זכויות בעלי חיים (2)

יופיאל

New member
בעלי חיים והחיים

כשאני חושב על כל חיות המחמד , הגעתי למסקנה שאנחנו פשוט עושים דבר נוראי ומאוד לא טבעי - אנחנו מחזיקים אותם כמו עבדים... יש לי תמונה שממש חרוטה לי בראש מגיל 6 בערך - הפעם הראשונה ששמנו חגורה לכלבה שלי , כשהיתה בת חודשיים. כמו כל יצור חי , היא נולדה להיות חופשיה , ואנחנו קשרנו אותה. אני זוכר איך היא התפתלה ויללה וניסתה להשתחרר מהחגורה , וממש כאב לי לראות את זה. כמובן הורים שלי אמרו שזה בשביל לשמור עליה - שלא תברח , שלא תפגע בכביש , שלא תתקף על ידי כלבים אחרים וכו... באותו יום מנעתי ממנה את זכות הבחירה איך לחיות , והפכתי אותה לעבד. וכך אנחנו עושים לחיות המחמד שלנו , אנחנו מונעים מהם את החיים על ידי כליאה שלהם בתוך הבתים , וזה לא משנה בכלל שאנחנו מפנקים אותם ונותנים להם אוכל , כי גם אם הכלוב הוא מזהב , הוא עדיין כלוב! אף אחד מאיתנו לא רוצה להיות "שייך" למישהו , ושיאלפו אותו ויגידו לו מה לעשות כל הזמן , כי זו ההגדרה של להיות עבד , אפילו אם מפנקים את העבד , זה עדיין הכל בתנאים שלנו , אין להם חופש. בעצם על ידי החזקת החיות בבית , אנחנו מונעים מהם מלמצות את עצמם. בעלי החיים נולדו לחיות בטבע , לחיות בזכות עצמם. אנחנו מונעים מהם את הזכות הזאת , וגם אם זה נראה לנו שכיף להם בבית , זה בגלל שהם התרגלו לחיות בשבי , ולפחות הם נהנים ממה שיש , אך היצר שלהם מדוכא , ולכן מבחינה אנרגטית הם גם שואבי אנרגיה. הם נהיים תלויים באנרגיה שלנו ומסתמכים עליה. אני כיום לא מסוגל להחזיק שום חיה בבית , בגלל שאני אוהב חיות. באור ואהבה , יופיאל המלאך

לסלי

New member
יופיאל המלאך

יש לי כלבה בבית, והנקודה שהעלת בהחלט נגעה לליבי, אך מה האלטרנטיבה? לזרוק אותה לרחוב? לקוות שהיא לא תתיפש ע"י הרשויות, לקוות שלא תעבור התעללות ע"י נערים משועממים? אני חושבת, שאולי כדאי לראות את "הביות" כהגנה עליה, לאו דווקא כהתעללות. מובן שהמצב האופטימלי לתת לה לחיות את חייה כרצונה, שתסתובב חופשי בשדות ורחובות עם בני-מינה, הבעיה היא שמצב כזה לא יכול להתקיים בתקופתנו...

Talia E

New member
לדעתי האישית...

יש לפעול למצב בו העבדים של ימינו יוכלו להסתובב חופשי מבלי שיתפסו אותם. כלומר, שלא יהיה מצב של "ציידי כלבים" תמורת כסף, שלא יהיה מצב שכלב שהולך לאיבוד/נזרק יימסר למעבדות ניסויים 10 ימים מיום תפיסתו מהרחוב, ובטח ובטח שלא יהיה רצח של בעלי חיים בריאים ומופלאים כל אחד בזכות עצמו, בעקבות כך שלא מוצאים להם מאמץ (ועוד להתחסד ולקרוא לזה "להרדים"/"המתת חסד"). מכיוון שזהו המצב היום, מי שלוקח לביתו בעל חיים, הינו בחזקת "מציל חיים". אם נשווה את זה למצב העבדים בארה"ב, ניתן לומר שבית שאתה תתן, הינו כמו אי של הצלה, שאמנם מחוצה לו העבד בסכנה, אך בתוך המקום הוא זוכה לכבוד, לתנאים ואף לאהבה, משפחה, שאינה תחליף לקרוביו המקוריים, אך היא עדיפה על מוות - כי כאן לפחות יש תקווה לשינוי. כמובן שאין זה סותר עבודה וחתירה לקראת חופש לכל בעלי החיים. חשוב מה בעל החיים מעדיף - לחיות בבית עם מישהו שתהיה ביניהם אהבה הדדית, או למות/להיכלא/להיקשר ושייערכו בו עינויי תופת (ניסויים, התעללות של נערי רחוב)/לגור עם מישהו שיתייחס אליו גרוע? חשוב עליו - ולא על הכאב שלך - ואמור לי לאיזו תשובה תגיע (התשובה היא לא מובנת מאליה בעיני. אני כן מבינה אותך).

יופיאל

New member
רוצים שינוי?

צריך לעשות שינוי מאוד גדול על מנת שזה יקרה , וזה שינוי חברתי כולל. לצערי אנחנו דיי רחוקים מהשינוי הזה , אבל מה שכן אפשר לעשות זה לפחות לגדל חיות בחוץ ולא בבית. אני לא רוצה להיות ה"בעלים" של אף חיה , אבל אני נותן אוכל ומשחק עם החתולים שמסתובבים אצלי ליד הבית. אם לא הייתי גר בעיר זה היה הרבה יותר פשוט , ואכן עדיף להציל את החיות מאשר שיהרגו אותם , ולכן עדיף לא לשחרר אותם לרחוב , אלא בטבע. הבעיה היא שכלב שהורגל לחיי שבי כבר לא יוכל להסתגל לחיים בחוץ , זה משהו שצריך לעשות מלידה. וגם אם יש אהבה ביניהם לבינינו , זה לא אומר שהם ממלאים את תפקידם עלי אדמות , ולא בשביל זה הם באו לעולם. הם באו לעולם כדי להיות חופשיים בדיוק כמונו , וגם אם אנחנו מצילים אותם , אנחנו עדיין חלק מהבעיה. הרע במיעוטו... אולי הם פשוט יותר מדי זמן מבוייתים שכבר קשה מאוד לעשות את השינוי. האם באמת יש להם תקווה לשינוי אם הם מתרגלים לחיי שבי? הרי גם כלב ששוחרר כבר כל כך תלוי בבעלים שלו , שהוא ימצא את הדרך הביתה... כי הוא כבר לא רוצה להתמודד עם מה שיש בחוץ זה מזכיר לי את הזקן מחומות של תקווה שהשתחרר מהכלא ולא ידע מה לעשות עם עצמו , ובסוף הוא התאבד. הרבה פעמים האויב הכי גדול שלנו הוא הנוחות. הנוחות מונעת מאיתנו לחפש מה אנחנו באמת רוצים וצריכים לעשות. לכן הרבה אנשים עושים שינוי בחיים שלהם רק אחרי נפילה רצינית. באור ואהבה , יופיאל המלאך

Talia E

New member
אפשר לגור עם בעל חיים מבלי

להיות ה"בעלים" שלו. האם אינך רואה אפשרות זו?

יופיאל

New member
לא

אני לא רואה אפשרות כזאת כי- הבית הוא שלנו ולא של הכלב , חוקי הבית הם שלנו , הכלב תלוי בנו בשביל לצאת מהבית , הוא תלוי בנו באוכל שלו... זה לא חופש , זה מקסימום כלוב מזהב. שלא לדבר על אילוף...

Talia E

New member
מבינה אותך

כאשר אמרתי שלפחות יש תקווה - התייחסתי לכך שמהמוות אין שום דרך חזרה ולכן אין תקווה. גורל בעלי חיים חופשיים במקום ובזמן בו אנו חיים - למעט יוצאי דופן מעטים - הינו מוות. מערכות האדם מחפשות אחריהם באופן אקטיבי, ומחסלות אותם. בחיים (בניגוד למוות) הכל יכול להשתנות, ולדעתי יש לפעול בכיוון, גם אם היעד נראה רחוק, רחוק מאד...

למעלה