זימון (?!)

Pixy led

New member
זימון (?!)

הממ... למרות הכבוד שאני רוחשת לתקנון הפורום, אני לא יכולה להסביר מה גרם לי להגיע לשאלה שיש לי כדי לא לפגוע בפרטיות של אדם כלשהו. השאלה, בכל אופן, היא זו: מהן הסכנות שב"זימון" רוח מסויימת, או טוטם מסויים אל תוך גופך כשאתה מתחבר לחלוטין לדמות שזימנת וממש רואה ומרגיש דרכה? תודה מראש, פיקסי לד.

אמ.. אני לא בדיוק יודעת

אבל אני זוכרתל שקראתי על זה איפושהו. מצטערת שאני לא יכולה לעזור יותר, אבל אם אני קראתי את זה אז זה בטח במאמרים\קישורים\עמודים קודמים. מצטערת שוב שאנ י לא יכולה לעזור יותר.

morning star

New member
שתי הסכנות העיקריות הן:

1) האחת, האדם לא מוכן נפשית/פסיכולוגית ורוחנית לקשר מעין זה. במקרה כזה, או שהוא פשוט "ידמיין" קשר שכזה, כאשר תת המודע שלו פועל "על דעת עצמו", או במקרה הגרוע יותר - דבר כזה עשוי לגרום לאדם לצאת מדעתו. 2) לא כל הישויות הן ידידותיות. גם אלה שכן, עשויות בטעות להזיק ל"כלי". לדוגמא בסעיף א´. וישנן ישויות מזיקות, שזה כל עניינן. לא שהן "רשעות" (אם כי יש), אלא אוהבות להשתעשע... שלך הנווד

Pixy led

New member
בקשר לסעיף השני,

איך בדיוק מזיקה היישות ל"כלי"? מה חוץ מגרימה לשיגעון עלול לקרות? אם מזמנים רוח של חיה, הסכנות עדיין קיימות? ותודה רבה.

Pixy led

New member
טוב, לאחר שמנינו את הסיכונים...

איך אפשר להתגונן מפני דברים כאלה, או למנוע אותם?

hsotrt

New member
להתגונן???

אוליי לא תעשי את זה מראש??? זימונים הם דבר מסוכן ועוד יותר מסוכן למתחילים בדבר... ושנית, אני מעדיף להגיד להזמין מאשר לזמן!

Pixy led

New member
אל טטיף לי.

כפי שציינתי בהודעה הראשונה, הסיבה שאני שואלת היא פרטית ואתה לא יכול לדעת שאני שואלת בשביל עצמי. במיוחד בשבילך - אני שואלת בשביל אדם מנוסה, שמבין מה הוא עושה ומעניין אותי לדעת קצת יותר בנושא ולחלוק איתו עוד מידע. בקשר ל"להזמין" לעומת "לזמן", אני מסכימה איתך.

Rutterkin

New member
אם אותו אדם "כל כך" מנוסה

סביר להניח שידע איך להתגונן

Pixy led

New member
אני מניחה שהוא יודע,

והוא גם סיפר לי חלק מהדברים, אבל אני לא רוצה להשאיר "קצוות פתוחים", ואם יש לי משהו להוסיף לו אני מעדיפה לעשות את זה. הביקורתיות צורמת.

Rutterkin

New member
שיהיה

זה לא יכול לכאוב לתת קצת ידע על התגוננות מזימון בפורום. בעיקרון הרבה התעסקו עם זימון בין השאר ג´ון די שהמציא או גילה את המאגה האנוחית. בכל אופן בספריו הוא כותב שיש כלים מיוחדים שצריך כדי לזמן, בין השאר שכמיה מיוחדת עם הדפסים ספציפיים מאוד וחריטה מיוחדת על פגיון. אלה החלקים השוליים יותר, הדבר החשוב ביותר שהוא אומר (ומן הסתם הוא צודק כמובן) זה לעשות את הזימון מתוך מעגל, אבל לא מעגל כמו שאנחנו מכירים אלא לצייר עם גיר על הרצפה דברים ממש מסובכים וכאלה ועל זה לעמוד בזמן הזימון. אני לא ממש זוכר איך שלמה נהג לעשות את זה וכדאי למי שרוצה לברר גם לגביו מפני שהוא בסך הכל היה בין הראשונים שהביאו את רעיון הזימון.

מעגל שהיה נפוץ בימי הביניים

הוא מעין מעגל שהכיל כמה רבדים (מהפנים אל החוץ), ובכל רובד מספר שמות של מלאכים, מגינים למיניהם ובאחד הרבדים גם ארבעה (בד"כ) שמות של אלוהים.

L e s t a t

New member
זה מעגל לא כל כך נפוץ

וגם לא בימה"ב. זה מעגל מונותאיסטי, יש מעט מכשפים מונותאיסטיים ובימה"ב הייתה את אותה הסטטיסטיקה - רוב המכשפים הם פוליתאיסטיים. מדי פעם אתה רואה מיעוטים כמו אתאיסטיים, מונותאיסטיים וכו´, אבל מעגל מונותאיסטי - ועוד נפוץ? לא נראה לי..

דווקא כן

הרבה מאוד מלומדים נוצרים ויהודים בימי הביניים חקרו גם את תחום הכישוף וניצלו (בין היתר) כזה סוג של מעגל (שהוא, אגב, חזק מאוד).

למעלה