זיכויים מול הקבלן....

זיכויים מול הקבלן....

הקבלן אמרו לזכות אותי על ריצוף שקניתי. הוא נתן לי כמיות שהיו לא נכונות. תמיד הייתי צריך לקנות עוד ריצוף,מעבר למה שקניתי. הוא לא מוכן לזכות אותי ואומר שלא מזכים על פחת. זה נכון? מה עושים? נ.ב. מדובר על כ- 30 מ"ר.

fireman

New member
בשביל פחת של 30 מ"ר מרובע שטח

האריחים שהוא ביצע צריך להיות בין 300-600 מ"ר. בד"כ פחת לריצוף נע בין 5-10% כאשר הקצה העליון מתאים לריצוף שהונח באלכסון, מה גם שככל שהאריח גדול יותר במידותיו הפיזיות כמות הפחת עולה. מה שטח האריחים שהונחו? האם הונחו באלכסון? האם מדובר בפחת גם לאריחים לריצוף וגם לאריחים לאמבטיות\מטבח שמודבקות על הקירות? אצלי אני הגעתי בבית של 175 מ"ר לכמות אריחים של קרוב ל300 מ"ר להכל כולל הכל (אמבטיות עם אריחים עד התקרה)

גודל הבית 180 מ"ר כמות ריצוף בפועל 280 מ"ר

גודל אריחים בכל הבית (חוץ ממקלחות) 60*60 במקלחות הריצוף שונה 15*60 ו 30*60 הפחת הוא לכל הבית.

fireman

New member
לפי החישוב אתה מעל הסף העליון....

30 מ"ר פחת נשמע לי מוגזם גם אם הונח הריצוף ב45 מעלות..... על אותה כמות אני הגעתי לבקושי 6 מ"ר פחת.... בהנחה של 45 מעלות לריצופים. אחרת הייתי הורג את כל הפועלים מהראשון ועד לאחרון כי הבאתי את הריצוף מחו"ל.... זה לא היה פשוט כמו לגשת למגרש הקרוב להביא עוד 2 מ"ר. הזמנתי כמות עם 10 מ"ר רזרבה....נשארו 4 מ"ר + כמה אריחים רזרבה סגורים בחבילות לאמבטיות הזמנתי בערך 80 מ"ר, שם היה יותר פחת בגלל יותר חיתוכים אבל בכל זאת נשארתי עם רזרבה של כמה מטרים, 2-3 כמדומני. הפחת אצלך נשמע לי מוגזם לכל הדעות, על אחת כמה וכמה אם הריצוף לא הונח ב45 מעלות. 15 מ"ר גג.....לא הייתי משלם לו על פחת יותר מזה.

למעלה