זכויות בהתפטרות

yoave23

New member
זכויות בהתפטרות

הודעתי למעסיק שלי אתמול על התפטרותי (לאחר 8 שנים בחברה) והגשתי לו מכתב התפטרות שבו ציינתי שבהתאם לחוזה שלי הפסקת העבודה תהיה כחודש ימים מיום ההודעה (12/9). בתגובה, המעסיק שלח לי מכתב ובו הוא ציין שמועד הפסקת העבודה יהיה בסוף החודש הזה (29/9), מה שאומר שאני מפסיד משכורת של חצי חודש. בנוסף צברתי עד היום 28 ימי חופש המעסיק רוצה שאנצל כמה שיותר מהם. אני יודע בוודאות שהזמן שנשאר לא יספיק לחפיפה ולכן אני מסיק שהוא ירצה שאעזור לו גם בתקופה שלאחר סיום העבודה. לפי בירור שעשיתי המעסיק חייב לתת לי חודש גם אם אני היוזם אבל אני לא סגור על זה. מה אתם אומרים?

bismark1

New member
ראה כאן

הודעה מוקדמת על התפטרות

עד כמה שאני מבין:
1. המעסיק רשאי להחליט שהוא מעוניין להפסיק את יחסי העבודה עוד לפני תום תקופת ההודעה המוקדמת.
2. במקרה זה, המעסיק משלם שכר לפי תקופת ההודעה המוקדמת (קרי, הודעת היום ומודיעים לך שרוצים שתארוז את כל הדברים ותלך מיד הביתה - עדיין צריך לשלם לך שכר על כל החודש).
3. המעסיק לא מחוייב לשלם מרכיבים נלווים לשכר אם לא עבדת בתקופת ההודעה המוקדמת (הפרשות לפנסיה, הוצאות רכב וכו')

לגבי ימי חופשה - אי אפשר להכריח אותך לנצל ימי חופשה (אלא אם כן מדובר בימים שהיית מנצל בכל מקרה, לדוגמא אם בחברה יש חופשה מרוכזת לכלל העובדים בתקופה זו) ובכל מקרה יש הגבלה על מספר הימים שאפשר להוציא בתקופת ההודעה המוקדמת.

אני לא מומחה אז כדאי להתייעץ עם מישהו שיותר מעורה בתחום.

bismark1

New member
ואגב - רוב תחילת אוקטובר זה חגים

רוצים לחסוך עליך מתנה לראש השנה

yoave23

New member
אני יודע - ולכן זה מעצבן אפילו יותר

אני ממש לא רוצה לסיים בטעם רע אבל אני גם לא אוהב להרגיש שעובדים עליי

user32

Well-known member
מנהל
מעסיק יכול להוציא עובדים לחופשה כפויה

יש על זה מגבלות מסויימות אבל זו טעות נפוצה לחשוב שניצול החופשות נתון להחלטת העובד בלבד. עובד גם לא יכול לקחת חופש כשהוא רוצה ללא הסכמת המעסיק.

bismark1

New member
זה עניין לפרשנות של בתי משפט

הוצאה לחופשה כפויה בתקופת ההודעה המוקדמת צריכה להיות "ממניעים ענייניים".
(והצורך בהסכמת מעסיק ליציאה לחופשה לא רלוונטי במקרה זה, אין סימטריה בין הדברים).

yoave23

New member
היי

מתוך [URL]http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%94%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%94_%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%AA_%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%AA[/URL]
אסור למעסיק לכפות על עובד לנצל את ימי החופשה שצבר במהלך תקופת ההודעה המוקדמת, אלא אם הדבר נעשה בתום לב ומשיקולים של צרכי עבודה או בהסכמת העובד, ובתנאי שלפחות 14 ימים מתוך תקופת ההודעה המוקדמת לא ינוצלו לחופשה

salachshabati

New member
תקרא כאן

https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/חקיקה/דיני-עבודה/חוק-הודעה-מוקדמת-לפיטורים-ולהתפטרות/
&nbsp
ב) מעסיק רשאי להודיע לעובד שנתן הודעה מוקדמת להתפטרות, כי הוא מוותר על נוכחותו של העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו.

חכםפסח

New member
במספר ימי החופשה שלך יש מוקש שכדאי שתהיה ער לו

חוק חופשה שנתית מאפשר להעביר עד 7 ימי חופשה שנתית משנה אחת, רק לשנתיים שאחריה, ורק באישור המעסיק.

לכן, למרות שעל פניו המעסיק צריך לשלם לך על ימי חופשה שלא ניצלת, הוא יכול למחוק את רוב יתרת החופשה שלך. יש מגבלות מסויימות על המחיקה, אבל קשה לי להאמין שתצליח להוכיח בבית משפט שהן תקפות במקרה שלך.

d70

Well-known member
בד"כ מאפשרים יותר.
זה רשום בחוזה וגם יש עידכונים ותזכורות במייל מה HR.

d70

Well-known member
אני מציע שתבדוק מול המעסיק
ותדפדף בחוזה.
בד"כ מי שיוזם את הפרידה מחוייב להודיע מראש חודש לפני העזיבה/פיטורים.
כלומר אם הודעת (בכתב) ב 12.9 אתה עוזב סביב תאריך 12.10 .
מאיפה הבנת שלא משלמים לך שכר? במהלך החודש אתה זכאי לשכר.
ימי חופש : ימי החופש שווים כסף.לדוגמא, כמות ימי חופש שמקרה מימוש שווי ערך לחודש ,שווים משכורת אחת.המעסיק שלך מנסה לצמצםאת עלויות העזיבה ולכן מנסה לצמצם את ימי החופש שנותרו עד כמה שניתן.
מה שמוזר זה שהמעסיק שולח אותך לחופש ומצפה שתעזור לו אחרי שעזבת.
השאלה כמה זה לעזור,והשאלה אם הפיטורים עוברים ברוח טובה(שזה עדיף, קח בחשבון שהמנהל הישיר ישמש לך כממליץ בחיפושי עבודה עתידיים).
במקרה שלא,או במקרה שאתה מרגיש שמנצלים אותך, אתה תמיד יכול להציע שירות בתשלום.

liron50

New member
מז"א תעזור לו אחרי סיום עבודה?

אתה ממש לא צריך לעשות חפיפה או לעזור אחרי סיום העבודה.
יש את החודש שבו הם צריכים לדאוג להעברת הידע -באמצעות חפיפה או תיעוד. לא דואגים לזה ? זבש"ם.
&nbsp
זה אפשרי ומקובל שיפנו אליך גם אחרי סיום העבודה לשאלות על דברים שהיית אחראי עליהם- צריך לדעת מה זה שאלות סבירות שאתה יכול לתת להן מענה בטלפון, ומה דברים מורכבים שכבר דורשים זמן עבודה.
בכל מקרה, אי אפשר לחייב אותך לעשות עבודה אחרי סיום העבודה.

למעלה