זיתים

tmtm26

New member
זיתים

שלום לכל חברי הפורום יש לי בגינה עץ זית ועליו המון זיתים. קטפתי הרבה מהם כדי שלא יפלו על הדשא ויהרסו אותו, וחבל לי לזרוק אותם. אני יודע שצריך לכבוש אותם כדי שהם יהיו אכילים אבל איך ביוק עושים את זה והאם זה מסובך?

Taco

New member
תנסה לעשות שמן זית

אני לא יודע מה הכמות שברשותך או כמה הם בשלים (אני גם לא מבין בזה) אבל יש בית-בד מודרני במושב גבעת-יואב שבגולן ששייך למשפחת טויסטר. אם יהייה לך מזל אז תוכל להצטרף למחזור יצירת שמן במכונה (לא מפעילים אותה בשביל כמות קטנה) לקבל כמות נדיבה של שמן זית וגם להרויח טיול לגולן. בהצלחה.

רוני ב1

New member
שים אותם במים

החלף את המים כל 3-4 ימים. בכל החלפה כזו, הוצא עוד כמה רקובים ועוד כמה עלים, ועוד כמה מכוערים, ועוד כמה מצומקים. מנסיון, עדיף איכות על כמות. הרי כל העניין זה בשביל הכיף. להתחיל למיין בזמן האוכל זה לא נעים. אחרי ההחלפה השניה(8 ימים מההתחלה)תטעם זית אחד נורמלי. מר מדי, תחליף עוד פעם וחכה עוד כמה ימים וחזור על התהליך. יצאה מספיק מרירות, התחל את תהליך הכבישה. תהליך כבישה:לשים את הזיתים ב9-11% מלח במים. בין 900 גרם ל1100 גרם ב 10 ליטר מים. מכינים תמיסה כזו, ושופכים אותה על הזייתים, ומחכים. אה כן, שכחתי: להוסיף 2 כפות חומץ הדרים ל10 קג´ זייתים. על מנת שלא ייכנסו פטריות אל התמיסה, ויתחילו כל מיני רקבונות, לכסות את התמיסה ב1 סמ´ שמן זית. כמו מלפפונים-אפשר להתחיל מייד ואפשר לחכות חודש. את התמיסה אפשר, וכדאי לטייב בעזרת: לימון, פלפל חריף, פלפל אנגלי, שום, עלי דפנה,שמיר...

tsiporganeden

New member
מאוד פשוט הנה המתכון

קודם כל צריך לשבור אותם, פשוט מאוד לקחת משהו כבד על מצע קשה כמו אבן, ולתת מכה על הזית, הוא נשבר, להשרות במשך מספר ימים כשבכל יום מחליפים מים, (אני משרה שבועיים ימים, וזאת כדי לקצר את זמן הגעתו לדרגת אכילה) אחרי שבועיים להניח בצנצנת עם מלח שום ולימון בצורה הבאה: 2 חופנים זיתים, חצי כפית מלח, פלח לימון שן שום, וכך הלאה, בסוף לקחת 4-5 כפות מלח להוסיף מים עד כדי כיסוי הזיתים ולפוך לצנצנת, להניח בצד מידי כמה ימים להפוך את הצנצנת ולטלטל אותה מעט כדי שהמלח מלמטה יתערבב, מוכן אחרי חודשיים. בתאבון.

למעלה