זית בעייתי

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
זית בעייתי

אין לי מושג מה הוא רוצה להיות,אני בדילמה אם לתת לו להתפתח ,ואז לבחור כיוון עיצובי ,אך נראה שכבר עכשיו הוא נוטה להיות טיפה מבולגן,ורצוי כבר עכשיו לתת לו כיוון. אני טיפה אובד עצות ,יש רעיונות?

איתן em

New member
הזית הבעיתי

בוקר טוב וחג שמח נעם,ראשית באמת יש הרבה בלאגן בזית שלך. לדעתי כדאי כצעד ראשון לעשות קצת סדר ו"נקיון". בהרבה מקומות נראה שיוצאים שניים או שלושה ענפים מאותו מקום,וזה יקשה בהמשך הדרך. לכן זהו המקום שמשם צריך להתחיל לעשות את "הנקיון" קשה לומר ולכוון "בשלט רחוק" על איזה ענפים לוותר ,ואיזה מן הענפים להשאיר, לפי כך ,באם קשה לך להחליט בעצמך ,הצעתי היא :להביא את הצמח לאחד ממפגשי החוג או הפורום ,ואני משוכנע שתקבל את העזרה המתאימה. חג -שמח ושנה טובה.

erezbt

New member
התחדדות הפוכה

הבעיה העיקרית של הזית שבתצלום היא בתחדדות הפוכה של הגזע. לפחות בתצלום נראה שזו בעיה שכנראה יהיה בלתי אפשרי לתקן. העץ יראה מאד לא טבעי בגלל הבעיה הזו. סורי....אבל אני באופן אישי הייתי מנסה את מזלי עם עץ אחר ארז

vinbe

New member
המלוצות וירטואליות אבל בכל זאת

שלום נעם, מאחר ואני עקרונית לא אוהב לזרוק עצים לפח, המלצתו של ארז ניראת לי קיצונית מדאי. אני מסכים איתו שהבעיה העיקרית של העץ היא ההתחדדות אפוכה או, במילים אחרות, הגוש עצ העגול מעל הנבארי. לדעתי, אם רוצים להציל את העץ הזה, צריך ללכת על משהוא מאוד דרסטי. לאחר שתעשה קצת סדר, כהמלצת איתן, ותירא בדיוק איזה ענפים יש להשאיר ואיזה לא, היתי מסיר את כל כל הגזע והענפים שמימין ומשמאל ל-2 הקווים הכחולים – ממה שמסירים, יתכן ואפשר לעשות ג'ין, אולי להתחבר ל 2 הענפים היבשים בצד האחורי שרואים במבת מלמלע. אחר כך, לכופף את הענפים A ו-B שנישארים ויהיהו ענף ראשון ושני.

vinbe

New member
שלב 2

בהמשך יש לפתח את הצמרת בערך כמו בציור

vinbe

New member
שלב 2 - אפשרות יותר טובה (לטעמי)

מאחר ואתה הדגשת מאוד את השורש השמאלי ע"י בחירת עציץ רחב ומיקום העץ בתוכו, אני מניח שאתה רוצה לשמור על צד שמאל כמרכז הבונסאי. לכן נירא לי שהיתי מנסה ללכת לכוון זה. אני יודע שאתה גר בצפון, אבל לראות את העץ "על אמת" יכול לגרום להרבה מחשבות נוספות. שנה טובה מאורו

bekN

New member
תודהנ רבה על העזרה

הפתרון באמת נראה לי קיצוני,בעיקר בגלל שמדובר בגוש עץ מאוד מסיבי,ואני תוהה עם התחפרות כה דרסטית לא תפגע בצמח,כאמור זה נתן לי מספר נקודות למחשבה לגביו. עד היום נמנעתי להגיע למפגשים בשל המרחק והתחבורה ,אולי באמת הגיע הזמן לנסות ולהגיע. תודה רבה ,וחג שמח. נעם

Tair L

New member
Layering

Hi ! I will advise You to do air layering first and separate the lower part of the tree. Second, to leave only the branches in the "right" places, wire them and let them develop a new apex and more havier structure. Regards, T.L.

למעלה