בוא נגדיר אמיתי/מבויים, ואז נענה
בוא קודם כל נגדיר מה זה אמיתי ומה זה מבויים, כדי שנוכל לענות: (ובסוף נסביר למה המורה שלך טועה) א. אמיתי - נקרא LEGIT. זה אומר שכל הקרב אמיתי. ב. חצי אמיתי - נקרא FIXED - רוב הקרב אמיתי, אך יש מספר ספוטים מבויימים ומתוכננים מראש (טכניקה יפה לצפיה וכו' כדי לענג את הצופים), ולפעמים גם הסיום עצמו מבויים (כלומר, מי ינצח). שיתוף הפעולה נעשה על ידי סימני ידיים או דיבור בין הלוחמים. שים לב שגם קרב מכור כלול בהגדרה זו, שכן קבעו מראש מי ינצח. ג. מבויים לגמרי - נקרא SCRIPTED - כל הקרב מבויים לגמרי, כולל כל המהלכים וכולל מי ינצח. ועכשיו, לגבי שאלתך מה אמיתי ומה לא. קודם כל, חייבים לציין שאנחנו לא יכולים לדעת ב-א-מ-ת. הרי אף זירה לא אומרת על עצמה אם היא נכללת בסעיף א' או ב' או ג' לעיל. כשהייתי ילד חשבתי שה-WWF הוא אמיתי. רק אחרי כמה שנים גיליתי שלא. לכן, יכול להיות שעוד כמה שנים נגלה משהו שלא ידוע לנו כרגע. אבל, נכון לעכשיו: WWE - מבויים לגמרי (סעיף ג'). בושידו - מבויים (כן, אני יודע, זה קצת יותר קשה להאמין מאשר WWE, אבל זה נכון). פנקרייס - עד לפני מספר שנים היה מבויים, ואז נהיה יותר אמיתי. UFC, PRIDE, KOTC, K1 - כולם אמיתיים לגמרי (כלומר, סעיף א'), אבל יש הסתייגות. מה שעוד מבלבל, זה שלוחמים מזירה אמיתית עברו לזירה מבויימת, ואז כשאתה רואה מישהו, אתה כבר לא זוכר אם הוא נלחם אמיתי או מבויים. דוגמאות ללוחמים שהופיעו גם ב-UFC וגם ב-WWE למשל: קן שמרוק (שהיה גם בפנקרייס), טנק אבוט ועוד. למה יש הסתייגות? כי יש קרבות ספציפיים, שלגביהם יש חשדות כי הם היו תחת סעיף ב' (כלומר שהוסיפו כמה מהלכים יפים עבור הקהל), או שהמנצח הוחלט מראש. בנוסף, יש זירות מסויימות (נניח PRIDE היפאנית) שבה רואים שהשופטים נוטים קצת לטובת המתמודד היפאני (כשהוא נגד מישהו לא יפאני). ראה למשל את הקרב האחרון של גרייסי, שבוא הוא הפסיד, כשהשופט הפסיק את הקרב וטען שגרייסי התעלף מחניקה. מה הבעיה בזה - גרייסי מיד קם והתווכח עם השופט (נכון שאפשר להתעורר מעילפון מהר, אבל זה היה נראה מהר מידי). יש הרבה דוגמאות לקרבות ספציפיים שקשה להגדיר אם הם א' או ב', אבל לגבי 4 הזירות הללו (UFC, PRIDE, KOTC, K1) - הם בטח לא ג'. ניתן דוגמה לגבי K1: הקרב בין ארנסטו הופ לבין בוב סאפ היה למיטב הבנתי חצי מבויים. איך רואים? בסוף הקרב לאגרופים של סאפ (שהוכרז כמנצח) כבר אין עוצמה, הוסט מפסיק לבעוט ברגליו של סאפ וכו', ואז השופט עוצר את הקרב ומכריז על סאפ כמנצח. ולגבי המורה שלך שאמר שהקרבות ב-UFC לא אמינים: לפני שאני נותן לאנשים קלטות של UFC וכו', אני מסביר להם במה מדובר. צריך להסביר את הרקע לזירות ה"בלי חוקים", ואת הכללים שם. אני חושב שקשה מאוד לאדם שלמד קראטה/קונג פו או כל דבר דומה, לראות את הפרקים הראשונים של UFC (1 עד 5) ולראות איך כל אלו שבאו מאומנויות לחימה של עמידה מפסידים תוך שניות/דקות בצורה די מבישה. מה אתה רוצה שהמורה יגיד? שכל מה שהוא למד כל השנים לא שווה כלום?! וכדי שלא יבינו אותי לא נכון, אני לא חושב שהשיטות האלו לא שוות כלום. אני חושב שהלוחמים שהגיעו בשנה-שנתיים הראשונות ל-UFC לא ידעו לקראת מה הם באים, ולא היו מוכנים. אם תראה קרבות UFC מהיום (כן, זה קצת קשה, כי ערוץ ספורט 5+ ממחזר תוכניות ישנות) תראה שהקרבות נראים לגמרי אחרת. בני