זירוז לידה - HELP....

דש1דש

New member
זירוז לידה - HELP....

עדין לא כאן - כי יש לי מתנחלת. שבוע 41, כבר 4 קילו - והרופא דורש זירוז עוד השבוע...... אז ככה - מחפשת בעלות נסיון שיוכלו לספר על התהליך של זירוז ע"י הנרות -(לא הפיטוצין!)
מה צריך לומר כדי לקבל את זה
כמה זמן לקח לכן מהנרות ועד הלידה? שלחו הביתה בין או שהיתן שם
איך קיבלו את הבקשה בבית החולים
אתן ממליצות

shirka

New member
דליתי, עשו לך כבר סטריפינג?

מאוד מאוד מאוד ממליצה! אצלי זה הדבר היחיד שזרז "טבעי" (יומיים אחרי-ילדתי) ואז לא הייתי צריכה לקבל פיטוצין, או נרות או בלון (שלגבהם כמו שאת מבינה לא יכולה לעזור, סורי). בהצלחה!

נופר30

New member
אצלי הסטריפינג לא עזר

אבל אם את צריכה עזרה לגבי הפיטוצין אני אשמח דרך אגב מה שלא תחליטי לעשות לא לקחת טישטוש לפני הזמן לאפידורל זה סתם יכול לעכב

דש1דש

New member
לא זה ולא זה

אי אפשר סטריפינג עם צואר סגור ומסוגר.... ובכל מקרה - אני מעדיפה שלא! הנרות הם חומר שאמור לגרום לצואר הרחם להתרכך ולהפתח - ואז יש צירים (שיש לי כבר 3.5 שבועות - ככה שזו לא בעיה אצלנו....) יותר חזקים שמביאים ללידה.

osnatyD

New member
אני לא מסכימה איתך

אני לקחתי טישטוש כי לא ממש יכולתי לסבול את הפיטוצין. זה עושה צירים חבל על הזמן וחייבים להיות מחוברים למוניטור ולא לזוז כי אז לא רואים את הדופק של העובר בצירים. קיבלתי טישטוש לשריר ולא לוריד וזה דווקא מאוד מאוד עזר לי להעביר 3 שעות עם צירים עד לפתיחה של 4 לאפידורל. אני הגעתי בגישה של אני לא לוקחת טישטוש בשום מקרה וזאת היתה טעות. מזל שהמיילדת היתה יותר אסרטיבית ממני. אסנת

niniv

New member
אוי דש1דש....

אני כל כך רוצה שתלדי כבר.... מקריאת ההודעות האחרונות שלך פה וב"הריון ולידה" את נראית לי כבר ממש מיואשת... צר לי אין לי איך לעזור בעניין הזירוז, אני רק יכולה לאחל לך שתהיה לך לידה קלה, ושתהיה כבר !!!!!

אור100

New member
אצלי הזרוז אחרי סטריפינג עזר מיד

אבל כמו שאמרת חייבים שצוואר הרחם יהיה מוכן. אחרי סטריפינג קיבלתי מיד צירים וכמה שעות אחרי כבר הייתי עם הילה בידיים שלי בלידה קלה ומהירה. היתרון בשיטות הזרוז השונות הם שאפשר לקבל את האפידורל לפני ולהתחיל להכניס את החומר רק כשיש צירים. אם זכור לי את אחרי טיפולים כך שאת מועד ההפריה יודעים בוודאות ואין סיבה לחשוב שעיכוב הוא טעות בחישוב. לכן לדברי הרופא שלי לא צריך למשוך הריון מעבר ל- 40 שבועות. עדיף זרוז. בהצלחה ומחזיקה לך את כל האצבעות ללידה קלה ומהירה.

דש1דש

New member
תודה ../images/Emo24.gif

לא בטוחה שזה יאוש כמו אכזבה - בעיקר מעצמי.... הדולה שלי אמרה שכנראה זו אני שלא רוצה לגמור עם ההריון (וכנראה יש בזה משהו
כל כך נהנתי מההריון הזה והצעד הבא - ליהיות אמא פעם ראשונה מפחיד לאללה!!!) ולכן אין התקדמות.... אבל איך משתחררים?! כל כך רוצה כבר לפגוש אותה. אפילו לא מפחדת מהלידה (באמת שלא! לא יודעת איך - אבל ממש אין לי פחדים מהלידה....) אבל בהחלט חוששת ממה שיהיה אחרי... אל תגלו לקטנה....

dafgol

New member
הי דש דש

אני עברתי זרוז גם עם נרות..... אחרי שהפיטוצין לא עזר במשך 3.5 ימים....קיבלתי נר ואח"כ ג'ל.... פשוט אמרתי להם שאני יודעת שיש אפשרות כזו( ככה גיסתי ילדה ) והפיטוצין לא עוזר אז...ביום שבת בבוקר קיבלתי נר , אחה"צ ג'ל.....ובסביבות 23:00 בלילה היתה ירידת מים ....וביום ראשון בשעה 16:25 נולד הברבור. אני רק לא יודעת מה הנוהל בדיוק , בטח בכל בית חולים זה אחרת.... פשוט ביקשתי ולאחר בדיקה הסכימו... בהצלחה !!!!

דש1דש

New member
אמאל'ה ../images/Emo5.gif

3.5 ימים על פיטוצין? איזו גיבורה!!!! אז בעצם בערך 24 שעות מהג'ל ללידה - זה פחות או יותר מה ששמעתי - 12-24 שעות.

גם אצלנו זה היה כך..

בשבוע 41, הערכת משקל של מעל 4 ק"ג ע"י כמה רופאים וגם אצלי הרופא המליץ על זירוז. בגלל שחששתי מניתוח קיסרי, מאחר והעובר הוערך כגדול ויכל לגדול עוד, הסכמתי. קיבלתי בלון וכמויות גדולות של פיטוצין והלידה הייתה קשה מאוד והסתיימה אחרי 20 שעות בואקום, שנייה לפני ניתוח. יובל שלי פשוט לא היה מוכן לצאת ומאוד הצטערתי על הזירוז, שגרם לקושי שלי ולמצוקה לעובר. חשוב לציין שיש לידות שמתקדמות נהדר עם זירוז ולפעמים אין ברירה, אבל אני מצטערת שלא חיכיתי עוד כמה ימים לתת לטבע לעשות את שלו.. כמובן שיובלי נולד במשקל של 3,465 ! שיהיה בהצלחה בכל מקרה ושיעבור בקלות איילה

דש1דש

New member
וואו - תודה + ../images/Emo35.gif

ושאלה - הערכת המשקל היתה לינארית - או שהיו סטיות - כי משבוע 31 כל הערכות של ה"קטנה" הם גדולות - היא גדלה בקצב יפה של 200 גר לשבוע ללא סטיה - ולכן אני נוטה להאמים שיש איזו אמת בהערכה הגבוהה - כי זו לא בדיקה אחת חריגה - וגם אותי ניתוח די מפחיד.... כשהרופא ניסה אתמול לראות את השיליה הוא בקושי מצא "חור בתינוקת" - כל הבטן שלי פשוט מלאה תינוקת - לדבריו
ואחת הסיבות שאני רוצה נרות ולא פיטוצין זה כדי למנוע את הנ"ל, עד כמה שהבנתי. ניסית לקבל זירוז של נרות - או שזה לא היה רלוונטי אצלך? היו צירים או פתיחה או כלום?

osnatyD

New member
אני קיבלתי זירוז אחרי ירידת מים

כך שזה לא ממש רלוונטי, מה שכן רציתי להגיד לך זה שחברה שלי ילדה בלידה רגילה וללא וקום 4.350. כן, זאת לא טעות. יותר מזה גם לא חתכו לה. כלומר כל אחת היא אחרת ויכול להיות שאת מספיק גדולה ( לא חייבת להיות שמנה ) והוא יכול להיות גדול מ - 4 ולצאת בקלות. לי כבר בשבוע 16 אמרו שהילדה גדולה והיא נולדה 3,915 ב 40+4. אז, גם לא כל הערכה שהיא קרובה ל - 4 חייבת להיות נכונה או בעייתית. אסנת

תשובה

אצלנו היו סטיות, קצב הגדילה לא היה אחיד במיוחד. לשם ההשוואה, הערכת המשקל בשבוע 31 הייתה 1,800 אחרי זה העלייה לא הייתה קבועה כמו אצלך. גם אני הסתובבתי עם צירים (צרצורים) בשבועות שלפני הלידה והייתי בטוחה שבכל יום זה אמור לקרות במשך זמן רב. בפועל, המוניטור הראה צירים לא חזקים במיוחד וכשהגעתי להשראת הלידה, לא הייתה פתיחה אלא רק מחיקה של 80% ולכן לא קיבלתי נרות. הבלון היה ממש סיוט כי מהר מאוד התחילו צירים כואבים ואי אפשר לרדת מהמיטה, בקושי לזוז בה עד שהוא יוצא. אצלי הוא לא יצא והוציאו לי אותו אחרי 6 שעות. אני מקווה שתוכלי לקבל פיטוצין/נרות ולא בלון. בהצלחה, איילה.

למעלה