התנצלות למי שהבין זאת כהתנשאות
אין כאן שום התנשאות. מעולם לא טענתי שכל מי שהוא בן 17 ורק מתחיל ללמוד נהיגה, לא מבין שום דבר. ההודעה שלי כוונה
אך ורקלאלה שאכן לא יודעים, אבל מטעים אחרים. בכל עניין אחר, לא הייתה לי שום בעיה לתת לאנשים לטעות ולתקן אותם בטון פחות נוקשה, אבך מדובר ב
חיי אדם. אין שום בושה בלא לדעת, אבל זה גובל ברשלנות כאשר אדם שאינו יודע, מחליט לייעץ לאחרים בתחום שעלול לעלות בחיים. ולכן קשה לי לשבת בצד, כאשר יש אנשים, ואין זה משנה מה גילם והרקע שלהם, שלא יודעים ומתעקשים בכל זאת ליעץ. אם תטעה בנפח המנוע של הסובארו שאתה לומד עליה, זה לא שינה לאיש, אם תטעה בתמרור זכות קדימה זו כבר בעיה. נכון, יכול לבוא מישהו ופשוט לתקן אותך כאן בפורום. אבל מה אם זה ששאל וחשב שקיבל תשובה נכונה ולא יחזור לכאן יותר
איך תאתר אותו ותסביר לו שהוא קיבל מידע לא נכון? אם מישהו יכנס לאחד מהפורומים העוסקים ברפואה או בבריאות ויתחיל ליעץ לאנשים בתחום הזה, מבלי שיש לו הכשרה, כאשר יש לו ידע כללי בלבד, חלקו מבוסס על שמועות ומיתוסים, אתה חושב שזה יהיה מקובל
נראה לתת חלקי תשובות, תגובות דו משמעיות שמישהו יבין לא נכון ויגרום לעצמו נזק
בכל פורום מקצועי או חצי מקצועי, שנותן יעוץ בתחומים בעלי אופי דומה, משתמש כזה יותקף ובצדק, ואם ימשיך, אף יחסם מהפורום. נסה להכנס לפורום כלבים וליעץ למישהו איך לרפא את הכלב שלו, תראה מה התגובות. בתחום התיאוריה והחוקים, הפורום מנוהל ע"י גוף מקצועי, מי שלא בטוח בתשובתו, מי שרק התחיל ללמוד תיאוריה אתמול, עדיף שישאיר להם לתת את התשובה הנכונה. בתחום המעשי זו בעיה. גם מי שמבין ומנוסה בתחום לא יכול ללמד נהיגה בהתכתבות. את המעט שכן ניתן להעביר מעל דפי הפורום, יש לנסח בצורה קפדנית ויש להמנע מטעויות בכל מחיר. אם תטעה בשעות הפתיחה של משרד הרישוי בחולון, איש לא יפגע (מקסימום יסע לחינם), אבל אם תטעה בתפעול רכב, בחוקי תנועה וכו' זה יכול להסתיים הרבה יותר רע. ומכוון שהאינטרנט אינו מדיום מתאים להערת תכנים כאלו, ומכיוון שמדובר במדיום אנונימי ואינך יודע אם מי שעונה לך הוא ילד בן 10 או מורה נהיגה עם ותק של 20 שנה, יש להזהר פי כמה. ואם יש כתובת טובה בהרבה, בדמות מורה הניגה של כל אחד, למה לא לפנות אליו
למה לשים את חייך בידיו של מישהו שאינך מכיר ולא יודע מה הרקע שלו, כאשר במרחק שיחת טלפון, או השיעור הבא, נמצא אדם מקצועי שאתה משלם לו בשביל שילמד אותך בדיוק את זה. והערה אחרונה ל-idandi, גם אני הנחתי שיתכן ורמזת לכלש בלמים, למרות שלא היה לך מושג באמת מה אתה מנסה להגיד. התגובה שלי באה בעקבות הניסוח הרב משמעי שלך, ממנו לא ניתן להבין למה הכוונה, וניתן לפרשה בדרכים שונות, ומי שלא יודע ויפרש לא נכון, עלול לסיים על מעקה הבטיחות. טעית. קורה. החלטת לפרסם את הטעות למרות שגם אתה בעצמך יודע שידיעותיך בתחום מצומצמות. ניחא. הותפקת, ובצדק כי למעשיך יכלו להיות תוצאות קשות. קיבלת זאת בהתחלה, אבל מרגע שגילית שיש עליהום, שמחת להצטרף. אם זה עושה לך טוב, סבבה. כל זה לא ישנה את העובדה של מעשיך ושל ידיעותיך.