זילות השוקולד

passioneta

New member
זילות השוקולד

ראית היום חנות עם פרלינים וכמובן נכנסתי לטעום הפרלינים היו ברמה די נמוכה חלק היו בגוון לא טוב חלק היו במרקם גרגירי חלק לא היו סגורים כמו שצריך האיכות של השוקולד גם לא משהו ובקיצור - אכזבה האם אתם חושבים שעקב התעוררות הנושא בארץ יש ירידה ברמה? זה לא אמור להיות ההפך? או שעכשיו יש גל ובסוף הטובים ישרדו? מה דעתכם?

לדעתי כמו בכל תחום ...

יש שרלטנים, יש ממוצעים, ויש מבריקים. ויש גם בין לבין. ככה החיים. תיקני איפה שנעים וטעים לך. איפה שהתאכזבת- לא חוזרים.

N i r T

New member
האמת?

אני יודע לקנות שוקולד איכותי (בלי שמות) וגם להכין בעצמי כל מיני. הייתי רוצה לדעת איך מרגיש שוקולד בוטיק בינוני כדי לדרג את עצמי (כי אני לא מגיע לרמה של האיכותי). תשלחי לי? תודה.

passioneta

New member
זה לא היה בינוני

זה היה רע אני עשיתי סדנה בסיסית ובפעם הראשונה שהכנתי שוקולד היו לי תוצרים יותר טובים

ככה זה כשמשהו הופך טרנד

אני מאמינה שככל שהקהל הרחב יבין יותר וידע להעריך שוקולד, וכן- גם יסכים לשלם על איכות, תהיה סלקציה טבעית, והטובים ישארו, היום צומחים שוקולטיירים כפטריות אחר הגשם, וזה טבעי במדינת ישראל, שמה שכולם עושים- כולם עושים :)

מני.ת

New member
אני רואה את זה כאן בניו יורק.

יש חנויות בוטיק עם שוקולד בינוני במחירים שערוריתיים. הבעיה שרוב האוכלוסיה לא יודעת להבחין בין טוב למצויין ולצערי גם לא בין גרוע למצויין. אני חושב שהישראלים הרבה יותר אנינים מהאמריקאים ולכן בארץ רק הטובים ישרדו.

Rockamora

New member
../images/Emo2.gif

עכשיו הכל ברור -_- אתה ניו-יורקי

מני.ת

New member
אין לי המלצות ../images/Emo4.gif

אולי אני מורגל לסטנדרטים אחרים, אבל עדיין לא יצא לי לאכל שוקולד בניו יורק שריגש אותי. לא מזמן קיבלתי במתנה קופסת שוקולד בוטיק שעלתה הון תועפות והפרלינים היו בינוניים לטעמי ותו לא.

מני.ת

New member
הסבר נוסף,

כשמשלמים סכום גבוה עבור פרלין בודד, רמת הציפיה גבוהה ולא דומה לרמת ציפיה משוקולד מסחרי. כשאני אוכל פרלינים של לינד (ונהנה) או גודייבה (לפעמים נהנה) אני מודע לזה שאני אוכל שוקולד מסחרי שנעשה באופן מסחרי ושלא השתמשו בחומרים הטובים ביותר בכדי לחסוך עלויות. בשמחה ובכל עת אעדיף חפיסת שוקולד איכותי ללא מילוי עשר מונים על פרלין שלא מהפסגה. כששוקולטייר מוכר פרלין בודד ב3-4 דולר, אני מצפה למשהו שיהיה תואם למחיר.

N i r T

New member
כאילו - דה? HERSEYS KISSES...

אני חושב שאת הגועל נפש הזה טעמתי בערך פעם אחת אי שם בצעירותי ונשבעתי לא לגעת במוצרים שלהם יותר אף פעם. אצל האמריקאי הממוצע זה נחשב שוקולד איכותי שרק ג'ירדלי עולה עליו (עוד איכסה למרות שנקנה ע"י לינט).

daria12

New member
אני דווקא בדעה שונה ממך...

אני לא יודעת על איזו חנות את מדברת ובכלל על איזה איזור בארץ אבל זה גם לא כל כך משנה. אני לא בטוחה שזה יהיה נכון להפוך את השוקולד למשהו שצריך "לפחד" ממנו. זה דווקא יפה בעיני שאנשים מנסים, בודקים, מצליחים, נכשלים... זה מה שיכניס לארץ את תרבות השוקולד. בתור אחת ששנים רבות גרה באירופה אני חייבת להודות שגם בחנויות של הגדולים ביותר יש "נפילות" ואת יודעת מה?! - זה בסדר. על אחת כמה וכמה שבטח מי שייצר את השוקולד שטעמת הכין אותם בטח לא בתנאים האופטימליים (ואנו חברי הפורום יודעים שזה לא פשוט) ואפילו לדעתי יש משהו יפה ואותנטי בשוקולד בייצור ביתי מאשר אלו שעשויים ללא חת.גם אם הוא לא מושלם. ד.א יש גם את עניין האחסון בחנות- זה גם משפיע אבל זו רק דעתי....

chocosan

New member
צודקת- הבדלי הטמפרטורה פה בארץ

והעובדה שלפתוח מעבדה לשלמות השוקולד עולה הרבה כסף ולכן שוקלטיירים משתמשים אם מה שיש- לכל אלה שיש להם עסקים והם מוכרים שוקולד טרי!!!! בעבודת יד!!!! (היד לא תמיד מושלמת ובכמויות גדולות תמיד יהיו חלק גרוע)- השוקולטיירים חושבים גם על איך למכור את הסחורה שלקחה להם כל כך הרבה זמן ליצר. יש הבדל גדול מאוד בין ליצר תבנית אחת של פרלינים מושלמים וליצר 50 תבניות בבת אחת כדי לספק את הביקוש- ואם יש ביקוש ל50 תבניות זה אומר שגם אם "הפאקים" החיצוניים- יש משהו בפרלינים שלך. יום מתוק לכולם

passioneta

New member
אני לא חושבת ששם היה ביקוש גבוה

המחיר היה גבוה... אני חושבת שמי שעושה דברים צריך לעשות אותם טוב ואותי הרגיז לשלם 20 ש"ח על 5 פרלינים גרועים מאיכות נמוכה

אשר- ביקרתי בדוכן שלך ברננים../images/Emo140.gif

קודם כל מזל טוב!!! זה נראה נהדר, השוקולדים יפים, מאוד שמחתי למצוא בפעם הראשונה בישראל שוקולד שמעוטר בעבודת יד, אהבתי את העיצוב,בפעם הבאה גם אטעם (בביקור הזה מצאתי שוקולטיה אחר שמכר למעלה, וקניתי ממנו כמה דוגמאות) מאחלת לך הצלחה מכל ה

למעלה