זיופי קילומטראז

• פותח הנושא ceyal
  • פורסם בתאריך

ceyal

New member
זיופי קילומטראז

בעקבות התעוררות של הרבה אנשים בהקשר לעניין... איך אפשר לדעת בוודאות אם מישהו שיחק במד קילומטראז? מילא אם אפשר איכשהו לראות לפי מראה הרכב - אבל אם מדובר על רכב שחיצונית ופנימית נראה מעולה אבל בכל זאת יש חדש שמקנן? איך אפשר לשלול או לאמת את העניין?

rigi

New member
ככה :

אם זה רכב חדש , סביר להניח שעשו לו טיפולים במוסך מורשה . ואז צריכה להיות חוברת טיפולים עם החתמות , אתה מבקש לראות את החוברת ,בודק את שם המוסך , מרים צלצול מבקש מהפקידה לדעת מתי עשו טיפול אחרון לרכב ובכמה קילומטרז´ ומאמת . זה תופס רק למקרה שזייפו. אם ניתקו את הספידומטר...אין סיכוי לעלות על זה . עדיין ניתן לראות לפי פרטים קטנים כמה הרכב נסע... לדוגמה : עם רכב כלשהו עשה 60,000 קילומטר והצמיגים הם לא הצמיגים שהיצרן נותן (אפשר לדעת את זה..) והצמיגים ה´חדשים ´ כם מראים סימני עייפות...משהו סטינקי (זה מנסיון אישי...) ישראלים ..

ceyal

New member
כלומר ...../images/Emo10.gif

מה אין שום אפשרות לדעת את זה בצורה בטוחה? במחשב הרכב אין רישום כלשהוא? אין ציוד שאפשר לדעת דרכו? ואם זה רכב בן 6? חייבת להיות דרך להוכחה חד משמעית אם אנשים הצליחו לתבוע ולזכות חוץ מזה בעניין הצמיגים - מנקודת הראות של הזייפן - שווה אולי להשקיע 800 שקל על צמיגים חדשים ולהרוויח כמה אלפים מההפרש במחירון לא? אייל - קצת מוטרד

אילן די

New member
זה בדיוק מה שהוא אומר

בעניין הצמיגים. דווקא אם הצמיגים חדשים ויש על האוטו נגיד 30 אלף ק"מ - זה חשוד מאד. אין דרך לדעת בצורה בטוחה אבל מכונאי מנוסה שמכיר את סוג הרכב הזה וראה המון כאלה יוכל פחות או יותר לתת לך הערכה לגבי הקילומטרז´ שהרכב עבר. זה לא יהיה בדיוק אדיר אבל זה יותר טוב מכלום.

speeder

New member
שיטה פשוטה ומוכחת

אתה מחפש איפה מתחבר כבל הספידו לגוף הגיר ושם אתה מנסה לראות סימני פתיחה או נקיון של האום. אם פתחו את האום הוא יהיה נקי יחסית לסביבה שלו שתהיה יותר מלוכלכת. אם הוא עשה שטיפת קיטור הלכה השיטה. אני הייתי נזהר מאוד אם הייתי מוצא בתיק טיפולים, טיפול שנקראה "בדיקת כבל ספידו" או "החלפצ כבל ספידו", זה היה מחשיד מאוד !!!

למעלה