זכויות אמנים

Celluloid Hero

New member
המוזיקה היא אותה המוזיקה

אבל התפקיד שיהיה לה בחיים שלך יישתנה בהתאם ליחס שתתן לה. זאת אגב, תשובה מאוד אישית, ומאוד סביר שהיא רלוונטית רק לי, שלא תחשבו שאנחנו עומדים על קצה התהום של דיון היפי, מלא במטאפרות צבעוניות שאני לא מספיק כשרוני לרשום כדי להמחיש את הרעיון כמו שצריך.. אז אני מבקש, אין ליישם את התשובה הזאת על אף אדם אחר. אבל מבחינתי- צבירות טונות של קבצים על המחשב מונעת ממני לתת את היחס האינטמי שיכולתי לתת לה, במידה והייתי רוכש אותה. נועה ניסחה את זה יפה לא מזמן- האלבומים הופכים לחברים הכי טובים שלך. האם גם קבצים יכולים להפוך לחברים הכי טובים שלך?, וודאי שכן, כי ככה אתה רגיל לצרוך את המוזיקה שלך (אני רק יכול לנחש). אבל אני לא. יש פה עניין של הרגל, אפילו הייתי אומר מסורת ותרבות. כי ההרגל שלי הוא הרגל שהיה (ועדיין יש) להמוני אנשים. בעצם מסתתר פה דיון על משהו גדול יותר מעבר לפינה- האם המעבר לקבצים ושלטון תרבות האינסטנט הוא סממן לשקיעת (עוד) חלק חשוב מהתרבות שלנו? .
 

Zohar 01

New member
לא מסכימה עם זה.

כי אם אתה מתחבר למוסיקה, מה ההבדל אם היא בקובץ במחשב, ביוטיוב, או בדיסק? מה זה משנה אם זה במערכת או במחשב? אתה שומע אותה אותו הדבר.
 

Celluloid Hero

New member
אני רוצה להבין

את לא מסכימה עם זה שאני לא מתחבר לקבצים. ואני מדגיש שוב את המילה אני, במשפט הזה. מעניין מאוד..
 

Celluloid Hero

New member
תקראי שוב

כי הדגשתי שלוש פעמים שהרעיון לא נועד להסכמה. זאת הגישה הפרטית שלי, ואני לא מחפש פה חיזוק או החלשה. זה קול קורא במדבר. תרצו- תקשיבו ותרוויחו. לא תרצו- תתעלמו ותלכו לאיבוד, כמו כל שאר הדור הזה (שלי, לצערי) עם האייפונים והספוטניקים (?) שלו. למעשה, לחשוב שאת יכולה לבטל במחי מקלדת קונספט שדרש ממני לצבור 500 אלבומים , אחד אחר השני, אלבום אחר אלבום, מגיל 10, מבחינתי- זה בדיוק הרעה החולה של דור האינסטנט. ולחשוב שאלבום שחיפשת אחריו בכל מקום, התאפקת, וכססת ציפורניים 5 שנים עד שיצא בהוצאה מחודשת שאפשר לקנות, נשמע כמו אותו האלבום שהורדת בשניה באיזה בלוג, זאת טעות ענקית, שמפספת בתוכה שנאה יוקדת, ואהבה בלתי מתפשרת גם יחד, ובכלל כל הרגשות שלנו שהולכים ומצטצמים לאיזה קובץ אפור חסר שם וחסר ייחוד על המחשב. רק מספר.. אז תהנו לכם מסגנון החיים הזה, אני לא מעוניין להיות שותף לזה.
 
אני חושב שאנשים כמונו

צריכים להכיר בכך שהעותק הפיסי זמנו חולף מהעולם.

כלומר, אני בטוח שזה תמיד יהיה קיים, אבל זה הולך להיות במיעוט - תעשייה קטנה וצנועה, אך איכותית כמובן.
 
לדעתי הוא היה דמגוג בקטע אחר

כשהוא הזכיר את שני האמנים שהתאבדו/נפטרו. המכתב תגובה אליו ציין את הנסיבות למותם והראה שאין שום קשר כלל לבין תעשיית המוסיקה לאיך שהם מצאו את גורלם. זה באמת היה די מלוכלך, מן "מכה מתחת לחגורה" עלובה שכזאת. בכלל, הנתונים שהוא הציג לדעתי די מצוצים מהאצבע ובלי קשר, לא מגלים באמת יותר מדי.

עם זאת, הוא דווקא כן הציע אולי איזה מנגנון ממשלתי שיתגמל אמנים, והדיון האתי/מוסרי הוא לדעתי חשוב. ברור שאנשים לא יפסיקו להוריד בגלל שמישהו יסביר להם שזה "לא בסדר" אבל הדיון עצמו הוא לדעתי מאוד חשוב. הבירור המוסרי יכול להוביל לפעולות מעשיות. זה דיון של זכויות קניין -> מחולק לקניין פיסי וקניין רוחני -> האם צריך בכלל להתחשב ברוחני? כמו שאמרת, אנשים היו גם גונבים אייפון אם רק היו יכולים - האם צריך להקים גם משטרות אינטרנט? משטרות "רוחניות" שכאלה?

אחרי שחשבתי על זה קצת, העולם של האינטרנט די דומה ל"עולם החדש" במאה ה-19 כאשר האמריקנים התפשטו מערבה וקיוו להתעשר. הרבה סדר וכוח משטרתי לא היה שם אבל זה עדיין היה שווה את זה למרות כל החלק ה"פרוע" של המערב.
 

Barmelai

New member
לא אם אתה אינדיאני

העקרון של הברדק, שהוא מיטיב בצורה קיצונית עם מי שמשכיל לנצל אותו וזורק לכלבים את אלה שלא.
בסופו של דבר, רובנו מעוניינים שיהיה סדר. ולו רק בגלל שאנחנו מבינים שמסיבת השלל חש בז שארגנו לעצמנו היא חרב פיפיות ויום אחד היא תתהפך גם עלינו (צלולוייד שים לב לשתהלוכת המטפורות המרהיבות, ככה עושים את זה נכון). אני לא מדבר על משטרת אינטרנט אלא על הפול מונטי - נפילה מרצון בשבי התאגידים וכבילה עצמית לגחמותיהם בתמורה לאספקה סדירה ושוטפת של עצמות טריות.

בוא נתחיל עם אלטרנטיבה פחות חינמית שאפשר להציב מול האתרים הפיראטים. 10$ לחודש, 100$ לשנה. רובנו רוצים "להיות בסדר". רובנו נרגיש יותר טוב עם עצמנו כשנדע שהחזרנו משהו לאמנים וזה יהיה תענוג שנוכל להרשות לעצמנו.
אלא שכרגע אין חלופה אמיתית. בטח שלא אייטיונז, שככל הידוע לי עדיין לא מוכרים לישראל, שלא לדבר על זה שהמוזיקה שמעניינית אותי, כף רגלה לא דרכה שם מעולם.

כשמודל מסחרי אמיתי יעלה לרשת, הוואקום ייסגר ורובנו נמצא את עצמנו עם מנוי כלשהו למוזיקה שלא נמצאת אצלנו בזכרון אבל זמינה לנו בכל רגע ובכל מקום. תהיה לנו גישה לכמויותות בלתי הגיוניות של מוזיקה במחיר שאנחנו משלמים היום על 5 דיסקים, לשנה. תאמר ובצדק, רגע, זה המצב כבר עכשיו. אבל השינוי יהיה, שהמוזיקאים יחיו קצת יותר טוב בשמורות שלהם.
זה לא אומר שלא יהיו הורדות פיראטיות, יהיו. מאז ומתמיד היו פיראטים והעולם עדיין שורד.
 

Dark Muse

New member
אני אתן את דעתי בנושא כסטודנט לתקשורת

יש בתרבות המחקרית את עניין הדטרמניזם הטכנולוגי - האם אנו כבני אדם משתעבדים לטכנולוגיה, והיא זו שמעצבת ומשנה אותנו. אני חושב שגם כאן במקרה הזה, הטכנולוגיה (האינטרנט ושיתוף הקבצים, כיווץ המסר והגדלת נפח המידע, היכולת התקשורתית להעביר מידע) משפיע עלינו בצורה מהותית ומשנה את דפוסי ההתנהגות שלנו.אי אפשר לעצור את הטכנולוגיה, ההיסטוריה מוכיחה זאת פעם אחר פעם. החברה בסופו של דבר מתעצבת בעקבות היצירות שלנו. אם זה הקולנוע, ולאחר מכן הטלוויזיה ואפשר ללכת רחוק יותר לתחומים של טלפון ואינטרנט. בעידן הדיגיטלי בעצם איבדנו כל שיעבוד לפיזיות של המוצר. היום ניתן לשמוע ולראות יצירות במחשב, מבלי לקנות חפצים יעודיים לשם כך. לא צריך יותר נגן סי.די ולא צריך מכשיר וידאו כדי לצפות בסרט. מספיק רק חיבור לאינטרנט.

כמובן שמי שנחרד מכך הם אותם אנשים שמקובעים למסורת הישנה, ואלו שלא מסוגלים לראות מעבר.האינטרנט מקדם אומנים, זה די ברור. מיי-ספייס ויוטיוב יצרו יצירות מלהיבות ואומנים שפרצו לתודעה באופן שלא היה מעולם. היכולת של כל אדם מכל מקום, לשתף את אומנותו היא נהדרת לדעתי ובטח שמקדמת אומנים ורעיונות חדשים (ויש שיגידו ההפך, שהיא רעה לאומנות ומורידה את ערכה לזנות).

אני חושב שתעשיית המוזיקה די דומה לתעשיית משחקי המחשב במובן הזה. גם תעשיית משחקי המחשב מנסה להילחם בפירטיות, ונוחלת כישלון חרוץ. שימו לב שדווקא מי שנלחם נגד הפירטיות הם בד"כ התאגידים הגדולים, לא משנה באיזה תחום מדובר, כי בסופו של דבר הם עלו שקוצרים את הרווחים על האומנים. אבל במקום שבו אנו עדים לטכנולוגיית האינטרנט שמשנה את דפוסי ההתנהגות שלנו, יש אנשים יצירתיים שבאים בשיטות שונות. במשחקי מחשב חברה בשם RIOT הוציאה משחק שנקרא League of Legends. המשחק הוא חינמי לגמרי, והחברה מרוויחה על ידי מכירה של "סקינים" של דמויות ואנשים שרוצים "לשחרר" דמויות שונות מהר יותר. בסופו של דבר זה לא משפיע על המשחקיות וכל אחד בצורה שווה, בין אם הוא משלם על התוספות או בין אם לאו. עוד דגם שחברות עושות זה לצרף לאריזות הDVD של משחקי המחשב תוספים, כמו חוברות וספרים, וככה אדם שרוכש זאת מקבל חבילה ומעבר.

במוזיקה זה אולי קצת יותר קשה ליישם כי אחרי ששומעים את השירים, אין מה לעשות מעבר חוץ מלשמוע שוב. אבל אולי במקום להתחשבן על קניית דיסקים, אולי פשוט יהיו הטבות אחרות. למשל ניתן יהיה להוריד את המוזיקה בחינם, ואם אהבתם את האומן, תוכלו לתרום לו או יותר נכון להגיד, לתמוך בו כספית כדי שיוציא אלבומים נוספים. אולי אנשים שגם יעשו זאת, יוכלו לקבל צ'ופרים כמו כרטיסים להופעות, הזדמנות להיפגש עם האומן בהקלטות, או אפילו להיות ראשונים לקבל תכנים אקסלוסיבים.
בכל מקרה מי שמפחד מהטכנולוגיה בסופו של דבר יפסיד לה. אי אפשר להחזיר את עידן המידע לאחור, ואי אפשר לעצור את האינטנרט והתהליכים שהוא עושה, ולכן החוכמה היא להסתגל ולנצל את הדברים הטובים שהוא נותן. זו דעתי בכל אופן
 

noosh

New member
שאלות טובות

אני לא ממש יודעת מה עמדתי, אולי היא תתגבש תוך כדי כתיבה, וסליחה אם אחזור על דברים שנאמרו פה.
(רק אתחיל מלומר שגם לצלם תמונה של צייר בן-זמננו ולהעלות אותה לאינטרנט זו עברה על זכויות יוצרים, וכנראה שלא יעצרו אותך על להתבונן בה (כמו שלא יעצרו אותך על ההאזנה לשיר ביוטיוב), אבל אם תפיץ אותה או תשתמש בה, זו עילה לתביעה.)

אני חושבת שבאופן כללי יש פער עצום בין ההתקדמות הטכנולוגית והתפיסתית שקורית בעולם לבין האופן שבו אנחנו מתנהגים, צורכים ומתנהלים מבחינה אישית וחוקית. אנחנו לא מצליחים לעמוד בקצב, בכל התחומים, ואחד מהם הוא תרבות ותרבות צריכה של תרבות. נוצרות מיליון אפשרויות חדשות לצרוך דברים, ומצד שני, החשיבה שלנו עוד לא יודעת איך להתמודד איתם. אתה יכול לקרוא ספר בקינדל אבל החשיבה האנאכרוניסטית שלך תאותת לך שספר חייב להיות עותק פיזי בגלל שיש לו ערך רגשי. ההתפתחות הטכנולוגית עושה הפרדה בין העצמים לתוכן שלהם, מאפשרת לכל אחד מהם לעמוד בפני עצמו, ואנחנו עדיין תולים את הרגש בעצמים כי קשה לנו לעשות את ההפרדה. אנחנו חושבים בצורה אנאכרוניסטית, זו לא "אשמתנו", זה תהליך שקשה לעשות, במיוחד כשההתקדמות נעשית במהירות מסחררת ואין לנו זמן לעכל אותה.

ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת לנו להיחשף להרבה יותר מידע בהרבה פחות זמן. הבעיה היום היא לא להשיג מידע, היא לסנן אותו. זו בעיה עצומה והיא משפיעה על כל דפוסי ההתנהגות שלנו, ובמיוחד של מי שנולד לתוך זה. אנחנו מגיבים מהר יותר, אנחנו חושבים מהר יותר, אנחנו מאבדים את הסבלנות שלנו מהר יותר, אנחנו לא יודעים לנוח, אנחנו כל הזמן מחפשים את הדבר הבא, ואנחנו לא מסתפקים במועט. מי שמוריד מוזיקה בוודאי יודע שיש הרבה מאוד אמנים על המחשב שלו שלא זכו להאזנה ראויה. אנחנו מקשיבים ועוברים הלאה ואם משהו טיפ-טיפה מעניין אותנו יותר, אנחנו נצמדים אליו יותר, ואנחנו שוכחים לחזור אחורה. העותקים הפיזיים של המוזיקה מאלצים אותנו לפעול אחרת. כששילמת כסף והחלטת לרכוש משהו, אתה תקדיש לו זמן, אנרגיות ומחשבה. רק הפעולה של לבחור בו, להניח אותו במערכת ולהפעיל אותו תדרוש יותר אנרגיה מהדאבל-קליק של העכבר, ולכן אתה תקשיב. מכיוון שאי אפשר לרכוש הרבה בבת אחת, אתה באמת מכיר את מה שיש לך על המדף, ומכיר טוב. כי הקשבת וכי הקדשת לזה זמן וכי אתה חוזר לזה. הריכוז שלך יותר גבוה. וחוצמזה, אתה תקדיש מחשבה למה אתה קונה ולמה אתה קונה את זה, מה שיאלץ אותך לפתח טעם. במובן הזה, עותקים פיזיים של מוזיקה מאפשרים לך באמת להקשיב לה. להעניק לה את הכבוד הראוי, ולהפיק ממנה הרבה יותר משהיית מפיק, כנראה, אם היא היתה זרוקה בתיקיה על המחשב שלך (כמובן שזה לא נכון במאה אחוז ויש לי מספיק אמנים על המחשב שאני אוהבת מאוד ומאזינה להם המון ואין לי כסף לרכוש, אבל בגדול התהליך מאלץ אותך באמת להפיק).

מבחינת הרווח של האמנים, אלו דברים שדורשים הרבה יותר מדי נתונים משאני יודעת או יש לי והאמת שאני חושבת שגם ההתעסקות בנתונים הזאת קצת מפילה אותנו. אני בטוחה שאיך שהמצב היום - הפגיעה בכיס של האמנים היא גדולה. יש פחות מכירות של אלבומים כי אין הכרח לקנות אותם. אין ספק שזה פחות רווחי. אבל מכיוון שאנחנו אנאכרוניסטים, אנחנו נתפסים לשיטות תמחור ורווח שאולי לא תואמות את האופן שבו אנחנו באמת מתנהלים דה פקטו, ואולי צריך לחשוב על שינוי צורות התמחור והפקת הרווחים במקום לרדוף אחרי אנשים שמורידים פיראטי. נתחיל מזה, שהתופעה הזאת לא תעלם. היא לא. אפשר לשים 20 בכלא ו-2000 אחרים ימשיכו להוריד. החוק והעמותות נאבקות בתהליכים טכנולוגיים ותפיסתיים שגדולים מהם. זה ממש להסתכל באופן צר וקטן על תופעה שהיא הרבה יותר העתיד שלנו ולנסות לעצור משהו שאי אפשר באמת לעצור כי הוא תהליך הרבה יותר רחב ומשמעותי לחברה מאשר סימפטום של כמה ילדים שרוצים לחסוך כסף. העולם שלנו נהיה שיתופי, נהיה מהיר ונהיה פרוץ, וזה לא משהו שהולך להיפסק, זה לא משהו שאמור להיפסק, כי זו הדרך שאנחנו חיים עכשיו וזו הדרך אליה הצריכה צועדת בצעדי ענק. אז אולי במקום לצעוק שאנשים לא קונים מוזיקה כדיסקים (ואנשים קונים - אנשים שחשוב להם, קונים, והם קונים גם וינילים, והם קונים מרצ'נדייז, והם הולכים להופעות ולפסטיבלים והם קונים מהדורות מיוחדות והם בהחלט משקיעים כסף באמנים שהם אוהבים, אבל הם עושים את זה מתוך רצון ולא מתוך הכרח, כמו פעם), אפשר לחשוב איך אנשים צורכים היום, מה אנשים צורכים היום, ולהתחיל לחשוב איפה האמן יכול להרוויח מזה. האמת, שאני חושבת שיש בזה גם משהו מאוד ביקורתי כלפי האמן עצמו, וזה משהו שאמנים לא רוצים לחשוב או להסתכל עליו. כי אם הקניה היום לא נעשית מתוך הכרח אלא מתוך רצון, זה אומר, קודם כל, שהאמן צריך להיות מוערך כדי שישקיעו בו כסף. אני אקשיב קודם כל לבון איבר במחשב ואם הוא ימצא חן בעיניי אני אקנה את הדיסק, ואולי אפילו את הויניל אם אני ממש ארצה אותו לימי החורף הקרים, ואולי אני אסע להופעה, ואולי אני אקנה שם חולצה כדי שכולם יראו, וכו'. אבל כדי שזה יקרה, אני אצטרך לאהוב את המוזיקה שלו, וכדי שזה יקרה, הוא צריך להיות טוב. העולם הדיגיטלי שלנו דורש מאמנים להיות אשכרה טובים, מיוחדים ומבריקים. וכשיש כלכך הרבה אמנים מסביב, כשכל אחד פותח מייספייס היום וכשהתחרות עצומה (כמו שאמרנו, הבעיה היא לא להשיג, היא לסנן), הרבה יותר קשה לתת את הצליל הזה שבולט מעל כולם. אני משערת שזה תמיד היה קיים, גם בסיקסטיז, תחרות היא לא משהו חדש. אבל היום זה מרגיש לי, לפחות (ואולי אני טועה, יתקנו אותי האנשים שראו יותר ממני) שההצפה היא היסטרית.
(אגב, בגלל שההצפה היא היסטרית, אין לנו כסף לעמוד בדרישות. וואלה, אין לי כסף. אבל מצד שני, אני חיה בעולם שלא מאפשר לי לא-להכיר או לא-לדעת שמשהו קיים סביבי, ואני רוצה להכיר אותו, ואיך זה יקרה? זו בעיה מאוד גדולה. בכלל אני חושבת שספריות הן פתרון שאנחנו לא משתמשים בו מספיק, גם לספרות וגם למוזיקה, וספריות מוזיקה הן משהו שכמעט לא רואים בארץ, והן יכולות להוות פתרון מעולה. אמנות צריכה להיות משהו שזז בין אנשים, שמוחלף ביניהם, זוהי דרך תקשורת כמו שמילים הן דרך תקשורת, זוהי דרך לשתף ולהכיר ולחלוק, ואם זה היה תלוי בי הרבה מהדברים שיש על המדפים שלנו היו עוברים למדפים של אנשים אחרים וחוזר חלילה, וחבל שככל שהעולם נהיה פרוץ יותר אנחנו נהיים רכושניים יותר ורוצים את הדברם על המדף שלנו במקום על מדף משותף שכולנו יכולים לשלוף ממנו).

אנשים כמוך וכמוני כנראה שימשיכו לצרוך. הילדים שלנו? לא יודעת. אולי כן. הוינילים לא מתו למרות מספר לא מבוטל של אמצעי האזנה למוזיקה, כנראה יעילים יותר, שכבר חלפו מן העולם, כי הוינילים משמרים בתוכם טקס או תרבות מסוימת שמבטאים יותר מהכל את קדושתה של המוזיקה עבור מאזינים שלה. ולכן הם גם, כנראה, לא ימותו, לא בעתיד הקרוב. גם הדיסקים לא מתו, עדיין, גם רדיוהד הוציאו את In Rainbows בעותק פיזי בסופו של דבר כי היתה דרישה מהמאזינים. אנשים כמוך וכמוני, שאוהבים מוזיקה ונושמים מוזיקה, עדיין מקשרים את הערך למוצר. ואולי יום אחד זה ישתנה, ואולי לא, אבל זה כאן ולכן אני לא חושבת שיש לאמנים מה להיבהל יותר מדי. הם פשוט צריכים ללמוד להשתמש בכלים שהטכנולוגיה מציעה להם באופן נכון יותר, לקדם את עצמם, לחשוף את עצמם, למכור את המוזיקה שלהם בעותקים דיגיטליים (מה שקורה היום ולדעתי זה פתרון ממש מוצלח והוא גם עובד), ולתמחר את עצמם במקומות הנכונים, בהתאם.
 

Dark Muse

New member
רציתי להגיב לך ושירשרתי לא נכון, אז הנה:

כסטודנט לתקשורת, יש בתרבות המחקרית את עניין הדטרמניזם הטכנולוגי - האם אנו כבני אדם משתעבדים לטכנולוגיה, והיא זו שמעצבת ומשנה אותנו. אני חושב שגם כאן במקרה הזה, הטכנולוגיה (האינטרנט ושיתוף הקבצים, כיווץ המסר והגדלת נפח המידע, היכולת התקשורתית להעביר מידע) משפיע עלינו בצורה מהותית ומשנה את דפוסי ההתנהגות שלנו.אי אפשר לעצור את הטכנולוגיה, ההיסטוריה מוכיחה זאת פעם אחר פעם. החברה בסופו של דבר מתעצבת בעקבות היצירות שלנו. אם זה הקולנוע, ולאחר מכן הטלוויזיה ואפשר ללכת רחוק יותר לתחומים של טלפון ואינטרנט. בעידן הדיגיטלי בעצם איבדנו כל שיעבוד לפיזיות של המוצר. היום ניתן לשמוע ולראות יצירות במחשב, מבלי לקנות חפצים יעודיים לשם כך. לא צריך יותר נגן סי.די ולא צריך מכשיר וידאו כדי לצפות בסרט. מספיק רק חיבור לאינטרנט.

כמובן שמי שנחרד מכך הם אותם אנשים שמקובעים למסורת הישנה, ואלו שלא מסוגלים לראות מעבר.האינטרנט מקדם אומנים, זה די ברור. מיי-ספייס ויוטיוב יצרו יצירות מלהיבות ואומנים שפרצו לתודעה באופן שלא היה מעולם. היכולת של כל אדם מכל מקום, לשתף את אומנותו היא נהדרת לדעתי ובטח שמקדמת אומנים ורעיונות חדשים (ויש שיגידו ההפך, שהיא רעה לאומנות ומורידה את ערכה לזנות).

אני חושב שתעשיית המוזיקה די דומה לתעשיית משחקי המחשב במובן הזה. גם תעשיית משחקי המחשב מנסה להילחם בפירטיות, ונוחלת כישלון חרוץ. שימו לב שדווקא מי שנלחם נגד הפירטיות הם בד"כ התאגידים הגדולים, לא משנה באיזה תחום מדובר, כי בסופו של דבר הם עלו שקוצרים את הרווחים על האומנים. אבל במקום שבו אנו עדים לטכנולוגיית האינטרנט שמשנה את דפוסי ההתנהגות שלנו, יש אנשים יצירתיים שבאים בשיטות שונות. במשחקי מחשב חברה בשם RIOT הוציאה משחק שנקרא League of Legends. המשחק הוא חינמי לגמרי, והחברה מרוויחה על ידי מכירה של "סקינים" של דמויות ואנשים שרוצים "לשחרר" דמויות שונות מהר יותר. בסופו של דבר זה לא משפיע על המשחקיות וכל אחד בצורה שווה, בין אם הוא משלם על התוספות או בין אם לאו. עוד דגם שחברות עושות זה לצרף לאריזות הDVD של משחקי המחשב תוספים, כמו חוברות וספרים, וככה אדם שרוכש זאת מקבל חבילה ומעבר.

במוזיקה זה אולי קצת יותר קשה ליישם כי אחרי ששומעים את השירים, אין מה לעשות מעבר חוץ מלשמוע שוב. אבל אולי במקום להתחשבן על קניית דיסקים, אולי פשוט יהיו הטבות אחרות. למשל ניתן יהיה להוריד את המוזיקה בחינם, ואם אהבתם את האומן, תוכלו לתרום לו או יותר נכון להגיד, לתמוך בו כספית כדי שיוציא אלבומים נוספים. אולי אנשים שגם יעשו זאת, יוכלו לקבל צ'ופרים כמו כרטיסים להופעות, הזדמנות להיפגש עם האומן בהקלטות, או אפילו להיות ראשונים לקבל תכנים אקסלוסיבים.
בכל מקרה מי שמפחד מהטכנולוגיה בסופו של דבר יפסיד לה. אי אפשר להחזיר את עידן המידע לאחור, ואי אפשר לעצור את האינטנרט והתהליכים שהוא עושה, ולכן החוכמה היא להסתגל ולנצל את הדברים הטובים שהוא נותן. זו דעתי בכל אופן
 
תשובה לך ולנועה

זה נכון שהטכנולוגיה משנה את החיים של כולנו ומשנה את המציאות של איך אנחנו חיים, אבל עם זאת, העקרונות שלנו לא משתנים. או אולי לא אמורים להשתנות.

כרגע, עם השינויים הטכנולוגיים זה נדמה שאנחנו כן משנים את העקרונות שלנו שיתאימו לטכנולוגיה החדשה. אם בעבר היה יותר כבוד ויותר שמירה על הדבר הזה שנקרא "זכויות יוצרים" או "קניין רוחני" הרי שהיום נדמה שהדבר הזה הולך ונעלם לו. קשה להניח שצעיר בן 15 בכלל יבין מה זה הדבר הזה "זכויות יוצרים" כשהוא מוריד מהאינטרנט. זה פשוט משהו קיים ומשהו שהוא עושה. זה שם לקחת.

בסופו של דבר העקרונות שלנו הם אלה שיכתיבו לאן המצב הזה ינוע. האם האינטרנט יישאר כמות שהוא או שמא יתחילו לאכוף דברים בצורה יותר משמעותית (תקדים מסוכן לכשעצמו כמו כל פגיעה בחירות).
 

Dark Muse

New member
זה עקרונות שהכתיבו לנו

זה לא בהכרח חייב להיות ככה. אם זמר יקבל "מענקים" מאנשים שמאזינים לו ובכך ירוויח את לחמו ישירות מהם (ולא דרך תאגיד שמפיק דיסקים וקוצר רווחים מכך), מה רע בזה?
זאת מגמה עולמית גם בספרות למשל שהסופרים מדלגים על המו"לים ומוציאים ספרים דיגיטלים (שאנשים קונים, ולא רק מורידים).

עניין של זכויות יוצרים וקניין רוחני זה בהחלט דיון ארוך שיש עליו לבטים רבים, על זה אני מסכים איתך
 

noosh

New member
אולי עקרונות לא צריכים להשתנות

(אפשר להתווכח על זה, אינ משערת, אבל עוד לא ממש חשבתי על זה), אבל אופן השמירה על עקרונות בהחלט צריך, בעיניי. אני חושבת שקיבעון תפיסתי ומחשבתי וחוסר התחשבות במצב הקיומי ובאופן החיים שמשתנה זה דבר די בעייתי (ורואים את זה בדוגמאות אחרות גם, שהן לא ממש הדיון שלנו). אני כן מסכימה שעקרון בסיסי של זכויות יוצרים לא צריך להעלם. אני פשוט לא בטוחה שהאופן שבו שומרים עליו לא חייב להשתנות, בהתאם לכורח המציאות, ואמנים יכולים להפיץ דברים באינטרנט (כמו שעושים כבר היום) ועדיין לשמור על זכויות היוצרים שלהם. או לפחות לנסות לחשוב על דרכים איך עושים את זה. אפשר לחשוב איך הזכויות האלה נשמרות. אין לי פתרונות, לא ישבתי וחשבתי על זה לעומק ועשיתי חישובים והתייעצתי עם משפטנים וכו'... אני פשוט אומרת שלדעתי, עדיף לקרוא את הסיטואציה ולהבין איך מתנהלים בה באופן הנכון והריאלי ביותר (כי לטס פייס איט, לשים בכלא כל מי שאי פעם הוריד קובץ זה לא הדבר הכי ריאלי בעולם, ואולי גם משקף מציאות מסוימת) מאשר להאבק בטחנות רוח ובדרך גם לנסות לעצור משהו שכנראה גדול ממך וממני ואולי אף מה-FBI.
 

בתאל59

New member
בעייתיייי ביייותר

אני אישית קונה דיסקים של שירים של סרטים של פלייסטיישן מקוריים, אבל (אבל גדול) יש כמה נקודות אחרות.

1 סינגלים מסויימים, כמו למשל בדיסקים של מדונה (ויש לי את כל ה12 במקורי) אין את השיר "ווג" המפורסם. או כמו באלבומים של ויתין טמפטיישן (ויש לי את כל ה5 במקורי) אין את הסינגל "אטופיה" אז... מורידים ? או קונים אוסף להיטים שלהם שהוא מיותר כשיש את כל הדיסקים שלהם?

2 אמנים שלא מכירים/חדשים מורידים? או קונים על עיוור? אני אישית מורידה ואם הם טובים אני קונה.

3 משחטט הכסף שעושים על חשבוננו (שזה ממש מעצבן!) כשיוצא אלבום חדש של זמר שממש אוהבים הוא יוצא תחילה עם (למשל) 12 שירים ואז אחרי חודש, יוצא אותו אלבום עם 12 השירים פלוס 3 חדשים. אז להוריד את שלושת השירים האלו? או לקנות 12 שירים שכבר יש כדי לשמוע את ה3 האחרים?

4 יוטיוב = הורדה?

5 כל זה חל גם על סרטים ועל משחקי פלייסטיישן אז מקורי? או צרוב? או גם וגם?

כולם מורידים ולפי הנ"ל זה במקומות מסויימים מוצדק ממש!
 

Bathen ratzon

New member
לא קראתי את ההודעה, אבל...

אענה לפי מה שכתוב בראשי!
דיסקים מקורים ביד הכי טוב!!!! אממה.. לשלם היום 80 שח לדיסק זאת שחיקה (במיוחד שיש מלא דיסקים וזמרים) אני חושבת שכולם צריכים להצתמצם ברווח ולתת לנו אפשרות לקנות דיסק אכותי גם ב40 או 30 שח.
 
אישית,

אני שומע זמרים שכבר לא בחיים,


למה שאני אשלם לחברות התקליטים???


אם אני הייתי זמר הייתי מפיץ בחינם את המוזיקה שלי כדי שתגיע
לכמה שיותר אוזניים, - על הופעה אין ספק! צריך לשלם!

אבל פאקינג קובץ MP3??? על מה?
 
למעלה