זייבן

• פותח הנושא er08
  • פורסם בתאריך

er08

New member
זייבן

האם זייבן מחמיר טיקים או שאין לו השפעה על זה? האם הוא עוזר להפרעת קשב? האם זאת תרופה מומלצת במקרה של ADHD+טיקים, או שעדיף סטרטרה? כמה עולה סטרטרה?

מירב1965

New member
סטרטרה עולה 700 ש"ח

לא מכירה זייבן.... יש הטוענים שסטרטרה עוזרת לבעיית קשב , אני אישית לא מכירה. למרות שבני ניסה בעבר אדרונקס וקלוניריט לבעיית קשב והיפר אקטיביות זה לא עזר ומה שכן זה היה ריטלין על נגזרותיו ורק לתקופות קצרות. מסתבר שזה גם לא טוב לבני ורק העצים לו יותר את הטוראט ולכן הורדתי לו את זה....

../images/Emo27.gifZyban יכולה לשמש כתרופת קו שני לטיפול

ב- ADHD. מתוך מאמר של פרופ` בן עמי סלע, Zyban (או Bupropion) פועלת כמעכבת את הספיגה מחדש של דופאמין ונוראפינפרין, והראתה יעילות בילדים ומתבגרים עם ADHD. מדובר בתרופה השייכת לקבוצת התרופות נגד דיכאון, ואשר אושרה בארץ כאמצעי עזר להפסקת עישון. ל- Zyban מנגנון פעולה שונה משאר התרופות נגד דיכאון, אשר עדיין לא הובן לגמרי. כפי הנראה מדובר בעיכוב הספיגה מחדש של דופאמין במוח. כאמור, Zyban נבדק גם כטיפול בהפרעת קשב. האם זה גורם להחמרה בטיקים? על פי המידע הבא - נראה שמדובר באפשרות סבירה. האם זאת תרופה מומלצת במקרה של ADHD+טיקים, או שעדיף סטרטרה? שאלה זו רצוי להפנות לרופא מומחה.

er08

New member
ZYBAN

תודה על התשובה. לא מצאתי מה ההשפעה שלו על טיקים. את חושבת שהוא יכול להחמיר אותם? כי זה לא מופיע ברשימת תופעות הלוואי שלו.

מציעה לשאול רופא כי מה שמצאתי זה רק

שלא תמיד זה מסתדר עם טוראט. אז, אני יכולה רק להעריך, שזה קשור להחמרה בטיקים. אבל אני לא בטוחה - אז, בבקשה - לשאול רופא!

../images/Emo27.gif ../images/Emo27.gif אז, יופי../images/Emo70.gif יש עוד אופציה

טיפולית
אנא, המשך לשתף אותנו בנסיונך האישי.

למעלה