זכאות לדרכון אירופאי

hadarnan

New member
זכאות לדרכון אירופאי

שלום, יש לי דרכון אירופאי, ולבן זוגי דרכון ישראלי אנחנו מעוניינים להגר לאירופה(גרמניה) ולמיטב ידיעתינו לשנינו צריך להיות דרכון אירופאי, השאלה היא האם בן זוגי יכול לקבל דרכון אירופאי במידה ונתחתן ? אם כן איפה עלינו להתחתן ? במדינה שאליה אנו רוצים להגר אליה או במדינת מולדת שלי (בולגרייה) ? אשמח לקבל כל מידע לגבי הגירה לגרמניה תודה

בקר12

New member
תשובות

נדמה לי שגם אם תתחתנו, בן זוגך לא יהיה זכאי לאזרחות בולגרית, אלא אם כן יגור 3 שנים בבולגריה - ראי: http://www.newbalkanslawoffice.com/english/downloads/NBLO%20-%20Bulgarian%20Citizenship%20-%20Naturalisation.pdf בכל אופן, מידע מוסמך במידון בשגרירות הבולגרית (אולי) אבל, הוא כן יכול לעבור אתך לגרמניה על בסיס ויזת בן משפחה של אזרח אירופי. לא חייבים אפילו להתחתן אם חייתם צספר שנים ביחד אך חתונה בטוח תקל על תהליך אישור הויזה. מידע מוסמך, השגרירות הגרמנית. החתונה יכולה להיות גם בארץ - זה לא משנה. קחי בחשבון שעד 2014 בולגרים ובני זוגם לא יכולים לעבוד כשכירים בגרמניה.

hadarnan

New member
שאלה נוספת

מה הכוונה לעבוד כשכירים ?? האם זה אומר שאי אפשר לעבוד שם בכלל? גם אם אני אלמד שם לתואר ראשון ? אם ידוע לך, במידה ואעבוד שם דרך אל על או חברה ישראלית אחרת האם האיסור גם תקף? תודה רבה על ההתייחסות , זה חידש הרבה ועוזר לנו .

בקר12

New member
המשך

להבנתי עד 2014 הטילו מרבית או כל מדינות האיחוד הגבלה על עבודה כשכירים למצטרפים החדשים מ2007 (רומניה ובולגריה). אפשר לעבוד כעצמאי (כלומר להיות עוסק מורשה ולהוציא חשבוניות) ואני יודע שבבריטניה רבים עושים כך. אולם אני לא מכיר את הפרקטיקה בגרמניה וממליץ שתקבל עצה מאנשים שמכירים את גרמניה ואיך עובדים שם.

למעלה