זכויות בביהס

זכויות בביהס

שלום אני אמא לשתי ילדות מקסימות עם הפרעות קשב ולקויות למידה, אחת בכיתה ג' ואחת בכיתה ה',
לאחרונה אחרי שיחה עם המורה לחשבון של הבת הגדולה נודע לי שהוסרו ההקלות במתן שימוש בלוח הכפל או מחשבון,
רק תוספת הזמן... לא מספיק ההתמודדות היום יומית עכשיו גם זה!!!
השאלה שלי האם מישהוא יודע משהוא על הנושא וגם למי עוד אני יכולה לפנות!!!
בביהס אמרו שזו הוראה ממשרד החינוך....
מתסכל מאוד!!!

מחשבון בחשבון

אמא יקרה תשובתה של המורה אינה נכונה. מחשבון במתמטיקה אינו חלק מההתאמות הפורמליות. ההתאמות מתחלקות לשלוש רמות ובאף אחת מהרמות ההתאמה אינה מופיעה. ילדים המתקשים מסיבות שונות לזכור את לוח הכפל בעל פה מקבלים את ההתאמה למרות שהיא כאמור אינה חלק מההתאמות. בכל מצב עדיף לנסות בשיטות שונות להקנות את לוח הכפל, אולם לקראת כיתה ו' אם עדין אין הצלחה מומלץ מתן מחשבון.

זה לא מדויק מאחר ומלכתחילה אין חוזר מנכ"ל

מסודר בכל הנוגע להתאמות בדרכי ההבחנות ביסודי.
חוזר המנכ"ל המסודר היחידי בנושא נוגע לבחינות הבגרות, ובו אכן לא מופיעות ההתאמות שימוש במחשבון ובלוח הכפל, מאחר ומחשבון ניתן לכל התלמידים בלי יוצא מן הכלל.
במידה והבנות מאובחנות ובאבחון מופיעה המלצה לשימוש בלוח הכפל בבחינות, אל תוותרי. פני ליועצת, למנהלת, לגף לקויות למידה במשרד החינוך.
אגב, אני אישית נגד שימוש במחשבון בגילאים הצעירים. מנסיוני, שימוש במחשבון בגיל צעיר מדי נוטה לעצור את התפתחות יכולת האומדן, תפיסת הכמויות, התפתחות של שיטות חישוב יעילות בעל-פה וכדומה. אם יש קושי בהפנמת לוח הכפל בשל הפרעת קשב וריכוז (שכיח ביותר), עדיף לאפשר שימוש בבחינות בלוח הכפל, ובמקביל לתת סיוע לימודי בחשבון בהתאם לצרכים.

למעלה