זכויות בעלי החיים (5)

Talia E

New member
אחל´ה!

אני שלחתי את אותו מייל לכולם... בחרתם באנשים מסויימים מסיבה מסויימת, או כי חשבתם שלא נשלח אליהם עדיין?

Kiru

New member
בחרתי במיקי איתן כי

בתור אישה עם זיקה לאינטרנט יש פשוט יותר סיכוי שהוא ייבדוק את המייל שלו

Kiru

New member
מה?../images/Emo4.gif

מה פתאום כתבתי אישה? כניראה בגלל שהתעוררתי כרגע משינה... בתור מישהו עם זיקה לאינטרנט, כמובן...

המיילים שאני שלחתי

(כמובן, לפני כמה שעות כבר:) "לפי מה שהבנתי, היום יתקיים בועדת הכלכלה של הכנסת דיון בנושא חוק הכלבת. אחד מהסעיפים שיידונו שם מתיר ואף מעודד העברת כלבים מתחנות הסגר עירוניות למעבדות ניסויים ולמכוני מחקר שונים. דבר זה, שנאסר בחוק באירופה וברוב מדינות ארה"ב, גורם לזילות בחיי הכלבים הללו משום זמינותם הרבה. מדובר בכלבים טובים ונוחי מזג, שרובם הגדול היה שייך בשלב מוקדם יותר בחייו למשפחה כלשהי ומצא את עצמו בנסיבות עגומות בתחנת הסגר עירונית. כלב טוב לב, שגודל במשך מספר שנים על-ידי משפחה חמה ואוהבת, מוצא את עצמו בתחנת הסגר עירונית - ומשם טראח! הוא נלקח למעבדה שם מתבצעים על גופו ניסויים חסרי-ערך מדעי (ברובם), ללא הרדמה (ברובם) ובתנאים קשים ביותר. חלק מהכלבים בתחנות ההסגר זוכים בסופו של דבר לבית ולמשפחה חדשה שתאמץ אותם. מכוני המחקר, אשר נדרשים לבצע ניסויים במספר קטן של כלבים מפעם לפעם, יקחו בשמחה כמה עשרות כלבים מתחנת הסגר עירונית באותו מחיר שהם נדרשים היום לשלם על שניים-שלושה כלבים שהם רוכשים מחוות גידול מיוחדות. אנא, עשי עוד צעד בהפסקת הזוועה הקיימת כיום בנושא רווחת בעלי-החיים בארץ: מנעי את העברת החוק באופן הנוכחי, אשר יגרום להריגתם בעינויים של כלבים רבים, שהיו פעם כלבי-משפחה טובים ונאמנים. אשמח לעמוד לרשותך בכל עניין, בטלפון 347619-052 או בטלפון 5270332-03. אני כותב בשמי בלבד ולא בשם אגודה כזאת או אחרת. אני מניח שאני כותב בשמם של רבים וטובים, אשר לבם גס בזוועות עליהן אנחנו שומעים וקוראים יום-יום, אודות התעללויות בבעלי-חיים מכל מין וסוג שהוא. בתודה על הקריאה ועל הפעולה בן טל-שחר, תל-אביב"

shanty.G

New member
טליה וכולם../images/Emo24.gif

מחמם את ליבי להיכנס ולקרוא את הודעותיכם ותמיכתכם בנושא החשוב כל כך והקרוב לליבי. קראתי גם את ההודעות הנוגעות לצמחונים ולמצטמחנים שבדרך. השעה מאוחרת ולכן אכתוב ממש בקצרה:
לגבי הדיון שנערך היום בועדה: יש סיבה לאופטימיות בנוגע להעברת הכלבים מתחנות ההסגר- מאוד יתכן שהדבר יהיה אסור ע"פ חוק. אולם הדרך עוד לא נסתיימה, ויתקיימו דיונים נוספים בקשר לחוק הכלבים. דבר נוסף- בעייתיות בקשר לעניין רשיונות כלבים: יתכן וינתנו סמכויות לוטרינרים לשלול רשיונות לבעלי כלבים להחזקת כלבם (בשל קיום/אי קיום תנאים כאלו ואחרים, כמו- אי חיסון במועד ועוד). פרטים נוספים, אני מקווה שאקבל בהמשך, אתם מוזמנים לקפוץ לפורום זכויות בע"ח להתעדכן.
לגבי צמחונות: אני צמחונית מזה שנים רבות, איפהשהו מתחילת גיל העשרה. לא נורא, לא קשה, ורק הופך קל יותר ומרגיש נכון יותר עם כל יום שחולף. בעיקר עם התווספות מרכיבי מזון בריאים יותר לדיאטה מאוזנת ובפרט- מוסרית הרבה יותר. ידוע לי מאנשים אחרים, כפי שכבר נכתב כאן, שגם למתחילים- הופך קל יותר עם הזמן. בעיקר כאשר יודעים פרטים נוספים על תנאי הרווחה של חיות המשק. אשמח לשלוח מאמרים ופרטים נוספים, אם רק תרצו. אפשר גם לכתוב מייל/להתקשר לאנונימוס ולבקש חומר ספציפי בנושא. אנשי האגודה ישמחו לשלוח !!! הרבה הצלחה, ולהשתמע shanty

Talia E

New member
האם אתה זקוק לעזרה?

או שכתבת רק כדי לשתף (שזה גם אחלה)?

כתבתי לשתף וגם לבקש עזרה

אני לא אכחיש שהבשר טעים לי מצד שני, אני מודע לסבל של החיות אבל זה טעים אני מרגיש לא נעים לכתוב את כל הדברים האלה דווקא פה סליחה סליחה סליחה לא נעים לי שאני אוהב לאכול בשר שוב, אני רוצה להפסיק, כי אני לא הייתי רוצה שיאכלו אותי אבל לא מצליח להפסיק לגמרי

mgabi

New member
לשקט נעים

פעם גם אני מאד אהבתי לאכול בשר.פעם לא השקעתי מחשבה בכלל מה המחיר ל"הנאתי". גם אני הפסקתי לאכול בשר בהדרגה, ואני עדיין מתגרה לפעמים (לריח במיוחד).אבל מספיק שאני מציבה בפני את הסבל,את חוסר אונים,את הרצח של יצור חי כמוני הכרוכים באכילה והגירוי נעלם כלא היה. עצם זה שאת מודעת לסבל של החיות זה כבר הרבה( אם כולם היו מזכירים לעצמם את זה מידי פעם המצב היה יכול להיות הרבה יותר טוב).כמה שיותר תזכרי בסבל של החיות, כמה שיותר תגבירי את מודעותך מה עומד מול מה( ההנאה שלך מהבשר מול הסבל שבה את משתתפת כביכול "מעל כורחך") הרצון שלך לאכול בשר יפחת. לי לקח כמעט שנה עד שהצלחתי...בזמן זה התחלתי להנות מאוכל שבקושי נגעתי בהם לפני כן: גבינות, פסטות, שניצלים טבעונים, ירקות... אני רק יכולה להגיד לך שמאז שאני לא אוכלת בשר -אני לא משמינה(יכול להיות שזה לא קשור, אבל זה ה"בונוס" שקיבלתי -אני אוכלת אוכל בריא יותר בקיצור אפשר להנות מהאוכל גם בלי ארוחות עם בשר בהצלחה...ואם בא לך תשתפי איך הולך לך

תודה על השיתוף

עזר לי לשמוע את סיפורך! ולמרות שאני לא מזדהה עם אוכלוסיית הגברים במדינה (אגרסיבים, מצ´ואים, בעלי אגו) אני עדיין בחור..

עז

New member
לא כהרגלי, מילים לשבח

כל הכבוד גבי. ממש התרגשתי כשקראתי את ההודעה הזו שלך. תמשיכי לצעוד בדרך הנכונה.

Talia E

New member
די לשיפוט! ../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

אז קודם כל, אין סיבה להתנצל, ואין סיבה להרגיש לא נעים... - זה רק השופט מברבר... עושה רושם שאתה לא רוצה לאכול חיות שעבר עליהן מה שעבר. אולי הסיבה שאתה בכל זאת מתגרה מבשרן, היא איזשהו ניתוק, שמקורו בהרגל ובחינוך, בין מה שבצלחת, לבין המקור שלו (שמעתי למשל, על אנשים שנגעלים מרוב סוגי הבשר, אך לא משניצל...). עבורי, המעבר לצמחונות פשוט בא מעצמו ולא היה כרוך במאבק (אני אפילו לא זוכרת יום שבו החלטתי "מעכשיו אני צמחונית"). ברגע שהתחבר לי המידע, הקשר, בין מה שמונח בסיר, לבין מה שהוא היה ומה עבר עליו בעוד היה בחיים - גופות בעלי חיים פשוט התחילו להגעיל אותי. כיום ריח של בשר מתבשל, נוטה יותר לעורר בי בחילה מאשר גירוי... מלבד זאת, שמעתי מאנשים שבתחילה התגרו עדיין מבשר, אך ככל שעבר זמן הגירוי פשוט חלף ונעלם לו (ובחלקם אף התחלף בגועל). אולי מתן יותר מידע לגבי מה קורה לבעל החיים שמגודל לצורך הריגתו ואכילתו - יסייע לך. אני אשתדל להביא כאן מידע על כך בזמן הקרוב, ואולי גם בפורום צמחונות וטבעונות יוכלו לתת לך עצות/מידע/עזרה נוספים. טליה

צודקת בקשר לשיפוט

ולמדתי מההודעה שלך בקשר לאכילת הבשר אני מאמין שלאט לאט החשק לבשר ירד.

עז

New member
צמחוני וותיק

אולי הכי וותיק בפורום הזה, פעם האחרונה שאכלתי בשר היה אי שם בתחילת 1975, במאה הקודמת, למעשה במילניום הקודם ... הפסקתי לאכול בשר מסיבה אחד פשוטה ובודדת ... אין שום סיבה שאני ארצח על מנת להתקיים, או גרוע מכך, אדרום לאחרים לרצוי כדי להאכיל אותי. אני מבין שזכותו של כל אדם לאכול את מה שהוא רוצה, כן, גם אם הוא אוכל בשר. אני לא מטיף לצמחונות, אני רק מהווה דוגמא ... לפעמים יש לי את הרושם ש"פורום הלוחמים" צריך להחליף את השם ל"דרך הבכיינים" "דרך הפוצי קוצי" או משהו בסגנון .... אין לך על מה להתנצל, אך אתה חייב להיות אחראי לבחירות שלך. אין לך מה לבקש עזרה, כי היחיד שיכול לעזור לך זה אתה. מצד שני, אם אתה רוצה מתכונים, טיפים וטריקים על צמחונות אתה מוזמן לשאול אותי ואענה לך כמיטב יכולתי.

למעלה