאמנים לא פעלו מספיק לקבל את התמורה המגיעה להם עקב כך (שימי לב שאני כנראה במיעוט וו לא חוות דעת מחייבת).

ברוך הבא לפורום, יורם ../images/Emo13.gif

לגבי הורדת שירים: ההורדה עצמה אינה עבירה, אבל הציבור מוזן ע"י מידע מוטעה והפחדות שבאות מחברות התקליטים, ולכן הסברה הנפוצה היא שזו עבירה. כגישה אישית-מוסרית - להערכתי, רוב הציבור מרגיש שהורדת שירים מהאינטרנט היא מעשה מוסרי, שכן חברות התקליטים גובות מחירי גזל על הדיסקים, ובמקביל - משלמות פרוטות לאמנים וליוצרים. כך שהורדת השירים לא מקפחת את האמנים, אלא היא מעשה ש"דופק" את חברות התקליטים.

simplex

New member
ה- CD מת

"תקליטור המוסיקה מת" כך אמר לאחרונה מנכ"ל EMI העולמית, אחת משלושת חברות התקליטים הגדולות בעולם. לאחרונה רשת טאוור רקורדס, אחת מרשתות המוסיקה הגדולות בעולם, פשטה את הרגל. אין כמעט צריכה של תקליטורים. לגבי עניין מחירי הדיסקים, חברות התקליטים כבר לא מרוויחות הרבה על דיסקים, ולמעשה בגלל שהן כבר לא אטרקטיביות במיוחד עבור המוסיקאים, גם מתח הרווחים שלהן אינו גבוה ועיקר הרווח הולך למוסיקאים ולחנויות. בעבר אכן מרבית הרווח היה הולך לחברות התקליטים, אך גם ההוצאות על הפקת אלבום היו מאוד גבוהות, ולכן על הרבה אלבומים הן היו מפסידות. אמנם כיום אחוז סביר מהרווח הולך למוסיקאים, אבל עדיין הדעה הרווחת בציבור היא שחברות התקליטים עושקות את המוסיקאים. השאלה המעניינת יותר, היא האם בכלל יש צורך בחברות תקליטים, בעידן האינטרנט? האם יש צורך להחליף את מערכת איסוף התמלוגים וההסכמים הבינלאומיים (של התמלוגים) במערכת אוטומטית ומבוססת אינטרנט?

למעלה