זכויות החולה

danielef

New member
תלוי למה אתה מתכוון

אם אתה מתכוון להקלות מסויימות בלימודים, אז לא נראה לי אבל צריך לברר את זה. אם אתה מתכוון לעזרה מביטוח לאומי, אז כן, אתה זכאי. כמובן שתלוי בגובה אחוזי הנכות שלך, אבל במידה ויש לך מספיק אחוזים אתה זכאי לעזרה בתשלום על הלימודים (עד 90% מהשכר לימוד), הוצאות על מכשירי לימוד ועוד.

danielef

New member
צריך להגיש בקשה בביטוח לאומי

בקשה לועדה רפואית שתבדוק אם מגיע לך אחוזי נכות. בהתחלה זה מלא טפסים אבל תאמין לי שזה שווה את המאמץ. אחרי זה אתה מקבל עובדת סוציאלית ואתה בא אליה בכל פניה. רוב הסיכויים שהיא לא תגיד לך מה מגיע לך, אני גיליתי מה מגיע לי רק מחברים שלומדים איתי. וזה הרבה. אני לא שמעתי על הקטע של התקף לפני מבחן, אולי זה קיים, נראה לי שאולי בהתאחדות הסטודנטים יודעים או משהו כזה. תמיד אפשר לחפש באינטרנט...

כן. ראיתי...

חוץ מלהעלות באוב את אבות אבותי הם מבקשים הכל.....

אני לא יודעת אם לזה אתה מתכוון

אבל יש חוק שאומר שאם יש לך התקף לפני מבחן גדול יש לך פטור מאותו מבחן.(יעשו מועד ב' או משהו..)

לא כולם זכאים לזה, את יודעת?

גם לי היה.. ולא יודעת איך עושים את זה באוניברסיטה אבל בתיכון היה תריך לעשות אבחון שעולה 1000 שקל... לא חבל?

יפעת 2 2

New member
אני לא עשיתי מבחן...

הלכתי לדיקנית הסטודנטים כי שמעתי שנותנים ממישהי אחרת והיא נתנה לי ללא צורך לעשות מבחן...יש להם את השיקולים שלהם, לי בכל אופן זה רק עוזר.. בתיכון לא ביקשתי אז אין לי מושג..

יפעת 2 2

New member
רבע שעה על כל שעת מבחן

לרוב המבחנים עורכים שעתייטם יש כאלה שהם גם שעתיים וחצי שלוש...

יפעת 2 2

New member
כן ככה גם אצלנו...

בקיצור ענבל יקירתי... שתגיעי אם תרצי ללימודים גבוהים תהיה לך הארכת זמן בלי הוצאת כסף מיותרת- והכי חשוב שתזכרי שגם בפסיכומטרי יש...בינתיים תעשי חיים בתיכון הכי חשוב!

למעלה