זינגר 7108 התייעצות

rutieinbinder

New member
זינגר 7108 התייעצות

שלום,
התחלתי קורס תפירה ואני מאד חדשה בנושא.
אני מעונייינת לקנות מכונה וראיתי אופציה לזינגר 7108 (יד שניה)
אשמח לשמוע חוות דעת על המכונה.. (האם היא מתאימה למתחילים? האם היא מכילה זיגזג, דמוי אוברלוק וכו?)
ועוד דגשים אם יש לפני הקניה...
תודה רבה

נראת כמו בחירה טובה למתחילים ולממשיכים

ויש לה זיגזג. תפר דמוי אוברלוק נראה לי שלא. אבל זה לא משנה, כי תמיד אפשר לעשות זיגזג ,וגם ככה תפר דמוי אוברלוק, הוא סוג של תחליף גרוע, לעומת מכונת האוברלוק. חוץ מזה אם תתפרי רק אריגים (לא סריגים), לא תזדקקי לאובלוק לעולם (יש אפשרויות גימור הרבה יותר טובות).
מה שאין למכונה, זו זרוע לתפירה של קצוות שרוולים (מה שיקשה קצת על תפירה של מכפלות). במכונות חדשות (או ישנות של ברנינה) יש מגש נשלף.
יש לה תאורה במיקום אופטימלי. ושנת הייצור שלה היא כניראה 1975, וזה לדעתי עדיף בהרבה על המכונות החדשות. כי האיכות רק יורדת. בכלל אני הייתי ממליץ רק על יד 2. אפילו אם תחליטי לפתוח עסק. אז גם עדיף יד 2. ורצוי מלפני 1965 (פעם בנו מכונות שיכולות להחזיק לעד ושקל לתקן אותן, תנסי היום לתקן כרטיסים אלקטרוניים...)
בכל אופן, מצאתי סירטון הדרכה למכונה הזאת :
http://www.youtube.com/watch?v=A_8XXYJNrik

אם זה לא אותו דגם, אז זאת מכונה תאומה.
אשמח לשמוע איך הולך לך.

Flat felled seam

זאת אפשרות גימור הרבה יותר טובה מאוברלוק כשתופרים מכנסיים או חולצה למשל. תפר זה מאפיין מה שקרוי menswear. ולא ברור לי למה לא את כל השאר. בכמה מקומות מצאתי שטוענים שמי שרוצה לתפור בגדי גברים חייב ללמוד טכניקה זאת, כי היא לא נפוצה ומוכרת למי שהתעסק בבגדי נשים. ???

טרהקוטה

New member
זה כמעט אך ורק לג'ינסים, לא? גם לגברים וגם

לנשים... המטרה שלו גם יותר דקורטיבית מפרקטית, אם זה נוח לך לשימוש, אז מעולה. לי אישית הוא נראה יותר מסורבל לעשייה מאוברלוק, וגם מתאים רק לנישה מאוד ספציפית, של קז'ואל ספורטיבי.

אני חושב שתפר כזה "נועל" את הבד

אולי כשיהיה לי יותר נסיון אוכל לדעת מה עדיף, ומתי.
אין לי ספק שאוברלוק יותר קל לעשיה מהתפר שציינתי. כי הוא אכן יותר קשה לביצוע ולכן איטי יותר.
תעשיית הטקסטיל לא תאמץ תפר כזה בייצור המוני, אם אפשר לעשות אוברלוק, בהרבה פחות זמן (זמן שווה כסף, ומה יגידו בעלי המניות, אם יהיה פחות כסף...)

טרהקוטה

New member
לא רק בתעשייה, נראה לי שגם תופר ביתי

יעדיף את האופציה הפשוטה והמהירה (והמצויינת) על פני הארוכה והמסובכת (שגם מוגבלת בשימוש, כי רואים את זה מבחוץ). גם תפר צרפתי נועל את הבד בתוך התפר, ועדיין - יש לו את השימוש שלו, אף אחד לא יתחיל לתפור את כל הבגדים עם תפר צרפתי במקום אוברלוק. כי למה בעצם..?

טרהקוטה

New member
גם תפר זיגזג..

טעות, הטכניקה הזו משמשת לתפר ג'ינס פנימי

בין הרגליים , ולתפרים של גסקות לחולצות או מכנסיים. אף אחד לא תופר את כל הבגד בשיטה הזו,
למעט הודו שחוסכים באוברלוק וגם לא את כל הבגד,
אך ממילא משתמשים בבדים דקים מאוד.
השיטה מסורבלת, צריך לעבוד יותר על פריט לבוש, ועובי הבד משתנה כך שזה הופך לא נוח.
יש את מכונת האוברלוק שיש לה יעוד מסוים ולכך משתמשים בה.
אם הינך רוצה לעבוד יותר זמן על פריט מסוים בטכניקה שהצגת זה לא הופך את העבודה ליותר זולה כיוון שעבדת יותר זמן.
זמן העבודה שלך שווה מכונת אוברלוק, והנה קיצרת את זמן העבודה וגם הרווחת עבודה נקיה ולא מסורבלת.
גם קיבלת מוצר יותר מהר.

סתם מבקרת

Active member
חולצות אריג מכופתרות של גברים תפורות כך תמיד

בתפרי הצד, תפר השרוול, בתפר החיבור של השרוול לחולצה ובחלק גם הגסקה תפורה כך.
אני יודעת בוודאות כי לבעלי יש רבות כאלו בארון.
יותר מכך, כשאני מגהצת אותן אני שמה לב לכיוון החיבור ומאז ומתמיד הפליא אותי לראות שבחלק גדול מהחולצות התפר בשרוולים אינו לאותו כיוון (באופן מפתיע זה קורה יותר דווקא בחולצות היותר איכותיות).

rutieinbinder

New member
בקורס אנחנו תופרות על ברנינה

הבעיה שלי היא תקציב לא גבוה במיוחד (לכן מחפשת באתרי יד 2), וצריכה מכונה ניידת (ולא אחת שמחוברת לארון...) בגלל חוסר מקום.

יש שניה ברנינה זה טוב, חדשה טובה ויחסית זולה

ממליצה על סובינה 8320 . כל החלקים שלה ממתכת, קלה לתפעול, זיג זג ותפרי רקמה למיניהם. תבדקי אותה.

rutieinbinder

New member
תודה. באיזה חנות/ אתר אפשר למצוא?

אגב סובינה שמעתי מכמה מקורות שלא מומלץ... (גם המורה לתפירה המליצה לא ללכת על זה)

למה? קיבלת המלצה כזו מהמורה?

הברנינות יקרות יותר יש להן חלקים מפלסטיק,
והסובינה תופרת גינס וסטרץ והיא מעולה, חלקים ממתכת , ומחירה סביר אז למה לא?
אני תופרת עליה היא מכונה חזקה וטובה. היא עושה את אותה עבודה . דעתי האישית

למעלה