זכויות הסטוריות

אלון גל

New member
זכויות הסטוריות

מעניין אותי אם אנשים כמו חיננית לכבוש את ההר ואלוני שלושתם שפויים בניגוד להרבה אחרים כאן עדיין עומדים על ``זכויותינו ההסטוריות`` או שקלטו שזה בולשיט גדול

בהחלט יש לנו זכויות היסטוריות

אבל הן חייבות להתקפל מול המציאות - מי אמר שזכויות מלפני 2000 שנה עדיפות על זכויות של עם אשר בנה את עצמו כאן במשך 400 השנים האחרונות? אין ספק כי נקלענו, אנחנו והפלסטינים, להתנגשות של מאווים, מול תנועת השחרור הלאומי שלנו, עומדת תנועת השחרור הלאומית של הפלסטינים - אין דרך אחרת אלא לקבל את הצעתי האומרת כי, עלינו לסגת לקו הירוק גם ללא שלום - כדי להפחית את ההתנגשות הזו, אחרת נקיז את דמנו ואת דם הפלסטינים עד שנצליח להביא שלום!

חיננית

New member
ברור שיש לנו

למה בכלל שואל...? .יש לנו זכות ועוד איך.זכות אבות, זכות מהתנך ,זכות בשם כל החיילים שנהרגו במלחמות ישראל..ולא אוסיף. .אבל מצד שני גם ערביי ישראל נמצאים פה ,נולדו הם ואבותיהם בארץ הזו, וזו זכותם עליה .ילד ערבי מנצרת משפרעם ומדיר חנא מרגיש כמו ילד מיגור מירושלים ומקרית שמונה.שזו ארצוואין לו ארץ אחרת. ואם היינו כולנו משכילים לחיות בשכנות טובה מזמן לא היתה מתפתחת העוינות הזו. ואם כולנו היינו יותר אנשי שלום לא היינו מגיעים למה שהגענו . ואני כבר שומעת את שעטות הסוסים של מרכבות הימנים כאן שעכשיו עומדות לדרסני ..אבל זו דעתי..

לא אמרת הרבה....חיננית!

הזכויות של ``ערביי ישראל`` יכולת להישמר גם על-ידי הימין - ג`בוטיניסקי חלם על: ``ושם יגורו בן נצרת ובני``. הוויכוח העיקרי בעם, המאפיל גם על היחסים עם ``ערביי ישראל``, הוא בנושא השטחים ההתנחבלויות והמדינה הפלסטינית העתידית! מה דעתך על כך?

חיננית

New member
לא אמרתי כי נשאלתי רק אם יש לנו זכו

אף אחד לא שאלני אז האם לפלשתינאים יש זכות למדינה . ואחרי זה יצאתי מהמחשב ועכשיו שבתי וראיתי שאלתך. תשמע אדוני ותשמע היטב~!!!!!!!!!!! אם ישר לאחר ששת הימים לא היינו מתלהבים ככ` מהארץ שגדלה .. והיינו מסדרים חלק מסוים לפלשתינאים כמדינתם העצמאית. מזמן היה לנו שקט ,שלווה וגם להם והיה שלום כבר כ30 שנה . אבל עשינו לדעתי טעות שאת פריה אנחנו אוכלים ובגדול... ואנחנו משלמים מחיר גדול בדם ובסוף נשלם מחיר הרבה יותר גדול בשטח ממה שהיינו נותנים אז. ובאשר להתנחלויות זוכר את ימית? היתה תקדים אתה עוד תראה... ודי לחכימא ברמיזה.. ועכשיו סנלי נראה מה תאמר לי..מענין באמת. . ..

sanlee

New member
חיננית אחותי הפעם קלעת בול!

ויותר מזה אמרת דברי טעם.זה ברצינות מלאה ובלי ציניות! הבעיה היא הפתרון.כאן אנחנו חלוקים יתכן. מאחר ואני סבור שפרט לירושלים וזכות השיבה שם אין פשרה . על השאר יש על מה לדבר.

זכויות היסטוריות....גל!

הן עניין סמלי - אין לזה משמעות, במיוחד במקרה שלנו, הרי גם אם אין לנו זכויות כאלה אי-אפשר להתעלם מהעובדה כי ב-53 השנים האחרונות נוצר כאן עם ישראלי-יהודי שקבע מציאות באזור. אין זה אומר כי צריך לסלק מכאן את הזכויות של הפלסטינים - ראה את ההסבר שנתתי לך לעיל!

אלון גל

New member
אנחנו לא צריכים לדבר

על מה שכבשנו ב67 רק על בטחון העניין בעצם די פשוט - אנחנו רוצים שלום כי יש לנו מדינה אבל עדיין אין השלמה מוחלטת של הסביבה והשלום הוא פתרון הבעייה הבטחונית החמורה ביותר שלנו - סכנת הקיום הם אינם רוצים שלום אלא עצמאות בגבולות מינימום שהם הקו הירוק אנחנו נקבל בטחון הם יקבלו עצמאות זו מהות השלום

אלון גל

New member
תסלח לי

זכות מהתנ``ך? קשקוש אחד גדול פשוט לא ייתכן שבגלל ספר שנכתב 1000 שנה לפני ימי הביניים אנחנו נילחם פה תחליפי תקליט יש דברים חשובים באמת

שרוף

New member
בניגוד גמור למטורף אלון גל

איתך אפשר להתוכח.אין לי ויכוח איתך על זכותם של ערביי ישראל לחיות במדינת ישראל על אדמתם.יש לי ויכוח איתך על ההתבטלות שלך בפני ערביי ישראל כאילו ואנחנו אשמים שאנו נמצאים כאן ואני מצטט אותך ``אם היינו משכילים לחיות בשכנות טובה`` עד לפני המרד האחרון של ערביי ישראל חיינו איתם בשכנות טובה אכלנו חומוס בכפריהם ואפילו נהגנו לטייל ולערוך קניות בערים ובכפרים.אלה הם ששורפים את דגל ישראל וקוראים בגרון ניחר בדם ואש נפדה את פלשתין,אלה הם שצועקים פלשתין מן הים ועד לנהר. אם זכרוני אינו מטעה אותי והוא לא מטעה אותי מתי קמו יהודים ושרפו את דגלי אשף וצעקו ערבים החוצה עד למרד האחרון?במשך כל שנות קיומה של המדינה הזאת מעולם לא רדפו יהודים את ערביי ישראל עד למרד האחרון שלהם בריבונותה של ישראל. אנחנו עם של שלום אנחנו לא מחרחרי ריב צריך להפסיק עם ההלקאה העצמית הזאת שהיא נחלת השמאל בישראל אנחנו לא יכולים להיות יותר טובים.

חיננית

New member
ברור שאפשר תמיד לשוחח להתווכח

כי מה סהכ אני אתה והוא רוצים. בטחון. שלום ושלווה. לנו ולילדינו ולדורות הבאים. ופתרון לבעיה הפלשתינאית - ככ שלא יהיו פה לא עימותים לא מלחמות ולא טרור. כולם רוצים פחות או יותר להגיע לאותן המטרות -רק הפתרונות שונים. אחד מוכן לוותר על הרבה שטחים ,והשני רק על חלקים שוליים. והשלישי מוכן לותר על הכל כולל הר הבית.. והרביעי ,,והיום יש מעט מאד כאלו, אומר- אף שעל. ואף הוא רוצה שלום . עכשיו בקשר להלקאה עצמית .-------- בעיניך זה נראה כך בעיני בכלל לא .אנחנו 50 שנה הפלנו את הכפרים הערבייםלרעה. חלקם בלי ביוב מסודר השפכים עוברים בכפר גלויים ,אין תשתיות טובות הזנחה גדולה ,ככ לגבי כיתות הלימוד שלהםוההשקעה בחינוך במגזר הערבי והבדואי.היחס כאזרחים סוג ב. .אני לא מצדיקה כמובן את השתתפותם באינתיפאדת אל אקצה ,אבל זה שהם צברו מרירות על הממשל כאן..אני מבינה . זה שאכלנו במסעדות שלהם לא אומר שקיבלנו אותם כאזרחים שוים. קאפיש?

שרוף

New member
יש ישובים יהודים ושכונות

של יהודים שעל יד הכפרים הערבים נראים כמו מזבלה. ההזנחה אכן קיימת אבל לא רק לערבים אני מוכן לעשות לך סיור במקומות בארץ המאוכלסים ביהודים רק כדי להראות לך שההזנחה היא עניין לאומי ולא עניין של מיעוט כזה או אחר.פה נמצאת הצביעות של השמאל שמתכחש באופן מודע לחלקים מן האוכלוסיה המוזנחת ולחלקים אחרים לא מתכחש. ערביי ישראל מנצלים את הקיפוח להפגנות לאומניות נגד ריבונותה של המדינה. מה לשריפת דגל הלאום ולצעקה נגד קיפוח? האם אזרחים ישראלים יהודים שורפים דגלי ישראל וצועקים תחי ארה``ב בהפגנות נגד הקיפוח?

חיננית

New member
אולי במקום לתת לו תעודות בהבנת הנקר

תסביר לו למה הוא לא הבין ואיפה הוא לא קלט את המסר שלי שלך או של אחר למה כל ההתנהגות הבוטה הזו..מה זה מוסיף לך כשאתה אומר לו ככה על זה דברתי אולי נצליח לשפר פה את התנהלות השיחות אז הויכוח יהיה פורה יותר ותשכנעו יותר בצדקת דבריך גם אני חושבת שהוא טועה אך לא מחלקת לו מחמאות שכאלו.

אלון גל

New member
אני לא על תקן של מחנך

הוא קרא לי מטורף גמור לא ראית? אני לפחות אמרתי את האמת כי באמת הוא קשה תפישה

למעלה