זכויות יוצרים- שאלה

ommerl

New member
זכויות יוצרים- שאלה

שאלה ששאלתי בפורום NLP והמליצו לי לשאול גם כאן- נגיד שאתם רוצים להעביר סדנה ולשלב בה קטעי ווידאו מסרטים מוכרים בעזרת יוטיוב.
האם מותר להציג קטעים כאלה בפומבי? או שזה מוגן על ידי חוק זכויות יוצרים?

(קישור לשרשור המקורי: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=482&messageid=174215637)

אני משתמשת הרבה בחומרים של אחרים

בד"כ לא סרטונים אלא רעיונות מספרים.
ה"תשלום" שלי הוא תמיד קרדיט מלא ונרחב, ואני גם ממליצה בחום לקנות את הספרים (כי הם טובים).
אני היתי רוצה שישתמשו כך בספר שלי (אינשאללה תוך כמה חודשים בחוץ)
ואני מרגישה שאני מפרסמת אותם

כשמבקשים ממני רשות להפיץ חומרים שלי, כולל להדפיס ולחלק, אני תמיד שמחה מאוד.
אז לדעתי האישית - לא בדקתי את החוק - להקרין בסדנה קטנה סרטון יוטיוב כולל הקרדיט ליוצר - נראה תקין לחלוטין ואף מפרסם אותו.

פעם אחת השתתפתי בסדנה שבה השתמשו בהרחבה בחומרים של סטפן קובי ("7 ההרגלים"), ולא אמרו שזה שלו, הציגו את זה כאילו זה שלהם. לא יכולתי לשתוק והצבעתי על זה שהקרדיט שלו. אמרו לי שהם נותנים קרדיט בסוף, ואכן נתנו, אבל לדעתי זה חסר טעם לחלוטין. הקרדיט צריך לבוא מיד צמוד לחומרים ושיהיה ברור על מה הוא, לא להתהדר בנוצות לא לנו.

ommerl

New member
מדובר בקטעים מסרט ידוע מאוד

של חברת הפקות ידועה מאוד.... וולט דיסני.
אפילו אם אני רוצה אף אחד לא יחשוב שאני יצרתי אותו...

בדקתי מאז ששאלתי קצת יותר לעומק:
לפי החוק, אם אני מקרין קטעים בלי רשות אני לוקח סיכון. הסרט עדיין מוגן על ידי זכויות יוצרים.
הסיכון הזה מאוד קטן מאחר וההקרנה לא תפגע בהכנסות שלהם מהסרט. מדובר רק בדקות בודדות והתשלום לסדנה הוא לא בעבור צפייה בסרטונים אלא בעבור השתתפות בסדנה..

אם יתבעו אותי הם יצטרכו להוכיח שפגעתי להם בהכנסות ושהרווחתי על חשבונם...

פניתי למנהלי דף הפייסבוק של דיסני בישראל והם לא רצו לעזור לי... אני לא יודע כמה מאמץ אני רוצה להשקיע בזה.
במקום אחר הסבירו לי שזה כמו להתקשר לממשלה כדי לבקש לעבור פעם אחת באור אדום כשאין אף רכב בסביבה...

לא רואה בעיה מעשית

ולא בטוחה שאתה צודק שאתה צריך להוכיח הפסד עבורם.
נדמה לי שבכל מקרה אסור להשתמש והם לא צריכים להוכיח דבר.
מסכימה עם המטאפורה של הלעבור באדום פעם אחד.
אני אומרת בכנות שהיתי מקרינה 5 דקות של סרט של דיסני לסדנה קטנה (אני מדגישה - לא יודעת לגבי משהו המוני. אצלי למשל מגיעים 10-15 איש). זה נראה לי כמו לקטוף פרח אחד כדי ללמד קבוצה.

ommerl

New member
תודה רבה

אני לא צריך להוכיח הפסדים כדי להיות אשם בהפרת זכויות יוצרים. מספיק שהפרתי זכויות יוצרים ואני אשם.

אם הם מחליטים לתבוע, העונש הוא קנס כספי. גודל הקנס נקבע בין השאר על פי ההפסדים שגרמתי להם ואת זה הם צריכים להוכיח.

למעלה