זימון למדור בריאות הנפש

shimitherat2

New member
זימון למדור בריאות הנפש

העניין הוא שהיה לי לפני פחות מחודש צו ראשון, והראיון לא יודע, זה היה שיחה שונה כזאת, היא התגלגלה לכך שאמרתי דברים שלא הייתי צריך לספר אלא להמשיך לשמור לעצמי, על איך שהמצב לא הכי טוב, כמובן דאגתי לאמר שזה לא משפיע על התפקוד שלי וזה ושכשצריך לעשות משהו אני שם הכל בצד ועושה את מה שצריך, אבל כנראה זה לא עזר כי קבלתי היום מכתב זימון ללשכה לאבחון כשירות במדור בריאות הנפש. אני לא רוצה לקבל פטור על סעיף נפשי, ההיפך, אני בונה על פרופיל 97 (עוד לא נקבע לי פרופיל בינתיים) וללכת לקרבי, אולי אפילו משהו מובחר, ואני לא יודע עכשיו ממה לצפות שם עכשיו בזימון הזה. עוד דבר שמפחיד אותי זה שכתוב במכתב לבוא בליווי הורים, יכול להיות שיאמרו להם למה זימנו אותי ויאמרו להם מה אמרתי בראיון? כי לא אמרתי להם והם לא יודעים כלום, הם חושבים שזה בגלל שאני לא יוצא מהבית ונפגש עם חברים. אז השאלות שלי הן: אם מישהו יוכל לתת לי קצת הסבר על מה הולך לקרות עכשיו ולמה אני אמור לצפות, אולי סיפור אישי של מישהו שהיה במצב דומה, אני אשמח. וגם אם מישהו יודע למה כתוב לי לבוא בליווי הורים? מה זה אומר שהם יספרו להם מה אמרתי בראיון, או שיש לי איזשהו חסיון (משהו כמו חסיון רפואי בין רופא למטופל)? ועוד דבר, בגלל הזימון הזה בדקתי קצת באינטרנט מה המשמעות של כל העסק הזה, והבנתי שמאוד קל להשתחרר מהצבא, אז מה זה אומר שאם זימנו אותי לפגישה הזאת אז יהיה לי קשה להשאר?

N1ck0

New member
אם תראה לקבן שאתה מעוניין להתגייס

ולא תזיין לו יותר מידי בשכל על הבעיות שלך זה לא ישפיע על כלום

../images/Emo47.gif

אנשים עושים שמיניות באויר ולא מצליחים להשיג את מה שהשגת שבראיון אחד.. בכל אופן, אם נדרשת מעורבות הורית, זה כבר לא סימן טוב. יש מספר אפשרויות עיקריות: או שרוצים לתת לך פטור משירות עקב סיבות נפשיות (21), או שרוצים לתת לך 24 זמני (בדר"כ לחצי שנה). בדר"כ בשלב הזה, אתה כבר עם רגל וחצי מחוץ לצבא, אבל, כמובן, אם תראה מספיק נכונות ומוטיביציה לשרת ותציב את בעיותך בצילן של כל אלו, אני לא מאמין שיוותרו עליך. בכל מקרה, מה שקורה הרבה פעמים במקרים כאלה, זה שמקבלים דח"ש ואז קובעים לך 64 נפשי. וצה"ל מסתכל בעין מאד עקומה על כל מי שיש לו פרופיל נפשי, לכן אוטומטית אתה יכול לשכוח כמעט מכל תפקיד נורמלי.. ולגבי מה שסיפרת למראיינת- אל תדאג, בלי אישור ממך, אינני חושב שהוריך יוכלו לדעת משהו.

אמ

תראה, ברמת העיקרון אנשים לא מוזמנים סתם ככה לראיונות במדור ברה"ן, רק במקרים שהמאבחנת באימות/בראיון חושבת לנכון, אז היא מורה על זימון. או במידה ובעבר טופלת עי פסיכיאטר או משהו והצהרת על כך. אני לא חושבת שהולכים לפטור אותך משירות, צריך יותר מלפתוח את לבך מול המראיין/ת שיושב/ת מולך. אולי דברים שאמרת מראים על מצוקות שיש לך [לא אומר שאתה פסיכי או משהו חס וחלילה] ופשוט רוצים לבדוק וכביכול לאמת אותם מול ההורים שלך,לראות ביחד איתם אולי אתה זקוק לטיפול כלשהו [טיפול לא הכוונה שיאשפזו אותך במוסד סגור עם כותונת משוגעים ואתה תטיח את עצמך בקיר,אלא אולי שיחות אצל פסיכולוג-שתוכל לפרוק..כמו שפרקת מול המאבחן/ת]. יכול להיות שתקבל קה"ס [קשיי הסתגלות], שהן מונעים ממך באופן אוטומאטי עתודה ומן הסתם גם מסלולים נבחרים בצהל [טיס, סיירות למיניהן]. יכול להיות שתקבל סעיך ליקוי נפשי, ללא הורדת פרופיל [אבל עדין זה יחסום לך דברים לדעתי] או שיורידו לך פרופיל, בניגוד למה שאמרו מעליי, אין סיכוי שאחרי פעם אחת תקבל 24 ובטח שלא 21. אתה יכול לקבל גם 72 [למרות שאני ממש בספק שיורד לך פרופיל]. וגם, יכול להיות שיראו שאתה בסדר גמור, וסתם עברה עליך תקופה קשה-וישחררו אותך הביתה ואחרי זמן מה בכלל תשכח שזומנת לראיון בהרה"ני
בכל אופן-אל תלחץ מזה יותר מדיי,תראה את המוטיבציה שיש לך כן להתגייס וכן לתרום-ואפילו ביחידה מובחרת.

...

"בניגוד למה שאמרו מעליי, אין סיכוי שאחרי פעם אחת תקבל 24 ובטח שלא 21" דווקא יש. אני מכיר באופן אישי מישהו שאחרי פעם אחת קיבל 24 לחצי שנה. בנוסף לכך, בדר"כ מעורבותם של ההורים נדרשת רק בהחלטות הרות-גורל, כמו שלדוגמא יש צורך בשיחה עם ההורים ואת הסכמתם העקרונית לשחרור בנם/בתם על 21 נפשי. עם זאת, אני מסכים איתך שאם הוא יראה מוטיבציה לשרת והוריו יתמכו בו, כמעט ואין סיכוי שיפטרו אותו משירות צבאי. בנוגע לפרופיל- אין פרופיל 72 נפשי, 72 יכול להיות רק עקב סיבות בריאותיות. בנוסף לזאת, אם אינני טועה, סעיף הליקוי היחידי על רקע נפשי שניתן ללא הורדת פרופיל הוא אכן קה"ס, שיפטור אותו אוטמטית משירות קרבי. וכמובן שקיימת גם האפשרות שפשוט ישוחחו קמעה איתו ועם הוריו, יראו שהכל בסדר ואין שום סיבה להורדת פרופיל/קביעת סעיפי ליקוי/פטור משירות, וישלחו אותם לדרכם.

אמ..

24 יותר הגיוני לקבל, למרות שגם לא ממכ, 21 לא הגיוני ממש, דרושים כמה מפגשים על מנת לקבל 21. וזה אני יודעת בודאות. הסכמתם של ההורים לשחרור מהצבא? ממתי בדיוק? ויש פרופיל 72 נפשי, כמו שיש 72 רפואי. [אישית אני כמירה מישהי כזו, ובלי קשר אני יודעת שיש דבר כזה], קהס לא מוריד פרופיל, יכול להיות לך 97 עם קה"ס מסויים. קהס לא פוטר משירות.

...

"21 לא הגיוני ממש, דרושים כמה מפגשים על מנת לקבל 21. וזה אני יודעת בודאות" דרושים מספר מפגשים כשאת כבר במהלך השירות שלך, משום שרוב השיחרורים על 21 נפשי הם בעקבות דכאון והלשכותיו ההרסניות. ועל מנת לקבוע האם באמת מדובר בדכאון קליני/ארוך טווח, נדרש מעקב לפחות של שבועיים אשר במהלכו מתקיימות לפחות 2 פגישות עם גורמי בריאות הנפש. אולם לפני הגיוס העניין הזה קצת שונה. וייתכן שיספיק גם מפגש אחד עם הקב"ן כדי לקבל הפניה לפסיכיאטר/ועדה רפואית שתקבע את הפרופיל הסופי. "הסכמתם של ההורים לשחרור מהצבא? ממתי בדיוק?" אינני יודע ממתי, אבל אני יכול לאמר לך בוודאות שלפני שקובעים לחייל 21 נפשי, מזמנים את הוריו לשיחה עם גורמי ברה"ן. תמיכתם של ההורים במתן הפרופיל, תסייע רבות לקבלת ההחלטה הסופית. עם זאת, אי תמיכתם יכולה לעשות בעיות ולעקב את קביעת הפרופיל המיוחל. כמובן במקרים שבהם גורמי ברה"ן החליטו פה אחד להעניק לחייל 21 נפשי, מזמנים את הוריו אך ורק כדי ליידע אותם בנושא. "ויש פרופיל 72 נפשי, כמו שיש 72 רפואי. [אישית אני כמירה מישהי כזו, ובלי קשר אני יודעת שיש דבר כזה]" אני אומר לך בבטחון של מאה אחוז שאין 72 נפשי. יכול להיות שלמכרה שלך יש פרופיל 72 רפואי עם סעיף נפשי שלא כרוך בהורדת פרופיל. אא"כ, סולם הפרופילים שונה אצל הבנות.. (למרות שזה ממש לא נראה לי הגיוני). " קהס לא מוריד פרופיל, יכול להיות לך 97 עם קה"ס מסויים. קהס לא פוטר משירות." יש סעיף נפשי על רקע של קשיי הסתגלות שכן מחייב הורדת פרופיל. ואכן, הקה"ס ה"רגיל" לא מוריד פרופיל ועפ"י חומרתו נקבעים תנאי השירות של החייל.

מה 0_O

אתה מודע לזה שאנשים יוצאים על 21 נפשי גם לפני השירות שלהם-נכון? וגם אז דרושים מספר מפגשים, צריך 2 או 3 שיחות עם קבן, מבחן כלשהו..זה תהליך, לא באים פעם אחת ופוטרים ישר. דיכאון והשלכות הרסניות? רק בגלל זה מקבלים פטור נפשי? האמן לי לא חסר בעיות שבחיים לא יראו לך נפשיות-אבל מקבלים עליהן 21 נפשי. אולי משתפים את ההורים בתהליך ומסבירים מה המצב של הילד מבחינת הצבא, ואולי מצביעים על עובדה שילדם עלול לא לשרת בצהל [לשמחתם או לצערם] אבל ממש לא מתחשבים במה שהם רוצים, אם הגורמים המסויימים קובעים שהמלשב לא כשיר לשירות-לא משנה עד כמה שההורים שלו ירצו שהוא ישרת-הוא לא. כאן, כמו בכל דבר בצבא-להורים אין השפעה. לא לפני כל פעם שנותנים למישהו 21 נפשי מזמנים את ההורים שלו. לא יודעת מאיפה הבאת/מעת את זה-אבל זה ממש לא נכון. ליידע אותם בנושא? אני חושבת שהילד שלהם ידאג ליידע אותם. למה שלא יהיה 72 נפשי?. ואני חושבת שאני כן יודעת על מה הורד פרופיל למי שאני מכירה. כי במקרה היה לה 97 ואחרי שיחה עם קבן [וכמובן חוד של פסיכיאטרים] הורד לה ל72 נפשי. קה"ס ממש לא מוריד פרופיל. יש אנשים עם 97 בעלי קהס 41, שעדיין יש להם 97. אני קצת נמצאת במערכת ומבינה בעניין.

פרה פרה..

"דיכאון והשלכות הרסניות? רק בגלל זה מקבלים פטור נפשי? אמרתי "רק"? אני חוזר- אצל רוב החבר'ה שמקבלים 21 נפשי, הסעיף הוא בדר"כ קשור כך או אחרת לדכאון ולהלשכותיו (נטיות אבדניות שעלולות לבוא לידי ביטוי עקב החרפה במצב הנפשי, פסיכוזות למיניהן שעלולות להחמיר ועוד). "האמן לי לא חסר בעיות שבחיים לא יראו לך נפשיות-אבל מקבלים עליהן 21 נפשי." אמרתי שלא? בוודאי שבקטגוריה המורחבת של 21 נפשי, יש גם תת-סעיפים שבהם נכללים גם בעיות שלכאורה אינן נראות שבאות מרקע נפשי כלל וכלל. "אם הגורמים המסויימים קובעים שהמלשב לא כשיר לשירות-לא משנה עד כמה שההורים שלו ירצו שהוא ישרת-הוא לא" ומה אני כתבתי? במקרה ויש החלטה גורפת, דואגים בדר"כ אך ורק ליידע את הוריי החייל בגזר הדין. אבל, יש גם מקרים גבולים שבהם כן יש השפעה מסוימת לדעתם של ההורים על ההחלטה הסופית. כאמור, אם החייל נחוש מאד בדעתו לצאת על 21 וכבר הגיע לשלב של זימון ההורים לשיחה, אי תמיכתם עלולה לעכב בלבד את מועד שיחררו. עם זאת, תמיכתם תהייה בבחינת מתן גושפנקא בלתי פורמלית להחלטה הגורלית. בכל מקרה, אכן אין להורים השפעה מכרעת בקביעת גזר הדין הסופי. "למה שלא יהיה 72 נפשי?" כי אין. אולי לבנות יש 72 נפשי, אבל, כאמור, זה ממש לא נראה הגיוני. פרופילים נפשיים הם 64, 45, 24 (זמני) ו21, תקופה מסוימת היה גם 30 ומשהו שהוא גם זמני, אך הוא בוטל (לפי מה שידוע לי). כל פרופיל נפשי קובע את אופי השירות שלך. 64 חוסם לך הרבה מאד תפקידים, ובגדול, בעיקר פוטר אותך משירות קרבי. 45 פוסל לך את כל הקורסים ומגביל אותך מאד במגוון התפקידים שתוכלי לאייש. 24 הוא כאמור זמני, ו21 פוטר אותך כלל משירות. אין שום טעם בקביעת 72 נפשי, שכן פרופיל 72 אינו פוטר אותך משירות קרבי ורק מצמצם את מספר היחידות/חיילות שתוכלי להגיע אליהן. "קה"ס ממש לא מוריד פרופיל. יש אנשים עם 97 בעלי קהס 41, שעדיין יש להם 97." ושוב, זה לא סותר את מה שאמרתי. אני מכיר באופן אישי מישהו עם פרופיל 97 וקה"ס 50 (אם אינני טועה). אולם, יש בנמצא סעיף נפשי על רק של קשיי הסתגלות שכן כרוך בהורדת פרופיל (גם את זה את מוזמנת לבדוק).

Drunk Bullet

New member
כמו שנאמר, קה"ס כלל לא פוטר משירות

אצלי בפלוגה היו 3 שהועברו עקב קה"ס (שלושתם עדיין בצבא).

shimitherat2

New member
לא מתכוון לנבוח

קודם כל תודה על כל התשובות. אתם יכולים אולי לאמר לי מה לצפות מהפגישה הזאת? מה הולכים לשאול אותי שם ומה כדאי לי לאמר? ומה אני באמת "עם רגל וחצי מחוץ לצבא" אם בקשו מההורים גם לבוא? מה הם הולכים לשאול אותם?

djwest

New member
קצת הסברים על הקהס...

קהס זה סעיף נפשי שהקבן מביא, לא בהכרח מוריד את הפרופיל או מביא אותך למצא של פרופיל נפשי. יש לי קהס 41 ופרופיל 72 לא נפשי. קהס 41 למשל פוטר אותך משירות קרבי ומהימצאות בבסיס עם שטח סיכון רמה א'. קהס 45 דורש קלב אם אני לא טועה(''סביבה מוגנת''), וקהס 50 = לא כשיר לשירות צבאי.

לי קרה מקרה דומה...../images/Emo12.gif

אני מתגייס ב6.4 דרך אגב, אני מיועד להיות מש"ק שלישות בעזרת השם (סימנתי עדיפות ראשונה).. בקיצור, במשך שנה וחצי הייתי עם פרופיל 72 מיועד לקרבי תותחנים, שריון, נ"מ - הגיוס שלי היה 19.3 שזה וואחד גיוס קרבי.. אני לא רוצה רוצה קרבי ולא יכול קרבי, יש לי מיגרנות, כאבי ברכיים ועוד כמה סעיפים (אוזניים, ראייה), בקיצור כל הדברים האלה לא הורידו לי לפרופיל 64 למרות כל הערעורים שעשיתי, והמכתבים והפקסים ששלחתי ועשרות הפעמים שהתייצבתי בבקום לוועדות רפואיות ואיתו עוד 1000 מסמכים רפואיים, שום דבר לא עזר. עד שאמא שלי שלחה מכתב לבקום שאני סובל מהתקפי חרדה, לחץ, לא יושן בלילות, עצבני, לא מתפקד. בקיצור שבוע אחרי זה קבלתי שיחת טלפון שמדור קב"ן רוצה להפגש איתי דחוף! בסוף קבלתי קבנית (משום מה יש לי הרגשה שנשים מבינות יותר בעיות "נפשיות" מאשר גברים ואולי כך הכל הסתדר לי) בקיצור הייתי בכיף באותו יום של השיחה יכול לנפח ולהגזים ובסופו של דבר היו מוציאים אותי מהצבא על 21 אבל אני רוצה להתגייס ולתרום כמה שאני יכול, אז פשוט שנכנסתי לקבנית אמרתי לה שקודם כל אני רוצה להבאיר לה שאני לא משוגע ואני ממש לא רוצה לצאת מהצבא, אני פשוט לא מסוגל לשרת כחייל קרבי והמחשבה על כך משפיעה על המצב הנפשי שלי... בקיצור אחרי שיחה של איזה 15 דקות, וכמובן נשאלה השאלה אם ניסיתי להתאבד בלה בלה בלה חיכיתי בחוץ בזמן הזה הקבנית רשמה המלצות וחוות דעת, איזו פקידה אמרה לי בוא רגע לועדה הרפואית למעלה למדור תנועה... בחצי שנייה הפקידה יצאה נכנסה אמרה לי שהגיוס שלי עבר ל6.4 שזה לא גיוס קרבי כבר, זה יוצא יום חמישי, הפרופיל שלי נשאר אומנם 72 אך אולי הנפשי שלי ירד קצת, שבוע אחרי הקבינה קיבלתי מנילה חדשה, לא קרבית, אם תפקידים לג'ובניקים - בחרתי משק שלישות בעדיפות ראשונה (אני מקווה שזה מה שאני יקבל) ועכשיו אני מחכה גיוס... בקיצור מצטער על זיוני השכל לכולכם, אך באתי להבאיר עמדה שאם תבהיר שאתה רוצה לשרת ואתה לא רוצה לצאת מהצבא וממש תעמוד על זה כמו שאני עשיתי, אין שום סיבה שצהל ישחרר אותך..
אגב - עוד מישהו מתגייס בתאריך 6.4, מישהו יודע מתי יש גיוס שלישות? כי 6.4 זה התאריך הכלל צהלי שלי לפני שקבלתי תמנילה, יכול להיות שיקדימו או ידחו לי תגיוס טיפה בגלל התפקיד או שזה נשאר באותו יום?

למעלה