זירוז לידה

שמש33

New member
זירוז לידה

האם דיקור סיני מועיל לזירוז לידה בשבוע 41 ע"מ להמנע מזירוז בבית חולים כנראה בלתי נמנע

tookmy

New member
לא חייבים

לזרז לידה גם אם הרופאים ממליצים, זה שהרופאים לא אוהבים לחכות לתינוקות לא בשלים זה לא אומר שאת חייבת להסכים. דיקור מועיל הרבה פעמים אבל לדעתי אם התינוק בבטן כנראה הוא צריך את הזמן שלו למרות שלרופאים מאד חשוב שעוברים יעמדו בלוח זמנים, שלא לדבר על זה שהחישוב שלהם לתל"מ לא תמיד מדוייק.

0 אור 0

New member
אבל צריך לזכור שהרופאים לא סתם

מזרזים, והם בטח לא מזרזים לפי זמן הלידה המשוער. מה שהם עושים זה לבדוק כמות של הורמונים בשתן שמעידים על מצוקת העובר, להאזין לעובר באולטרסאונד, ולראות את שקיפות מי השפיר. רק אם יש סימנים למצוקת עובר הם ממליצים על זירוז (לפחות זה היה כך בזמני, שמעתי שהיום מפחדים מתביעות אז יותר מזדרזים להציע אפילו ניתוחים קיסריים) - וצריך לדעת שבשלב מסויים השליה כבר אינה יכולה יותר לספק את צרכי העובר, ומי השפיר מתעפשים. אם התינוק לא מחליט לצאת בשלב הזה צריך לשכנע אותו. (אני ילדתי את כל ילדי בסוף שבוע 42)

tookmy

New member
יש לא מעט רופאים שלא מחכים

ברגע שאישה עוברת את שבוע 40, הם ממליצים על זירוז, ברגע שאישה באה אליהם לבדיקה והיא עברה את שבוע 37 הם מבצעים בה סטריפינג אפילו בלי לשאול אותה (וזה כואב, ככה שמעתי). להגיד שרופאים לא עושים דברים סתם זו אמירה חביבה אבל כדאי לדעת למה הם מסוגלים ולדעת אם מתאים לך או לא ולהחליט בעצמך על גופך ועוברך/תינוקך בכל שלב שהוא ולא לתת לאחרים לקבוע.

tookmy

New member
אגב

אני לא אומרת שתמיד זה בסדר ואין בעיה, אבל מאחר ויש נשים שלא עושות מעקב (למשל הבדואיות ובכלל היו בהיסטוריה) אז תמיד היו ויש גם תינוקות שנולדים ממש בסדר גם בשבוע 44 וגם מעבר לזה.

0 אור 0

New member
יש כאלה ויש כאלה

ככלל חשוב מאד להגיע לרופא , לקבל את ההסברים ממנו, להתייעץ ואז להחליט. אני ילדתי בבית החולים עם המספר הכי גדול של לידות בארץ, בצפיפות אל אנושית ועם מחלקות בתנאי המאה הקודמת, ולא בלידה פרטית עם רופא קבוע - אלא שכל פעם שהגעתי לבדיקות בחדר לידה טיפל בי מי שהיה בתורנות. על כן אני חושבת שהיחס שקיבלתי וההסברים שקיבלתי הם כנראה מאד אופייניים למה שקורה שם: בגדול, מי שעובר את השבוע ה 40, אמור לעשות בדיקות כל יומיים, ומסבירים לך מה רואים בבדיקות ומה המטרה שלהן. מכיוון שהבדיקות האלו הן די טרטור, אז בלידות הבאות כבר לא הגעתי ישר בסוף התשיעי, אלא טיפה משכתי. זה גם קשור להקלת כאבים - מכיוון שהרוב רוצות את זה, הם רק באו לשאול אותי אם אני מעדיפה ישר להתחיל עם אפידורל או שאני רוצה טשטוש, אבל כשאמרתי להם שאני לא מעוניינת , עזבו אותי בשקט. אני ראיתי איך נראו מי השפיר שלי והשליה, כך שזה לא סיפור של מישהו. כנראה שאלו שאת שמעת עליהן שילדו בשבוע 44, לא ממש ספרו את הזמן נכון או שהיתה להן שליה מיוחדת - שליה רגילה מפסיקה לתפקד. חד משמעית: אני ממליצה לכל אשה הרה או לקראת לידה, להיות במעקב רפואי, ולהקשיב טוב לעצת הרופאים. אם יש רופא שנראה לה נחפז מדי להתערבות רפואית, ולא מכבד את בחירותיה אז שתחליף רופא ותלך לרופא יותר מקצועי. דרך שפתוחה היום בפני כל אשה, היא לקחת דולה / תומכת לידה ולהתייעץ גם אתה. דרך אגב, לגבי זירוז רפואי - חוץ ממקרים שבהם יש סכנה רפואית מיידית, הנוהל הוא שמזמינים אותך לזירוז, כשאת באה נותנים כמות קטנה של החומר המזרז, ממתינים לראות אם מתפתחת לידה, ואם זה לא קורה שולחים אותך לנוח כמה שעות ולחזור לזירוז אמיתי שבו כבר לא מפסיקים עד לידה. כך שיש לאשה לפחות שתי הזדמנויות לחשוב על ההליך, ולנסות משהו טבעי.

בהחלט

ניתן לזרז בדיקור וכן בשיאצו. אם הרופאים ממליצים על זירוז אז יש סיבה לכך. נכון להיום, הזירוז הניתן בבתי החולים מתחיל בכמות מינימאלית (תלוי בגודל העובר וכן בכמות העוברים, במצוקת התינוק וכן הלאה). בכל שעה בערך מעלים את כמות הזירוז וזאת על מנת שלא לקרוע את הרחם. דיקור סיני ושיאצו יכולים בהחלט להואיל לזירוז הלידה. לידה קלה ומוצלחת.

freearth10

New member
ותמיד צריך לזכור

שלידה זה תהליך של למידה וחווייה מאוד משמעותית בחיים. מה שאנחנו משדרים לתינוק שבדרך זה: לוקח לך יותר מדי זמן. אתה לא יכול לבד - אז אנחנו עושים את זה בשבילך. מאוד ממליצה לפנות לזרוז - רק ברגע של מצוקה אמיתית ולא בגלל הפחד של מה שעשוי לקרה. מאחלת לך לידה של אור,
מאיה

זירוז "סיני"

בדיקור קיימת דרך ידועה להתחלת צירים ולזירוז לידה. המדקר גם ידריך את האישה כיצד להמשיך את הטיפול בבית למשך יום או יומיים (או עד תחילת הלידה
). על נקודות מסוימות ניתן להשפיע גם בטיפול שיאצו - וכן בטיפול משולב. אני מכירה מקרה של אישה שנמנעה כך מזירוז בבית חולים. אך כמו שאמרו קודמי חשוב לזכור כי כל מקרה הוא לגופו - תלוי במצב האישה והעובר ובסיבות בשלן הרופאים ממליצים על זירוז.בנוסף ,כדאי לקבל את הטיפול אצל מטפל/ת מוסמכ/ת ובעל נסיון עם נשים הרות וזירוז לידה. שיהיה בשעה טובה! אפרת.

למעלה