זכאות לדרכון בריטי

jnamir

New member
זכאות לדרכון בריטי

שלום סבי נולד בבריטניה וחי בה כאזרח בעל נתינות מלאה. אמי נולדה בארץ אך והוציאה דרכון בריטי ע"ס היותה בת לאזרח בריטי וכך עשה גם אחיה. (דוד שלי) עקב מגבלה בחוק אשר היתה בעבר ואשר אפשרה העברת זכאות אך ורק דרך האב (מגבלה אשר לא קיימת עוד) נמנעה מאמי להעביר הלאה הזכאות לאחותי ולי. אחיה לעומתה דאג לילדיו (בני דודי) כולם לדרכונים בהצלחה. מעיון בחוקי האגירה המעודכנים של בריטניה כיום , איני בטוח לגבי זכאותי. יחד עם זאת מאחר ובני דודי כולם זכו לדרכון בריטי, אני מאמין שיש לי קייס בתביעה למעמד שווה לשלהם בפנייתי לרשויות ההגירה בבריטניה בבקשה לדרכון. אשמח מאד לחוות דעתך המקצועית בעניין. כמו כן הייתי מאד מעריך אם תוכל להמליץ לי \ להפנות אותי לעו"ד המתמחה בעינייני הגירה לבריטייה הפועל בבריטניה עצמה. (ראיתי ששלחת בעבר למשתמש באתר פרטים של עו"ד ) הרבה תודה יונתן

אשנתי

New member
בפורום הזה

אין יועצים מקצועיים. הגולשים מייעצים מנסיונם האישי בלבד

בקר12

New member
אם אמך נולדה מחוץ לבריטניה ומעולם לא

גרה שם אז כנראה שאינך זכאית לאזרחות. בת כמה את (מתחת ל 18?) אני אומר תלוי כי זה מאו תלוי איזה סוג אזרחות יש לאימך ואת זה קל מאוד לברר האם אחיה נולד בבריטניה או אי פעם גר בבריטניה?

בקר12

New member
הרחבה בנושא

זה נכון שלאחרונה (ב 2009) היה תיקון לחוק האזרחות הבריטי שמאפשר בעקרון לנשים להעביר אזרחות כמו לגברים מחוץ לבריטניה אבל הוא מתייחס לכאלה שנולדו לפני 1983 אבל הבעיה שלך היא אחרת כיוון שעל פניו אמך אזרחות בריטית מסוג BY DESCENT כיוון שנולדה מחוץ לבריטניה ולכן אזרחותה כבר לא עוברת הלאה. יש מצב שאם היא גרה בבריטניה לפחות 3 שנים היא הייתה יכולה לרשום אותך כאזרחית בריטית עד גיל 18 אבל אם היא מעולם לא גרה בבריטניה ו/או את כבר מעל 18 זה לא רלוונטי. מעניין להבין מתוקף מה בדיוק הדוד שלך (אחיה) אזרח בריטי כיוון שאני מבין שהוא הוריש את האזרחות שלו לילדיו. האם ייתכן שהוא נולד בבריטניה או גר שם מספר שנים? ייתכן כי בעבר הייתה יכולת לרשום אזרחים בריטים שנולדו מחוץ לבריטניה כאזרחים OTHERWISE THAN BY DESCENT לכן גם כדאי לברר מתוקף מה בדיוק אמך אזרחית כדי להבין אם היא יכולה להוריש את אזרחותה.

למעלה