זכויות יוצרים?

תולתולה

New member
זכויות יוצרים?

שלום לכולם, שמי תמר ואני בעלת תיאטרון סיפור סיפורי תמרי, אני מעבירה הצגות, שעות סיפור, שמבוססים על סיפורי ילדים קלאסים ומוכרים. אני בונה עכשיו אתר אינטרנט ומתכננת לכתוב בו פירוט של ההצגות שלי. אבל פתאום הבנתי שאין לי מושג איך זה הולך מבחינת זכויות יוצרים? האם אני זקוקה לאישור של הסופר כדי להציג הצגה שמבוססת על הסיפור שלו או האם יש צורך באישור מההוצאה? ואיך בכלל משיגים אישור כזה? תודה על התשובה, תמר

זכויות יוצרים

שלום, תמר טוב שהבנת שכדאי לברר לפני הקמת האתר. אני לא מבינה גדולה בזכויות יוצרים, אבל תחפשי בגוגל ותמצאי תשובות. כי אפשר להסתבך כהוגן, או סתם לגרום למישהו או לך עצמך עוגמת נפש. יש כללים של התיישנות- גם על מוסיקה וגם על ספרות- כל מקרה לגופו. ואכן אפשר לפנות לסופר או להוצאה לאור- בכל ספר יש בהתחלה את פרטי ההוצאה לאור. אני פניתי בשנה שעברה לסופרת ומשוררת לילדים מקסימה, שאני אוהבת מאד אותה ואת יצירתה, והיא אישרה לי להשתמש בחומרים שלה, אבל יש מקרים - אני יודעת מחברות- שההוצאה או הסופר לא מאשרים שום שימוש, ויש כאלה שמבקשים תשלום- לא גבוה, אבל למי יש כוח להתעסק עם זה. בכל אופן, בהצלחה עם האתר, ואם את מחפשת מישהו שיקים לך אותו, יש לי המלצה, רק שאני לא יודעת אם אפשר לכתוב אותה בפורום. אם את רוצה, תיכנסי לאתר שלי ותצרי איתי קשר. להתראות ורד

למעלה