זיכרונות

זיכרונות

שלום, חברים. עוד מעט פסח, והיום רציתי להתחלק איתכם בזיכרונות שלי הקשורים בחג הזה. השתתפתי בסדר פסח לראשונה בחיי כשהייתי בת עשרים ואחת, עד אז בקושי ידעתי משהו על יהדות, גדלתי כילדה מתבוללת למהדרין, עד כדי כך שעד גיל 16 הורים שלי הסתירו ממני עובדת היותי יהודיה, וזה כדי לחסוך ממני פגיעה... נחשפתי ליהדות ומיקרה, דרך ילדה שהכרתי שמשפחתה המתינה לאישור לעלות ארצה, דרכה התחלתי ללמוד איברית , במוסקבה של ברז'נב',שהיה אז עיסוק די מסוכן , ולכן רומנטי בעייני בחורה צעירה...סדר הפסח הזה אני זוכרת בזכות זה שלא היו בנים צעירים ליד שולחן החג, ואני הייתי הכי צעירה, לכן אני הייתי זאת ששאלה את ארבעת הקושיות ... למדתי אותם בעל פה, והייתי נורא גאה בעצמי ... עליתי ארצה ב1989, כמה ימים לפני פסח. ובסדר הראשון בארץ היינו אצל משפחת קרובים של בעלי לעתיד,באשדוד, המארחת הייתה יהודית, מורה להוראה מתקנת, שהיה לה אחר כך תפקיד חשוב בחיינו ובחיי בני אריק, היא הייתה זאת, שאחרי ששמעה סיפורים שלנו על קשיים שלו הפנתה אותנו לבית חולים שערי צדק לפרופ' רדה גרוס, ושם כעבור שנה אריק אובחן כטוראט, זאת הייתה יהודית, שבקיץ לקראת כיתה א, לימדה את אריק קרוא , כתוב וגם חשבון קצת, היא גם נתנה לו שיעורים פרטיים במשך כל כיתה א' ולא לקחה מאיתנו גרוש ... יהודית נפתרה לפני כמה שנים ממחלת הסרטן, וזה היה קשה לי,הערכתי אותה והתייעצתי איתה כמו עם אימא - כי אימא שלי איננה כבר 18 שנה.גם היא נפתרה מהמחלה הארורה. אימי נשמה את נשימתה האחרונה היום, ב2 לאפריל לפני 18 שנים , והיא רק בת 49. קראו לה הלנה (הלנה יקירתי, את מזכירה לי אותה ביופייך, בעדינות שלך ובנתינה שלך ועזרה לזולת...). היא הייתה רופאה . אישה מדהימה, שנשארה בעצמה יתומה מאימא בגיל 6 אחרי מלחמת העולם השנייה וגידלה את עצמה לתפארת ... היא נתנה את כל כולה למשפחתה ולפציינטים שלה . כל כך אהובה, כל כך יפה, כל כך צעירה ... אני כל כך מתגעגעת לה, למרות שעברו כבר הרבה שנים ... היא לא זכתה לראות את אריק, והוא לא זכה בסבתה המדהימה בעולם. אני סיפרתי לכם על שתי הנשים המדהימות האלה, כי הן יקירות לליבי, ואני לא רוצה שזיכרן יתפוגג מהעולם. תמיד אזכור אותם ואתגאה שזכיתי להיות במחיצתם.
אני מאחלת לכל משפחת טוראט חג פסח שמח , תהיו בריאים ותשמרו על עצמכם, ועל קרובכם, תעריכו כל יום שאתם נמצאים במחיצתם ! תהיו שמחים ומאושרים, כי החיים קצרים יותר משאנחנו חושבים ... אוהבת את כולכם.
שבת שלום. חג שמח. ליז.

o g

New member
ליז,אוהבת אותך היום עוד יותר../images/Emo16.gif

שביק

New member
אליזבטה היקרה

חג שמח לך ולמשפחתך. קראתי בעיון את שכתבת על שתי הנשים החשובות בחייך. אני חושבת לעצמי - טוב שיש מי חושב על היקרים לו. זה סימן שהן השאירו משהו אחריהן. ערכים, מסרים חשובים ואהבה לזולת. שתהיה לכם שמחה בלב וחג שמח! אוהבת שביק

ליז שלום

את יודעת? זה טוב שאת לא שוכחת את הדברים החשובים האול. הצטערתי לשמוע שהיא מתה ככה פתאום זה מפחיד למות גם אני פוחדת עכשיו למות פתאום ככה בלי סיבה לבד זה מרעיד את הגוף לחשוב על זה. אם את רוצה לעבור את החג עם אריק אצלינו את מוזמנת בשמחה כאן תמיד מקבלים אנשים יפה, יש לי הורים טובים ומארחים יפה מאוד באמת נשבעת לך, כל שנה לפני פסח אני מתוסכלת אני לא אוהבת את החג הזה. לי יש המון זכרונות מחג פסח טובים ולא טובים אבל לא רוצה לכתוב אותם אני פוחדת לכתוב אותם. אם את רוצה לבוא אלינו תגידי לי עם אריק ביחד אני אתן לכם את החדר שלי כי יש חדר נוסף אמא שלי מאוד שמחה שאנשים באים להתארח אצלינו בחגים תוכלי גם להכיר את אח שלי אשתו הילדים ואת אחיות שלי וחברים שלי. אני מזמינה אותך מכל הלב למרות שאני ככה במצב לא ממש טוב אותך ואת אריק לעבור אצלינו את הליל סדר ואם תרצו גם את כל החג. אני יבוא לקחת אותכם אם אתם רוצים, רק אם אתם רוצים ושתהיה לך שבת שלום.

השגיא

New member
ליז סיפור מקסים!

ככה מתוך הדברים שאת מספרת אני מדמיינת אותך לומדת את הקושיות, ומתרגשת בליל הסדר... מרגש גם אותי.. חג שמח! גלית

אלין, אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב

שהטיפול התרופתי, יעזור לך, ותצאי מהדיכאון. אוהבים משפחת שלום. שיהי לך שבוע טוב

הלנה

New member
ליז ריגשת אותי מאד

בכל הסיפור מתחילתו ועד סופו. אני מאד מצטערת שאיבדת את אימך בגיל כל כך צעיר, זה מאד עצוב וכבוד גדול לי שאני מזכירה לך אותה במשהו. אגב, גם השם שלי מקורו ברוסיה. אני שמחה שאותה חברה הפגישה אותך עם היהדות ובעקבות זאת את כאן איתנו. אוהבת אותך, חג שמח הלנה

חברים יקרים, תודה לכם מקרב לב../images/Emo23.gif

על מילים היפות ועל אהבתכם ... אלין מתוקה, תודה על הזמנה הנדיבה , גרמת לי לבכות ... אני מקווה שמצב רוחך משתפר, לפחות זה משאני מאחלת לך. עצובה. אוהבת. ליז.

lati1

New member
ליז היקרה, כמה עצוב ומרגש

וגורם לי להעריך יותר את העובדה שיש לי את משפחתי לידי. את מקסימה

למעלה