זיוף של מונה גז

זיוף של מונה גז

מתנצל אם זה לא המקום המתאים פשוט אני מניח שבפורום יש גם אנשי גז שאולי ידעו לענות ואם יש פורום מתאים יותר אשמח לדעת.

חשבון הגז האחרון שלנו היה פי 4 צריכה מוגזמת!!! הממוצע שלנו היה כ 3 קוב לחודש גז. פתאום הגיע צריכה של 11 קוב חשבון של 400 שקל! פזגז ביקשו שנבדוק קריאת המונה בלילה ובבוקר על מנת שנדע מה המצב בחוסר צריכה. המונה לא זז. הם מצידם טוענים כי אם לא זז הכול תקין. אני עמדתי על שלי ואמרתי להם שכמו שכל מונה שקיים בעולם יכול ליפעמים לזייף ומצריך בדיקה תקופתית לאימות דיוק כך גם מונה הגז וזה שהוא לא זז במצב חוסר צריכה לא אומר שהוא לא סופר לי קוב 1 כ 3 קוב וכו' הנציגה אמרה לי שאין לה בעיה לשלוח טכנאי לבדיקה אבל אם לא יימצא כלום נחוייב ב 200 שקל בדיקת טכנאי.
קודם כל האם הטכנאי יבדוק כיול ואמינות המונה? או רק יחפש דליפות וכו? כי אם לא יבדוק אמינותו מה הטעם בכלל. 2 אם הוא "לא ימצא תקלה" אין מצב שלא קיימת תקלה כן זה לא ייתכן פתאום להגיע לצריכה מוגזמת כזו אז מה נעשה מולם? ניתן לפנות למשרד האנרגיה להתייעצות ועזרה בעניין?

איך בכלל מבצעים בדיקת כיול מונה גז? תודה מראש.

אני לא מומחה לגז , אבל לפי דעתי צריך לשלול

גם אפשרות של צרכן גז שצורך יותר מידי גז או שהוא דולף תוך כדי פעולה
האפשרות השניה היא החלפת שעון .

פז גז האלו חתיכת נוכלים בני נוכלים עכשיו הגשתי עליהם תלונה ל

למשרד האנרגייה. שבוע שאני רב איתם שישלחו החלפת מונה או בדיקה שבוע!!! אתמולן קבעו לי טכנאי הגיע היום בדקת תמערכת מצא הכול תקין והלך. אמרתי לו אתה צריך להחליף מונה לבדוק מונה לא מערכת. יש לי תוקף לבדיקה עד 2019. הוא אמר לא זה לא אני. יצאתי עליהם שמה נראה להם שדרשתי בדיקת מונה שלחו אותו מה כדי לעשוק אותי ב 200 שקל נוספים על זה שייצא תקין?! ולמה לעזעזל לא מחליפים לי מונה החארות האלו כל חודש יודעים לעשוק 37 שקל על המונה אבל להחליף כשמקולקל בחיים לא. וגם השכנים מתלוננים על אותו דבר בדיוק.
אמרה לי שיאזינו לשיחה שהובטח לי טכנאי מונה ויחזרו אליי חלאות! פשוט נוכלים נראה להם הגיוני באמתץ ש ממוצע של 5 אני יקפוץ ל 11 קוב מה הם שפויים?

אספקת גז

האמת שאני לא מתמצא כ"כ בצרכני הגז המרכזי, אבל אצלי בבית פרטי, אני מחליף בלון כל 2-3 חודשים בערך בעלות של 135 ש"ח. זה אומר שהצריכה החודשית שלי בסביבות 40-60 ש"ח, ואנחנו מבשלים בבית, כל יום.
אם אפשרי לעבור לבלונים פרטיים, אני בטוח שזה יהיה הרבה יותר חסכוני...
אילן.

רוני1955

Active member
תעזוב גז.

תעבור לבשל על חשמל. גם לא תצטרך אותם, גם אין בדיקה תקופתית, וגם עלות האנרגיה תהיה נמוכה יותר. עבור כל שקל שמשלמים, בחשמל יש יותר קלוריות חום מאשר בגז.

אם אני רוצה להגיע בחימום חשמלי לאותו הספק כמו בגז

או יותר אך לא פחות. זאת אומרת שייקח לי אותו זמן להרתיח סיר מים על הלהבה הגדולה בדיוק כמו שלקח לי בגז איך ועל מה אני מסתכל מבחינת נתונים בקניית כיירים חשמליות?

מעדיף כמובן חד פאזי כדי להימנע עכשיו מהוצאה גדולה יותר עבור עבודת חשמלאי.

בדיקה תקופתית

באו לעשות בדיקה תקופתיתי בביתי
היו לי כריים בני 30 שנה

הטכנאי בדק עם מד לחץ . אמר הקריים דולפים

הראה לי בשעון איך הלחץ יורד . רצתי קניתי כריים חדשים ב500 ש"ח
הרכיב לי . ניראה הפעם אם צריכת הגז ירדה מעט .

לעבור לחשמל . חשבתי על זה אבל . השקע גדולה אפילו שיש לי 3 פזות
וגם במירפסת מבשלים מעט ועושים על האש . כך שזה ירד מהפרק

למעלה