זכויות אדם בסין.

GnomeBubble

New member
שזה קורה הרבה?

ברצינות פשוט תחפש/י בגוגל ותמצאי מספיק. הממשלה בסין זה לא הנאצים וגם לא סטאלין, אבל מצד שני הם לא דודה טובה.

SashTheRed

New member
חחחח

גם יש את הקטע עם הפלון-גונג\פלון-דאפה. אנשים שעושים איזה דברים דמויי טאי צ'י (אני לא ממש מבין בעניינים האלה, אז סלחו לי אם אני מתייג) או משהו כזה עם תמיכה בשלום או משהו כזה, ואיזה מנהיג שהיה בסין לא אהב את זה, ומאז ימיו, רודפים את האנשים האלה, מענים אותם... ובכלליות מכאיבים להם... אני עדיין בכל זאת לא מבין, עם דברים כאלה, איך אנשים שם יכולים להיות שמחים מהמצב... חח אבל אולי זה רק אני.

happydog23

New member
תלוי למי את מאמינה

לכל צד יש את האג'נדה שלו ואף צד לא חף משיפוצים לאמת. דעתי האישית מאוד - זה לא באמת קיים, אבל זה לא אומר שלא מתעללים בהם במגוון דרכים אחרות.

SPnage

New member
זה נשמע כמו הגזמות

נכון, בסין מבצעים תרומות איברים מנידונים למוות. אבל עם כל כך הרבה אנשים שמחכים למות, וכל כך הרבה תאונות דרכים כל שנה, מישהו באמת מאמין שהם קוצרים איברים מאנשים חיים? לא שזה אומר שמה שהם כן עושים זה בסדר, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציות. צריך יותר להטריד למה מוציאים כל כך הרבה אנשים להורג, ולא מה עושים עם האיברים שלהם אחרי שהם מתים.

יש לי חשש שהם בוחרים לפי האברים

כי אברים צריכים להתאים למושתל. ויתכן שכך מחליטים מי ימות מתי. ולך דע , אולי האכזריות באמת מגיעה לממדים שמדובר בהם?

GnomeBubble

New member
לפי מה שהבנתי

מדובר בנידונים למוות (וראוי לציין שבכל מקרה הסיבה שבגללה הם נידונו למוות בדרך כלל היא לא בדיוק מוצדקת). אחרי שהאנשים נידונו למוות, הם לא מוצאים מייד להורג, אלא מחכים כמה זמן עד לקיום גזר הדין, מה שלא שונה במיוחד מארצות-הברית, שם מחכים לעיתים שנים. העניין הוא שמתזמנים את גזר-הדין לפי דרישה של איברים להשתלה כי הרי רוב האיברים לא מחזיקים מ-72 שעות לאחר המוות (וזאת אולי הסיבה העיקרית למחסור באיברים להשתלה בעולם). אישית אני מסכים עם SPnage. הממשלה הסינית היתה מוציאה להורג את האנשים האלה בכל מקרה, ואולי גם אפילו מוקדם יותר. הבעיה כאן אינה קצירת-האיברים, אלא ההוצאה להורג של מתנגדי משטר. ובסופו של דבר, עד כמה שזה אכזרי ושפל, האירוניה היא שהאיברים האלו עוזרים להציל חיים...

נחמה למושתלי האברים מישראל?

או למשלמי ביטוח משלים של קופת חולים הנותן את המימו ? עדיין מכאיב מאד.

אMור

New member
היה בפורום המקביל דיון

קצת יותר מעמיק בנושא.... כל ההתעסקות בזכויות האדם בסין מיותרת, כפי שכתבתי בקישור - אם יבוא שינוי כלשהו בנידון, הוא יבוא מבפנים ולא משום גורם חיצוני שיכפה על זאת על הסינים, אבל - קשה להאמין שזה יקרה...

כנראה צפית את ההפיכה בתאילנד

רק אתמול ראיתי את ההודעה שלך , המשווה את תאילנד לסין, והנה... הפיכה בתאילנד.

למעלה