זיכרון אישי

זיכרון אישי

מחר, יום שישי 25-2 יהיה יום השנה ה- 9 לפיגוע הראשון באוטובוס קו 18 בירושלים. זהו הזיכרון האישי שלי. ביום ראשון ה-25.2.1996 בשעה 6:45 בבוקר השתנו חיי, הייתי חייל בדרך לבסיס ואז היה הפיצוץ. אני זוכר את הכל כאילו זה היה היום, לא איבדתי את ההכרה לרגע ואני נושא עימי את הזכרון הנורא מאז ועד ליום האחרון בחיי. בשלב מסויים איבדתי את הכרתי והייתי בין האחרונים שפונו מהאוטובוס שכן חשבו שאני מת. חיצונית נראה כאילו לא קרה לי דבר ולכן את הדרך לבית החולים עשיתי במושב הקדמי של האמבולנס, זו היתה הפעם האחרונה שראיתי את עצמי במראה בשבוע הקרוב. מצבי נראה כ"כ טוב שאפילו לא באו לאסוף אותי מהאמבולנס ולכן בשארית כוחותי ניסיתי להגיע לחדר מיון אבל כשלתי ואז באו לקחת אותי. אני לא אשכח את הבהלה של המשפחה כשבאו לראות אותי אבל בשלב מסויים הפציעה הכריעה אותי ושקעתי בהזיות ובערפול חושים בדרך לאיבוד הכרה. פצוע אנוש, ככה הסבירו למשפחתי את מצבי. 8 שעות ניתוח ועוד 3 שבועות מסוייטים של אישפוז הכריחו אותי לברוח מבית החולים לבית החם. ניסיתי להיות גיבור וזה עלה לי בשנה וחצי של שיקום מפרך וכואב. 9 שנים חלפו מאז ועדיין לא סיימתי את הטיפולים והניתוחים שעוד מצפים לי, 9 שנים שהחלומות והזכרונות מסרבים לעזוב. 9 שנים שבמהלכן למדתי למצוא את הטוב שבדבר או יותר נכון לראות את חצי הכוס המלאה. ניצלתי, זה הדבר החשוב ביותר שאני יכול לחשוב עליו, גיליתי כמה המשפחה והחברים באמת עוזרים ואוהבים, גיליתי את כוחה של האהבה ואף נישאתי לה, היא העניקה לי את המתנה היקרה לי מכל 2 ילדי, בן ובת תאומים בני שנתיים וחצי. למדתי כי הפציעה הצליחה לבגר אותי ולהפנות אותי לנתיב אחר בחיים, למקום שאני מרגיש בר מזל להיות בו. למרבה האירוניה, בכלל לא הייתי אמור להיות על האוטובוס הזה, כבר עליתי על זה שלפניו אבל גיליתי ששכחתי את פנקס החוגר בבית ולכן עליתי על האוטובוס הבא. כל אחד יגיד מזל ביש ואני אומר מזל משמיים, האוטובוס היה מלא באנשים וכמה שישמע נורא להגיד, הם הגנו עלי, אם האוטובוס היה יותר ריק ככל הנראה שלא הייתי פה היום. זה היה גורלו של אוטובוס קו 18 השני שפוצץ בדיוק שבוע אחרי הראשון, האירוניה פה היא שזה היה האוטובוס שבו הייתי צריך לנסוע ואם לא הייתי נפצע בראשון אזי הייתי מוצא את עצמי מת בשני שכן הוא היה ריק יותר וכמעט כל נוסעיו נהרגו. 78% נכות כללית לצמיתות נקבעו לי וככה מצאתי את עצמי במשפחה החמה שנקראת נכי צה"ל. 29 איש נהרגו בפיגוע והרבה מאוד נפצעו וזה הזיכרון האישי שלי. אייל זיזי

shmuel48

New member
../images/Emo50.gif מכל| ../images/Emo23.gif ../images/Emo104.gif

היי אייל סיפורך מרגש מצער שהפכת לנכה משמח שלמדת לחיות עם המוגבלות להקים משפחה ולהמשיך בחיים לא לשקוע במרירות וברחמים עצמיים ואכן השתקמת מאחל לך ולמשפחתך חיים מאושרים שמוליק

עזורא

New member
אייל היקר../images/Emo150.gif

אייל, סיפורים רבים קראתי בחיי אבל סיפורך כואב מאוד אך כתוב בטוב טעם מעודן שנותן לקורא להרגיש בחווית הקריאה הזו כאילו הוא ממש היה בה. אני מאחל לך המון את הטוב שבחיים יישר כוח לאישתך שעוזרת לך (כך אני מניח) גדל את ילדך בחום אושר ואהבה כי הם טעם החיים . עזרא הסופר עכו

חייקין

New member
אייל שלום

החודש מלאו שלושים וארבע שנים לפציעתי בקרב על מעוז מחבלים בלבנון. אין ספק שהמחבלים העבירו מאז את זירת הקרב לרחובות ערינו, ואתה אחד מההוכחות לכך. תרגיש טוב, ותשתדל להנות מכל רגע

עָנת

New member
כולי צמרמורת../images/Emo68.gif

לעולם לא נשכח תאריכים לימים שמחים ואף לימים עצובים
. אייל יקירי:התאור שלך נראה כאילו לקוח מסרט פעולה/אימה. חמוד:הימים הקשים מאחוריך,ההווה(
+
) והעתיד שיש כולו ורוד ויפה
. מאחלת לך המשך חיים מאושרים,ורק אושר. תמשיך להיות חזק.
השרשור עובר לאחר כבוד לטאגליינס(השרשור מראה שיש חיים(יפים
) גם אחרי פציעה קשה)

למעלה