זיכרון העבר

Jerald_Admonds

New member
זיכרון העבר

הייתי שמח לשמוע מחברי הפורום על הרבדים השונים של ההערצה שלהם לערפדים ומשני צורה. שאלות לדוגמא(אבל הייתי שמח אם תרחיבו בכל כיוון שאתן רוצות): האם אתם אוהבים את הז'אנר הסיפורי רק בגלל הפוטנציאל הסיפורי הגלום בו? (כמו שאני למשל אוהב סרטי זומבים, שאם הם נעשים טוב אז הם מספקים תרוץ מעולה לבחינת מערכות יחסים בין אנושיות בסביבה מוגבלת תחת לחץ הישרדותי, אבל זה לא שאני באמת אוהב זומבים...). האם אתן נמשכות רק לרעיון של האלמוות, להישאר צעירה ויפה לנצח? האם אתם מרגישים שיש משהו ברעיון של יצור אנוש בעל איכויות על טבעיות, בעל מאפיינים פראיים(צייד, רעב לדם וכו') שמהדהד לכם עמוק בפנים? אני לא בטוח בעצמי מה אני רוצה לשאול, אבל אני אשמח לשמוע כל הרחבה בנושא. אני בא מרקע של עבודה רוחנית שהיא מאוד שאמאנית וארכאית, מהסוג שמלווה אותנו מאז שחר האנושות. עבודה רוחנית שעוברת דרך כאב, דם וזיעה, כדי להשיג את הקשר עם האלוהי. בלימודיי(החווייתיים והעינויים) למדתי על תרגולים רבים אשר היו קיימים בתרבויות רבות של העבר(וגם בלא מעט תרבויות שעדיין קיימות), של שינוי צורה ושאיבת כוח מסגולת החיה על מנת להעשיר את חיי הפרט והקהילה. מאז ומעולם היו אנשים רבים שהרגישו שיש להם נשמה של חיה, או שהרגישו משיכה להעצמת התכונות החייתיות שבנשמתם. בחברות שבטיות או פאגאניות של העבר היה לזה מקום מאוד חזק בחיי היום יום(לוחמים שבאמצעות טראנס לקחו מאפיינים של חיה כדי להשיג יתרון בקרב, שאמאנים שהיו שולחים את נשמת החיה שלהם לרגל אחרי שבטי אויב ועוד) אך בחברה המדעית והרציונלית של היום אין מקום לדברים כאלו יותר. אני מרגיש שהמשיכה הספציפית לדמות הערפד או משנה הצורה היא שארית הזיקה שלנו לפרא ולטבע החיה, וכקהל שהמשיכה הזאת מספיק חשובה לו כדי להשתתף בפורום בנושא, הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על כל העניין.

Berethor

New member
טוב אז ככה

אני אוהב סרטי זומבים מסיבה שונה, זה מעניין לראות אנשים שמנסים לשרוד בעולם שאחרי האפוקליפסה זומבית, נלחמים על חייהם, מחפשים מזון, מסתור וכו, גם אני לא כזה אוהב תזומבים עצמם(להבדיל מערפדים). עניין האלמוות זה דבר מרכזי במשיכה לערפדות(הסטטוס), העניין של 'חיי נצח' וכבונוס גם אפשרות לשמר על הגוף במצבו הנוכחי פחות או יותר(למראית עין). למעשה אלמוות ושימור הגוף והמראה, הם שני דברים נפרדים, במיוחד שמדובר באל-מתים, בעוד שליץ' לדוגמא הצליח "ולרמאות על המוות", ושמר על קיומו בעולם, ועל תבונתו ונשמתו(להבדיל מזומבי), הוא לא בדיוק שימר על הגוף. עניין הכוחות העל טבעיים והעל אנושיים, הם עוד benefit שיש לערפד, החשוב שבכל המאפיינים מבחינתי זה יכולת השיחזור, מה שמבטיח שהערפד לא יהיה בעל מומים לנצח, כל עוד הוא לא מת לחלוטין, ערפד תמיד משתקם אחרי זמן מסויים. עניין הפראיות שבערפד היא נורא מורכבת, כי מצד אחד יש לערפד 'מאפיינים חייתים' שדוחפים אותו לצוד ולהיות מישהו שלא שווה לעצבן(או להרעיב), קיימת אצלו 'החיה שבפנים', מצד שני ערפד הוא אל-מת, מה שאומר שיש דברים רבים שלא מלהיבים אותו, ועיקר "החיות" שלו מתמקדת באספרט הזה. אני מאמין שקיים הבדל דיי גדול, בין ערפד למשני צורה(אפילו אם אותו ערפד יכול לשנות צורה), ההבדל הוא מעצם החיבור הכה חזק למוות, יותר מאשר לטבע. ערפד הוא הרי לא חלק מהטבע, הוא מת שחזר לחיים, ולא בתור יצור טבעי.

Jerald_Admonds

New member
תודה על התשובה המפורטת

מעבר לבחינה של הקונפליקטים בין אנושיים, אני אוהב סרטי זומבים גם מהסיבה שציינת. הרעיון של עולם פוסט אפוקליפטי מרתק אותי מאוד. למרות ההבדלים שציינת, אני לא רואה הרבה הבדל (מעבר לזה הצורני) בין ערפד למשנה צורה. פרט לקטע של האלמוות. אני חושב שערפדים(בצורתם המודרנית) הם מטאפורה נוספת לאספקטים החייתיים שבנפש האנושית.בסופו של דבר ערפדים מעוניינים בעיקר בסקס או דם, כמו בעלי חיים שעיקר האנרגיה שלהם מכוונת כלפי הזדווגות או השגת אוכל. אם יש דברים שהם פחות חושקים בהם, זה בעיקר בגלל הקיפאון אליו הגיעו בעקבות חיי הנצח שלהם. סיפרת לי על הדברים שמעוררים זיקה בינך לבין ערפדים- אך מה הזיקה הזאת מעוררת בך? איך היא משפיעה על הצורה בה אתה מספר את הסיפור של חייך? מה אתה לומד ממנה\מה היא מעניקה לך?

Wolf woman

New member
התשובה שלי

אצלי ערפדים מתקשרים לצדדים בבני אדם שהם טאבו- מוות, חולי, קניבליזם, ידע רב בצורה שהיא מאיימת, כוח שגם מאיים ומיניות מפתה. כל הדברים שהם טאבו, ובעיקר סקס ומוות הם בעצם הדברים הכי מעניינים שכל יצירה שמכבדת את עצמה מנסה להכניס את הדברים האלו, ואצל ערפדים זה כל הזמן נמצא. בכללי אני אוהבת פנטזיה, ערפדים, אנשי זאב, שייפשיפטרים של הוליווד, אלפים, זומבים... זומבים אני אוהבת פשוט כי יש אקשן וגור. אני אוהבת לראות את האסטרטגיות של האנשים, ואני גם אוהבת לראות גופות רקובות מהלכות ומקיאות דם. ולא נראה לי שאנשים אוהבים ערפדים בגלל שזה חלק מהשורשים הפגאניים שלהם שנעלמו וחסרים, זה פשוט דבר מעניין, ולא תמיד פראי וטבעי, בהרבה יצירות הם ייצוג של חולי ומשהו לא טבעי.

Jerald_Admonds

New member
../images/Emo3.gif

המממם לא התכוונתי שהזיקה לערפדים נובעת מחיסרון של השורשים הפאגאניים, אלא יותר מחיסרון של חלק מהאלמנטים שיצרו את הפאגאניזם מלכתחילה. אני מניח שאני כנראה באמת רואה את זה קצת אחרת מאחרים. את הקטע שערפדים אכן מוצגים כמשהו לא טבעי, סוג של Abomination. אבל מה סיפורים המערבים אותם מעוררים בך? איזו השראה את מקבלת מהם? מה בתוכך מזדהה איתם?

Wolf woman

New member
כן...

התכוונתי לחיסרון של אותם דברים שאתה מדבר עליהם. ומה שזה מעורר בי זה בעיקר סקרנות ועניין. פעם הייתי מזדהה איתם, לא זוכרת כבר למה. היום בשבילי הם פשוט "סוג" מעניין. כמו אלפים, פיות, זומבים וכל דבר בסגנון.

קרניjack

New member
שאלה טובה

אני לא יודעת מה לגביי שאר היצורים העל טבעיים, כי אני פחות מתעניינת בהם, אבל ממש כמו שכתבת כל הרבדים והקרע בין האנוי ללא האנושי- זה לדעתי מה שמושך אותי. אני לא חושבת שיש פה פונטציאל גלום, אני חושבת שיש פוטנציאל שממומ ע"י ספרים וטלויזיה. לא, אני לא מאמינה בסוגי ערפים אחרים, מהסוג הרוחני אם אפשר לאמר, אלא בערפדים ספרותיים/בדיוניים בלבד. כל מהות הערפד נעוצה בכמה מרכיבים בין היתר צעירות, אלמוות, מיסתורין, תשוקה ורצח. כל המרכיבים האלה, שהם מועצמים לכדי המילים האלה משום שמדובר ביצורים על טבעיים משליכים לדעתי על החברה האנושית ועל טבענו כבני אדם. הטבע החייתי שבבססינו מזכיר לנו לא רק שיש לנו צרכים של חיות, אל שהמוח האנושי והאינטילגנטי מסוגל לבצע דברים מטורפים לטוב ולרע משום שהוא מאוד מפותח. כל ההתנהגות ההרסנית, הקיצונית, והפראית של הערפדים, כל מעשייהם לדעתי הם מעשיי בני אדם שקיבלו טוויסט קיצוני בגלל העל טבעי שהוסיפו לו, אבל סה"כ מדובר במראה של טבעינו ורצונני כבני אדם. בסדרות אוהבים להתעסק הרבה פעמים עם היחסים (אהבה לרוב) בין בני תמותה לאל מוות כי זה רק מדגיש ומחדד את ההבדלים והדימיון, ואת כל מה שהזכרתי לעיל.

למעלה