זימון לראיון ל א5

stkachov

New member
זימון לראיון ל א5

בלשכה שלנו התהליך הוא כזה: כחודש לפני תום ב1, מגיעים ללשכה, מגישים את כל המסמכים הדרושים ל א5, ואז מקבלים בדואר מכתב ובו זימון לראיון.

אז אנחנו הגשנו את הבקשה לפני כחודש, אבל עדיין לא קיבלנו מכתב זימון בדואר.

שלחתי פנייה למשרד הפנים, והם חזרו אלי בטלפון ואמרו שאכן נשלח מכתב כבר לפני שבועיים. הם אמרו לי בטלפון את מועד הראיון, אבל לא יכלו להגיד לי מה בדיוק כתוב במכתב, האם צריך להביא משהו מיוחד לראיון וכדומה.

אז השאלה שלי היא למי שאצלו התהליך הוא דומה ומקבל זימון לראיון בדואר - מה בדרך כלל כתוב במכתב? האם נדרש להכין משהו מיוחד לראיון? אנחנו בכל מקרה נביא את כל הקלסר, אבל לא רוצה להגיע לראיון ולגלות שפתאום פיספסנו משהו...

hi51

New member
הכי חשוב זה להיות מסונכרנים

הראיון הוא בדיקת חייכם המשותפים. ישאלו אתכם מה עשיתם בסופ"ש, איך קוראים לחמותך, וכו'. הכי חשוב זה לספר את האמת, כדי שהתשובות יהיו זהות. לבדוק מראש שאתם יודעים הכל...
בלי קשר, תביאו גם את כל המסמכים שמבקשים כל שנה, מעודכנים - חוזה דירה, חשבונות, אישור בריאות קופ"ח, וכו'.

Saraswati15

New member
בדיוק קיבלתי כזה מכתב...

למרות שהפגישה שלנו שם היא בפברואר. לא יודעת אם חלק מהמסמכים הם רק בגלל שאנחנו מחדשים את הא5 או שהם גם רלבנטים למעבר מב1 לא5.

אני מבינה שאתה עובר מב1 ל-א5 לראשונה?

אז להלן מה שכתוב במכתב שקיבלנו:

1. טופס בקשה להארכת רישיון שהיה
2. תצהיר על אמיתות ועדכנות פרטים
3. חוזה שכירות / בעלות על הדירה
4. חשבונות הקשורים לדירה
5. אישור העיריה על מרכז חיים - לא ברור לי מה זה ולכן אבדוק היום במשרד הפנים על מה מדובר
6.תעודות לידה של ילדים אם יש
7. אישור על שירותים רפואיים כולל של הילדים אם יש
8. תדפיס מהבנק על קבלת קצבאות מהביטוח הלאומי
9. תלושי שכר של בני הזוג
10. אישורי לימודים של הילדים אם יש
11. 2 תמונות פספורט של בני הזוג
12. דרכון בתוקף לחצי שנה
13. תמונות משותפות
14. מכתבים ממכרים ובני משפחה
15. תשלום אגרה 175 ש"ח
16. במידה ואתם מתגוררים בנכס שלא על שמכם צריך למלא תצהיר בפני עו"ד.
17. כל המסמכים המקורים + צילומים, או נאמנים למקור ומאושרים אם הם בשפה אחרת
18. נוכחות של שני בני הזוג היא חובה

ארוך משהו....

stkachov

New member
תודה את כל המסמכים כבר

אבל כפי שאמרתי, את כל המסמכים כבר מסרנו. הפקיד עבר על הכל ואמר שזה בסדר. נשאר רק הראיון עצמו...

mussya

New member
אצלנו אין מכתב

אבל לקראת הראיון בשבוע הבא נאמר לנו שצריך להביא אך ורק מסמך שהיה חסר בפגישה שבה נקבע התור לראיון (ביולי
תל אביב...)

למעלה