זכאות לרכב

hanan.s

New member
זכאות לרכב../images/Emo53.gif

ראשית שלום לכל חברי הפורום ! אחי הגדול נכה צהל מעל 17 שנה , מתחת ל50% ,לאחרונה העלו לו את אחוזי הנכות מעל 50% בגלל בעייה רפואית שהופיעה וקשורה לפציעה , שאלתי : 1.האם הוא זכאי לרכב ? 2.כמה אחוזי הנחה מקבלים על רכב חדש ? 3.והאם יש עוד הטבות שקשורות לרכב (ביטוח , דלק ,וכו) 4.בהתחשב בזה שאין לו רישיון האם אני יכול להיות נהג שלו(נראה לי שאין סיכוי שהוא יוציא רשיון ) דרך אגב אין לו בעיה בפלג גוף תחתון ,והוא מתפקד פיזי . תודה מראש על כל עזרה חנן נ.ב: הייתי באתר של אגף השיקום ולא הכל ברור שם.

smile2life

New member
למיטב ידיעתי (קח בערבון מוגבל)

ושוב איני מומחה מוסמך בתחום. 1. הוא זכאי לרכב 2. אחוז ההנחה או הפטור ממיסים נקבע לפי נפח המנוע של הרכב הייצוגי, לפי הקריטריונים של אגף השקום ומתעדכן מחודש לחודש (אני יכול להגיד לך 81,700 - שהיה כשאני החלפתי רכב - ייצוגי ל2,000 סמ"ק לפני חודש וקצת) והפטור ממיסים ("הנחה", כמו שאתה קורא לזה) מתעדכן לפי מחירו הכולל של הרכב. 3. הטבות נוספות הן: החזר הוצאות נסיעה לפי קילומטר רץ על טיפולים רפואיים, השתתפות מיזערית באחזקת רכב והשתתפות יחסית בביטוח הרכב כל תחילת שנה. 4. אם אין לו רשיון אחד התנאים לקניית הרכב הוא שבן משפחה בגיר ינהג בשבילו ללא תשלום, לגביך זה כבר בינכם ובין הביטוח שתעשו. רק תזכור שהרכב זה הרגליים של אחיך ואם אתה מתכוון לזיין את הרכב אחיך יכול להתקע.

hanan.s

New member
תודה על התשובה , אבל

תודה על התשובה , אבל על פי מה שאתה יודע , כמה אחוזי הנחה מקבלים, לדוגמא : אם הוא זכאי לרכב בנפח 1600 סמק , ומחיר רכב כזה בסביבות 115K כמה מתוך סכום זה הוא יצטרך לשלם ? אני מודע לזה שאתה לא כל כך מעודכן , ( ובערבון מוגבל ) אבל כל מידע כרגע יעזור עד שניבדוק לעומק באגף השיקום. תודה על העזרה חנן

איילב

New member
השאלות

השאלות שלך קצת מוזרות כי תשובות על כל השאלות האלה תקבל ממשרד הבטחון וזה שאתה אומר שזה לא ברור זה לא מדויק מנסיון אם הוא זכאי לרכב ילך למשרד שמטפל ברכב ויקבל את כל התשובות זכאי לא זכאי וכו ההנחנה שניתנת לרכב 1600 סמק משתנה כל יום והיא בסביבות 58000 שח היא פעם עולה ופעם יורדת את יתר העלות של הרכב מקבלים במענק והלוואה שיורדת מהתגמול

למעלה