זינוק בעלייה

SeanZoR

New member
זינוק בעלייה

עד היום (שיעור 7) את כל הזינוקים בעלייה ביצעתי בלי בלם היד מה שאני עושה: האוטו בעצירה ברקס וקלאץ' עד הסוף ומשולב להילוך ראשון. משחרר את הקלאץ' (בזמן שאני לוחץ על דוושת הברקס) עד לנק' מסוימת (קצת אחרי נק' החיכוך) וכאשר אני משחרר את דוושת הברקס האוטו עומד במקום רק בגלל שהקלאץ' קצת מחובר ובשביל להמשיך בנסיעה אני משחרר עוד קצת קלאץ' ומוסיף גז. ולפי מה שאני שומע מחברים כולם משתמשים בבלם היד לזינוק השאלה היא האם מה שאני עושה זה פסול (אולי אסור בטסט?) ולמה אני היחידי שעושה את זה?? איך אתם עושים?

Ibiza1800

New member
איזה שטויות...שום בלד יד

זינוק בעלייה אך ורק עם הבלם הרגיל בדיוק איך שתיארת בהודעה שלך..ככה מלמדים את כולם וככה צריך לנהוג!!!

idandi

New member
אני בשיעור השני אגב ככה עושים את זה

....!!!!! ולא עם בלם היד... מה פתאום הגעת לבלם היד בזינוק בעליה אתה משחרר טיפה יותר מחצי קלאץ שאני אומר יותר זה יותר לכוון המנוע כאילו אתה משחרר רבע אם ככה אתה קורא לזה וכמו שאמרת עוזב ישר תבלם נותן גז ומשחרר קלאץ... זאת הדרך לא עם בלם היד... בכלל לבלם היד אין שימוש בנסיעה למעט עצירת פתע שלא יכולה להתבצע עם בלם הרגל אם חס וחלילה קורה משו ובשעת חניה שהאוטו לא זז!

be_roo

New member
די../images/Emo70.gif מספיק לפלוט שטויות../images/Emo70.gif

שטויות שעלולות לסכן אנשים בכביש
לא אכפת לי ולא הערתי על גיבובי הטעויות שנרשמות כאן בנוגע לנקודות פעוטות. לרוב הן רק יובילו את החבר שיעצתם לו להכשל בטסט, וזה ממש לא נורא מבחינתי (בעיה שלו שהוא בחר לשאול בענייני נהיגה אנשים שלא יודעים יותר ממנו). אבל כשזה מגיע לרמה כזו שאתם מעלים דברים שיוכלים להוביל לתאונה רצינית.... בלם יד לעצירת פתע
אולי כשתהיה ראם סמואל. אל תעלה לאנשים רעיונות אויליים בראש, הם עוד עלולים לנסות את זה, לגלות שברוב המכוניות בלם היד פועל על הגלגלים האחוריים, לגלות שבדר"כ רמת המתיחה שלו לא שווה, וכל גלגל מקבל עוצמת בלימה מעט שונה, ולגלות שזה זורק את האוטו לקיבינימט
ולמר איביזה, מאחר וכבר פתחתי הודעה כדי לתקן טעות גסה, הרשה לתקן גם את הקשקוש שאתה פלטת. אין שום סיבה לא להשתמש בבלם יד לצורך זינוק בעליה. אין בזה בושה, ולעיתים גם אין ברירה כאשר מדובר בשיפוע מאוד תלול והרמת הקלאץ' אינה מספיקה כדי להחזיק את הרכב ולמנוע הדרדרות. זוהי טכניקה מקובלת, אין בה שום סכנה, ואין סיבה להמנע מלעשות בה שימוש.

idandi

New member
מממממ אולי בדבר זה טעיתי וגם

לא ממש התכוונתי לעצירת פתע מסוג זה אבל לא משנה

be_roo

New member
הערה כללית: אתם גורמים נזק אחד לשני

הייתם הולכים למי שלומד רפואה שנה א' כדי שיאבחן לכם מחלה וירפא אותה
סביר להניח שלא. אז למה אתם נעזרים בנהיגה בעיצות של אנשים שלא יודעים יותר מיכם
לסייע בעניינים בירוקרטים? בסדר. לתת עידוד בתוך קהילת הפורום לאנשים מבואסים? סבבה. אפילו לצטט תקנות ותמרורים, שיהיה. אבל לתת עיצות מעשיות לגבי נהיגה
אם למישהו יש בעיה בזינוק בעליה, בהחלפת הילוכים, בחניה....שיפנה למורה שלו בשביל זה יש מורה, בשביל זה משלמים לו. כאמור, עד עתה לא הערתי, פשוט ישבתי מהצד וצחקתי על המקלות שאתם תוקעים אחד לשני בגלגלים. גם הויכוח הדבילי לגבי שיעורי מינימום לפי מספר שיעורים או לפי זמן, לא שינה כלום, התוכחתם על ריק, חלק טעו, חלק לא, כולם התעקשו מבלי באמת לדעת. זה ויכוח תיאורטי, הוא לא יכול להזיק לאיש. אבל כשזה מגיע לנהיגה פרקטית אתם פשוט לא יודעים מתי לשתוק ולהפנות את השואל לגורם מוסמך.

idandi

New member
מקשוב אבל זה משו שאני יודע

לא נתתי שום עצה אמרתי שככה עושים את זה ולא בדרך אחרת!

alomm

New member
אז אל תגיד בקשר לבלם היד שהוא

משמש לכל סוג של בלימה אלא אם אתה נהג ראלי......

פרטנר

New member
רגע רגע..

הייתה כאן כוונה לדבר שהוא נכון אך לא הובן כהלכה. בלם היד אינו תחליף בשום פנים ואופן לבלם הרגל אלא רק במקרים מאוד מאוד מאוד! נדירים שבלם הרגל שבק חיים והאופציה שנשארה היא הבלם המכני שהוא בלם היד ופועל על 2 גלגלים בלבד (כמעט תמיד האחורים) ולכן יש להשתמש בו (אם וכאשר) במתינות רבה. בלימת חירום תמיד רק !!עם בלם הרגל!!

be_roo

New member
לא הוזכר כשל בלמים

ובכוונה לא רציתי להעלות אותו, כי הוא לא הנושא הרלוונטי. נהג שיגלה שבלמי הרכב כשלו, ומספיק צלול לזכור ולדעת להשתמש בבלם היד - שיבושם לו. זה לא רלוונטי לעצירת פתע ובטח שלא לזינוק בעליה. הודעות אמביוולנטיות ולא מדוייקות כאלה הן שעלולות לגרום לאנשים לנסות דברים שהם לא אמורים.

פרטנר

New member
אז למה התכוון המשורר

ציטוט:"לבלם היד אין שימוש בנסיעה למעט עצירת פתע שלא יכולה להתבצע עם בלם הרגל אם חס וחלילה קורה משו"

be_roo

New member
לא נתווכח על סמנטיקה

שימוש בבלם יד במקרה של כשל בלמים יתחיל לרוב בבלימה רגילה שפשוט אינה פועלת בגלל הכשל, ורק אז המצב הופך למצב חירום. עצירת פתע, היא בלימה פתאומית בגין מכשול שצץ ללא התראה.

idandi

New member
תגידי את סתומה? לא רואה טוב?

או משו בסגנון? סליחה על זה שאני מעליב פשוט רציני ישלך משו ישלך פאק בראש!!!!!!!!!!! את לא רואה שרשום שכאשר בלם הרגל לא עובד משומה או במקרה חריג מאוד מאוד רק אז יש להשתמש בבלם היד זה מה שרשמתי סליחה אבל לפי דעתי את צריכה ללכת לרופא עיניים...!!!!! דחוף!!!

Superdror

New member
לא למדו אותך להתנהג בצורה קצת יותר

בוגרת ולכתוב כמו בן אדם ?

be_roo יש לי אחלה רעיון בשבילך!../images/Emo41.gif

אולי במקום להיות מתנשא בצורה שבחיים שלי לא ראיתי... פשוט תענה לשאלה של הבן אדם, או אם אתה ממש מוכרח לתקן אז תעשה את זה בצורה ...אמממ איך לומר... תרבותית? אנושית? חסרת התנשאות?... בכלל כל ההודעות שלך מתחילות או נגמרות בהתנשאות, כאילו, אתה יודע הכל,יש מצב שאתה הדאלי למה?! אז עשה לי, ולכולם טובה, פה זה פורום של לימודי תיאוריה ונהיגה, לא מאמין תסתכל למעלה... ראית? מאמין... יופי! אנשים באים לכאן בשביל לשאול ולענות על שאלות בנושא תיאוריות, שיעורי נהיגה, טסטים וכו'! זה ממש לא עניינך למה הם לא שואלים את המורה שלהם, ואם הם בחרו לשאול פה, אתה לא תגיד להם לא לשאול! או איך שהגדרת את זה בצורתך המתנשאת: "לא ללכת לרופא שלומד רפואה שנה א'" אז עשה טובה ותמשיך להיות "דומם" בפורום כמו שהיית עד עכשיו כי ממש לא נחמד לקרוא כאן הודעות מתנשאות ומלאות גאווה עצמית כאילו אתה החכם מכולם! וגם אם אנשים טועים... וזה קורה, אתה יודע, יש אנשים שהם לא מושלמים כמוך, ואנשים כאלו טועים, אני יודע שזה קשה לך להבין דברים כאלו, כמו "טעויות, או אנשים לא מושלמים", אבל כן, יש גם כאלו!!! אז מה שניסיתי להגיד זה, שאתה יכול לתקן אותם יפה, ולא לצעוק ולהתנשא עליהם, הם פה כמוני ואני לא בטוח שכמוך, לעזור לאנשים אחרים, גם כאלו, שהם לא מושלמים!!! אני חושב שהבהרתי את הנקודה שלי... אז או שתפסיק עם ההתנשאות! או שתפסיק עם הביקורים בפורום!!! ביי

Superdror

New member
מה עכשיו הרמתם כולכם את האף?

כן, בי-רו די צודקת, יושבים פה אנשים שאין להם מושג בגרוש בנהיגה, כאלו שבדיוק עשו שיעור 1 או 2 והם כבר באים ומרצים לאנשים על איך לנהוג ואיך לא לנהוג, איך להוריד הילוך ואיך לא להוריד הילוך, כיצד לעבוד עם הגיר בירידה תלולה וכיצד בעליה, כיצד לבלום, ואפילו במצב חירום, כיצד לבלום עם הבלם יד - כאשר בחצי מהמקרים הם עצמם עדיין לא פגשו, בעצם, אולי הם כן פגשו - כשדודה "שמחה" נהגה. אני בטוח שאותו אדם שציין את שימושו של בלם היד כ"בלם חירום" - מעולם לא ניסה לבלום איתו בנסיעה, ולא יודע מה החסרונות של זה ומה הסכנות הכרוחות בביצוע לא נכון, חשבת אולי שאחד ממשתתפי הפורום שבדיוק קיבל רשיון יקרא את ההודעה הזו ויחליט לנסות לבלום עם בלם היד במהירות של 90 קמ"ש בעת שהוא נכנס ל"עיקול" קטן למען יעשיר את הידע והנסיון שלו? אתה יודע מה יכולה להיות התוצאה של זה ? אה כן, אני יודע, סביר להניח שהנהג יאבד שליטה ואף ימרח על צידי הדרך. בי-רו גם תיקנה את התשובה וגם הוסיפה את הטענה האולי קצת "חוצפית" שלה שאני די מסכים איתה - אם אתה לא יודע בוודאות ובצורה מושלמת בלי ניחושים והסתייגויות, פשוט אל תגיב, ואל תספר לאנשים סיפורי מעשיות שרק יטעו אותם. אם תשימו לב האדם שהעלה את הטענה המדוברת כי יש להשתמש בבלם היד במקרה חירום לא ידע אפילו שניתן להשתמש בבלם היד לזינוק בעליה - לדעתי זה די עונה להגדרה שציינתי למעלה. ובנוגע להצעתה לשאול את מורה הנהיגה, זה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות, אתם חושבים שאתם מסוגלים ללמוד נהיגה בהתכתבות ? אני בטוח שלא. האיש הכי קרוב אליכם שיכול לתרום לכם כרגע לנהיגה המעשית וללמד אתכם טכניקות הוא קודם כל המורה לנהיגה שלכם, ורק המורה לנהיגה, לא אף אחד אחר. ולקורא ההודעה, המורה שלך לא עושה שום דבר שגוי, אתה יכול לזנק בעליה כמו שהמורה לימד אותך, אני הייתי מציע שתשאל אותו בנוגע לזינוק בעליה באמצעות בלם היד או אפילו, תבקש ממנו ללמד אותך את אותה טכניקה למען תרחיב ידיעותיך ותדע עוד טכניקה שעלולה לשמש אותך בעתיד. דרור.

be_roo

New member
התנצלות למי שהבין זאת כהתנשאות

אין כאן שום התנשאות. מעולם לא טענתי שכל מי שהוא בן 17 ורק מתחיל ללמוד נהיגה, לא מבין שום דבר. ההודעה שלי כוונה אך ורקלאלה שאכן לא יודעים, אבל מטעים אחרים. בכל עניין אחר, לא הייתה לי שום בעיה לתת לאנשים לטעות ולתקן אותם בטון פחות נוקשה, אבך מדובר בחיי אדם. אין שום בושה בלא לדעת, אבל זה גובל ברשלנות כאשר אדם שאינו יודע, מחליט לייעץ לאחרים בתחום שעלול לעלות בחיים. ולכן קשה לי לשבת בצד, כאשר יש אנשים, ואין זה משנה מה גילם והרקע שלהם, שלא יודעים ומתעקשים בכל זאת ליעץ. אם תטעה בנפח המנוע של הסובארו שאתה לומד עליה, זה לא שינה לאיש, אם תטעה בתמרור זכות קדימה זו כבר בעיה. נכון, יכול לבוא מישהו ופשוט לתקן אותך כאן בפורום. אבל מה אם זה ששאל וחשב שקיבל תשובה נכונה ולא יחזור לכאן יותר
איך תאתר אותו ותסביר לו שהוא קיבל מידע לא נכון? אם מישהו יכנס לאחד מהפורומים העוסקים ברפואה או בבריאות ויתחיל ליעץ לאנשים בתחום הזה, מבלי שיש לו הכשרה, כאשר יש לו ידע כללי בלבד, חלקו מבוסס על שמועות ומיתוסים, אתה חושב שזה יהיה מקובל
נראה לתת חלקי תשובות, תגובות דו משמעיות שמישהו יבין לא נכון ויגרום לעצמו נזק
בכל פורום מקצועי או חצי מקצועי, שנותן יעוץ בתחומים בעלי אופי דומה, משתמש כזה יותקף ובצדק, ואם ימשיך, אף יחסם מהפורום. נסה להכנס לפורום כלבים וליעץ למישהו איך לרפא את הכלב שלו, תראה מה התגובות. בתחום התיאוריה והחוקים, הפורום מנוהל ע"י גוף מקצועי, מי שלא בטוח בתשובתו, מי שרק התחיל ללמוד תיאוריה אתמול, עדיף שישאיר להם לתת את התשובה הנכונה. בתחום המעשי זו בעיה. גם מי שמבין ומנוסה בתחום לא יכול ללמד נהיגה בהתכתבות. את המעט שכן ניתן להעביר מעל דפי הפורום, יש לנסח בצורה קפדנית ויש להמנע מטעויות בכל מחיר. אם תטעה בשעות הפתיחה של משרד הרישוי בחולון, איש לא יפגע (מקסימום יסע לחינם), אבל אם תטעה בתפעול רכב, בחוקי תנועה וכו' זה יכול להסתיים הרבה יותר רע. ומכוון שהאינטרנט אינו מדיום מתאים להערת תכנים כאלו, ומכיוון שמדובר במדיום אנונימי ואינך יודע אם מי שעונה לך הוא ילד בן 10 או מורה נהיגה עם ותק של 20 שנה, יש להזהר פי כמה. ואם יש כתובת טובה בהרבה, בדמות מורה הניגה של כל אחד, למה לא לפנות אליו
למה לשים את חייך בידיו של מישהו שאינך מכיר ולא יודע מה הרקע שלו, כאשר במרחק שיחת טלפון, או השיעור הבא, נמצא אדם מקצועי שאתה משלם לו בשביל שילמד אותך בדיוק את זה. והערה אחרונה ל-idandi, גם אני הנחתי שיתכן ורמזת לכלש בלמים, למרות שלא היה לך מושג באמת מה אתה מנסה להגיד. התגובה שלי באה בעקבות הניסוח הרב משמעי שלך, ממנו לא ניתן להבין למה הכוונה, וניתן לפרשה בדרכים שונות, ומי שלא יודע ויפרש לא נכון, עלול לסיים על מעקה הבטיחות. טעית. קורה. החלטת לפרסם את הטעות למרות שגם אתה בעצמך יודע שידיעותיך בתחום מצומצמות. ניחא. הותפקת, ובצדק כי למעשיך יכלו להיות תוצאות קשות. קיבלת זאת בהתחלה, אבל מרגע שגילית שיש עליהום, שמחת להצטרף. אם זה עושה לך טוב, סבבה. כל זה לא ישנה את העובדה של מעשיך ושל ידיעותיך.

idandi

New member
להזכך את היחידה שהתלוננת והגבת

נחרצות על ההודעה שלי ......!!!!!! עובדה שפרטנר הבין אותי ולא כמוך! דבר שני: ממממממ כמה שנים ישלך על הכביש שאת מדברת? 5-6 שנים? לכל היותר? מה את בדיוק מבינה?!?!!?!?!? אניכול לעשות לך בדיוק את אותו דבר מה את לא מומחית את כולה 6 שנים על הכביש שתהיה 30 שנה על הכביש תוכלי לתת עצות לאנשים פה הנה התנהגתי בדיוק כמוך!!

idandi

New member
עזוב אותה היא סתם תמיד אוהבת

להיות צודקת ולהראות לכולם שהם טועים זה כבר הבנתי עזובתה כבר לא מתייחס אליה!

Superdror

New member
את זה אתה יודע, אתה מסכים איתי

שרבים אחרים ואולי אפילו רוב הפורום לא יודע ? יפה, אזי, כותב ההודעה בעת שכתב דבר זה היה צריך להרחיב ולדייק ואף להסביר את הסיכון הכרוך בביצוע לא נכון, או פשוט לא לכתוב למען שלומם של שאר חברי הפורום שעלולים להחליט לנסות ולתרגל טכניקה זו בכבישים הרחבים, למרות שאין שום כשל בבלמים ברכבם. אני דווקא די מקבל את הודעתה של בי-רו, אל תשכח שבפורום זה אתה מדבר עם תלמידי נהיגה/נהגים-טריים ולא עם אנשים בעלי ותק ונסיון רב, אין לך היכולת לדעת מה אותם תלמידי נהיגה/נהגים-טריים שקוראים פה עלולים לעשות עם המידע הנ"ל, אי דיוק או אי הבנה במקרה שנזכר למעלה עלול להסתיים בצורה לא נעימה בכלל. דרור.

למעלה