זימון לאורטופד

miss jazz

New member
זימון לאורטופד

האם זוהי הועדה הרפואית? אני הולכת בשביל שיקבעו לי פרופיל? ואם יחליטו שעלי להתנדב זה יהיה באותו יום? אני חייבת לתת תשובה באותו רגע?מה הולך שם? תודה :)

praetor

New member
זה לא ועדה רפואית

אורטופד זה אורטופד. הוא יבדוק אותך ויקבע אם צריך איזשהו טיפול, ואם צריך להוריד פרופיל. אם כן הוא יכתוב המלצה לועדה רפואית, כולל איזה פרופיל הוא ממליץ. לא הבנתי למה התכוונת בעניין התנדבות - את מלש"בית? אני לא יודע איך הולך העניין של התנדבות לצבא, אבל בצבא שום דבר לא הולך מהר, אז אני מניח שלא תצטרכי לתת תשובה מהירה לשום דבר...

יניב100

New member
אני יסכם את הכל

כיוון שאני עברתי את התהליך הזה,לצערי רק בתוך המסגרת הצבאית כלומר בתור חייל שזה הרבה יותר קשה מאשר בתור מלש"ב. לא סיפרת על הפרופיל הנוכחי ועל הבעיה הרפואית,אבל זה הולך ככה: את באה לאורטופד הוא בודק ומחליט: 1:לא לשנות לך את הפרופיל ואז סביר להניח שהבעיה לא מפריעה לתפקוד בשרות. 2.להוריד את הפרופיל:כאשר רופא מומחה ממליץ להוריד את הפרופיל למלש"ב תמיד יורידו לו את הפרופיל.יבקשו ממך לחכות ליד החדר האחרון איפה שמסכמים את הפרופיל יגידו לך את הפרופיל החדש ואת תחתמי שהיית נוכחת בועדה. כאשר חייל בשירות ומחליטים להוריד לו פרופיל הוא הולך לור"פ(ועדה רפואית) בצריפין ושם התהליך זהה. בהצלחה!!!

miss jazz

New member
יניב - שאלה חשובה

זה אומר שכבר נקבע לי פרופיל בצו ראשון? כי אמרו לי על ההפנייה בבדיקה הרפואית בצו ראשון אז חשבתי שעוד לא נקבע כי לא אמרו לי כלום. מה אני צריכה כדי לדעת את הפרופיל הקיים? לא התחיל להסביר על הבעיה שלי כי אפילו מבינים בקביעת פרופילים לא ידעו מה לומר לי לטוב או לרע.

hoggy1

New member
פרופיל../images/Emo101.gif

כל עוד לא נעשה בירור סופי אי אפשר לדעת פרופיל. פרופיל בצבא הוא כמו ציון מתחיל מ 97 ועל כל מקרה חריג יורד בהתאם. יש דבר שנקרא ספר פרופילים כאשר בו מפורט כל מקרה אם אורטופדי אם ניורולוגי אם קרדיולוגי וכו... הרי לכל נושא רפואי יש הרבה מקרים שונים. וככה לכל מקרה רפואי יש את הסעיף שלו, ואחרי זה לכל סעיף מתאים פרופיל לעיתים יש סעיפים שאינם מורידים פרופיל. ישנם סעיפים שמעניקים פטורים ישנם סעיפים שמעניקים שחרורים על 24/21. לא מדויק לומר הגדרת פרופיל אלא הגדרת סעיפים. אני חייבת לומר שבתור חובשת עוד לא יצא לי לראות מקרים אורטופדים אשר מעניקים שחרור מהצבא או שחרור זמני, חוץ ממקרה אחד של בחור שירו לו ברגל והיא התרסקה לגמרי, או של חייל שנפגע בפיגוע בירושלים ונקטעה לו כף יד. אני מקווה שהסברתי את מה שרצית לדעת ושיהיה לך בהצלחה בקביעת הפרופיל בשירות ובחיים בכלל.

hoggy1

New member
גם אם תקבלי פרופיל שמבטל שירות

תמיד אפשרי להתנדב, כמובן שהתפקידים פחות מגוונים. אני למשל חובשת ועוד חודשיים אמורה להשתחרר רק שגילו לי אפילפסיה ואתמול עשיתי ועדה ונתנו לי 24 לשנה, בכל אופן אין סיכוי שאני אתנדב כי לא משתלם לי אני אהיה פקידה ולא חובשת, וזה לעוד חודשיים ואני מקבלת מה שלא יהיה את כל ההטבות מהצבא, ככה שעדיף לי להשתחרר ולעבוד בשביל קצת יותר מ300 ש"ח בחודש מה שלא תעשי שתהיה לך הצלחה בהמשך הדרך

יניב100

New member
תגובה

אולי לא ראית מקרים אורטופדיים שמעניקים 24 אז בו אני יספר לך על אחד מהם שהוא אני.אני הייתי חצי שנה על 24 בגלל פריצת דיסק גדולה מאוד בגב. אובחן ע"י אורטופד שמומחה לגב שעלי לעבור ניתוח באופן מידי כי מצבי החמיר במהלך השירות הצבאי והיה חשש למצב שבו אני לא יוכל להסתדר בלי משככי כאבים אנטי דלקתיים.לא הסכמתי לעבור ניתוח בצבא ואמרתי שאני יעשה אותו באזרחות אם לא תיהיה לי ברירה אבל אני צריך לנוח ולראות אם מצבי ישתפר או שלא תיהי ברירה ואני יעבור את הניתוח. כיום שלושה חודשים אחרי שפג תוקף הפרופיל הזמני חזרתי לשירות בלי ניתוח ומצבי טוב מבעבר.

למעלה