זכאות לדרכון גרמני

צימור4

New member
זכאות לדרכון גרמני

שלום לכולם, הייתי שמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הזכאות שלי לדרכון גרמני. הסיפור הוא כזה, סבי מצד האב נולד בגרמניה, אני מעריך בשנת 1910 משהו כזה, אין לי את המסמכים מול העיניים. לפני המלחמה (אני מניח בין השנים 1933-1939) הוא עלה לארץ. סבא שלי נפטר בשנות ה-70 בערך. אבא שלי נולד בשנת 1950. אני לא יודע אם מתי שאבא שלי נולד סבא שלי היה אזרח גרמניה, סביר להניח שלא. אני לא יודע אם האזרחות נשללה מסבא שלי או שהוא ויתר עליה. האם בתנאים האלו יש לי אפשרות לקבל דרכון גרמני או בגלל שסביר להניח שאבא שלי נולד מתי שסבא שלי לא היה אזרח גרמניה אז אין סיכוי. תודה מראש. נ.ב. אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי לאיזה עורך דין שמבין קצת בסיפור הזה ויוכל לעזור לי.

הדבר הראשון שאתה חייב לדעת

הוא אם סבא שלך היה אזרח גרמניה. לא כל מי שנולד בגרמניה בתקופה ההיא, בעיקר מהגרים ממדינות אחרות, היו אזרחי המדינה. אם יש לך מסמכים מן הסבא, יתכן שאחד מהם יכול לשפוך אור על השאלה הנ"ל. במידה והוא היה אזרח, לא אמורה להיות בעייה בהורשה מאב לבן, ומבן לנכד, גם אם באותה תקופה הוא לא היה אזרח גרמניה.

צימור4

New member
תודה על התגובה המהירה

אני דיי בטוח שהוא היה אזרח גרמניה. איפה אפשר לברר את זה בודאות? אני יודע בוודאות איפה הוא נולד ובעיקרון יש לאחותי את תעודת הלידה שלו. האם יש אפשרות לברר את זה מהארץ או שצריך לנסוע לגרמניה? תודה.

תעודת לידה והשגרירות.

בעיקרון ברגע שיש לך את התעודת לידה הכי פשוט זה ללכת לשגרירות הגרמנית שבתל-אביב ולברר עם מס' זהות [שרשום על התעודת לידה] שלו אם יש לו אזרחות או שנשללה ממנו. אפשר לפנות בטלפון אליהם בפקס או בטלפון או במייל: כתובת: רחוב דניאל פריש 3 תל אביב 64731 כתובת למשלוח: ת.ד. 16038 תל אביב 61160 טלפון: 03-6931313 (מרכזיה) פקס: 036969217 אתר אינטרנט: www.tel-aviv.diplo.de אי-מייל: [email protected] שעות פתיחה: מחלקת קונסולרית שני,שלישי,חמישי,שישי: 11.30– 8.30 רביעי,שבת, ראשון: סגור מחלקות אחרות: לאחר תאום טלפוני (שני עד חמישי: 16.00 – 8.30 שישי: 13.00 – 8.30) למקרי חרום בלבד ניתן להתקשר 0577257537 בהצלחה!!!

למעלה